Эвтаназия

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Дайрекс, 24 лют 2009.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Сказано - най ся мучить...
    І всьо!:ireful:
    Шо тут нєпонятного...:scratch_one-s_head:
    дохтор сказали...:sad:

2. D.M.

D.M. Well-Known Member

Висловлювати свою думку щодо цього почну з зауваження, що в аксіоматиці моєї моралі (див. http://ostrovforum.net/showthread.php?t=1541 , повідомлення №4) окремим пунктом присутній принцип тривалості життя. Іноді він може мати пріоритет над принципом свободи.

Я вважаю, що евтаназія допустима лише тоді, коли виконується кожна з таких умов:
    1) хвороба пацієнта є такою, що спричинює суттєві фізичні страждання, запобігти яким неможливо або таке запобігання призвело б до суттєвих негативних побічних наслідків; підкреслю, що йдеться лише про фізичні страждання; якщо комусь просто нудно, що він лежить і не може нічого робити, то такому пацієнту я не хочу надавати право на евтаназію;
    2) пацієнт висловив бажання померти, яке є цілком усвідомленим та добровільним і не змінилося після дискусій, які мали на меті ліквідувати це бажання;
    3) дана хвороба є невиліковною на даному етапі розвитку медицини.

І ще одна дуже важлива умова, без якої я не згоден, щоб у державі запроваджувалося право на евтаназію: ця держава має бути розвинутою демократичною державою. Україна поки що не підходить. Боюся, що якщо запровадити право на евтаназію в Україні, то буде багато випадків фальсифікацій заяв пацієнтів про бажання померти.

Скажу також, що особисто я ніколи не погоджуся померти, навіть якщо дуже страждатиму; я також ніколи не погоджуся бути виконавцем акту евтаназії щодо будь-якого пацієнта.

Хочу ще звернути увагу, що в пункті 3 є слова "на даному етапі розвитку медицини". Кожний безнадійний пацієнт усе-таки має надію, що поки він помре, медицина встигне йому допомогти. Крім того, бувають випадки несподіваного одужання, які суперечать науковим відомостям. Це аргументи для тих, хто хоче померти, щоб іще раз добре замислились.

Наостанок зазначу, що самогубство в Україні не заборонено, так що пацієнт, якщо тільки в нього вистачить на це фізичних і духовних сил, на жаль, має можливість самостійно взяти й обірвати своє життя. Але рятувати життя того, хто намагається вбити себе, в Україні теж не заборонено, так що не дуже-то легко це зробити без надійної конспірації.

3. Лана Николана

Лана Николана Well-Known Member

Эвтаназия:"за" или "против"?

Вопрос быть или не быть эвтаназии (эвтаназия – добровольная смерть тяжело больного человека) периодически встает перед обществом.
    В некоторых богатых странах с высоким уровнем жизни этот вопрос решен однозначно. Например, в Бельгии и Голландии эвтаназия уже давно легализована законодательно. А выше мнение по этому поводу?

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Против. Категорически. Однозначно. Сторонникам эвтаназии - обструкция.

5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ну это же самоубийство по сути...
    как кто-то может быть против или не против? это выбор человека
    с ним можно не соглашатся, но запрещать нельзя
    да и как запретить самоубийство? наказать за нарушение запрета? ;)
    я с этой позиции смотрю, а вы с какой?

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

якась дежав’юшна тема...

проти звичайно.

7. Степаныч

Нет. Это самоубийство чужими руками.
    Так. Обговорювали вже.

8. Romko

Канешно...най сі мучут...
    а шо...

9. Степаныч

Ромку,
    ну Ви то ...

10. Romko

А що...кожна людина має сі мучити...Скажімо невиліковно хвора,якій світить тільки біль ...Най сі мучи...
    Або людина,в якої не працює мозок і теж нема швесів...
    Вона мук може не усвідомлює...зате муки терплять її близькі...
    най сі мучут,нє.Степаничу?

11. Степаныч

Знаючи Вашу ситуацію - без коментарів.

12. D.M.

D.M. Well-Known Member

От у цьому випадку я категорично проти евтаназії. Її можна допустити лише за усвідомленим вибором самого хворого.

Детально мою позицію викладено в повідомленні №22.

13. Romko

Коли людина лежить в комі...і цілковито на апаратах...
    Треба.мабуть медіума кликати..

14. Ворчун

Ворчун Чаю зашёл попить...

Может про запрет абортов поговорим?

Тоже ведь принудительная смерть от рук ВРАЧЕЙ.
    И ни кто не спрашивает у абортируемого...

А в чём принципиальная разница?

15. Serena

Serena May Flower

вот-вот..
    однозначного ответа нет..
    зависит..

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ну, дещо аналогічних тем багато можна придумати.

А народжувати - теж насильство: ніхто не питає в людини, чи згодна вона народжуватись.

17. Ворчун

Ворчун Чаю зашёл попить...

а вы попробуйте зачать ребёнка против его воли...

или откуда столько бесплодных при полном здоровье репродуктивного аппарата...

18. Shiver2005

Shiver2005 Well-Known Member

Проти.

19. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

20. Guitarissimo

Guitarissimo Well-Known Member

Чітко,ясно і зрозуміло!

а де твій аватар? :)