Цікаво, якщо звести до купу всю ту доларову готівку, яку вони всі задекларували.... Може, в світі її стільки й не існує? Га???? Най би на тото звернув увагу Федеральний резервний банк ЗСА та й дав свою експертну оцінку тому.
Ви мудра людина! Я оце теж, мабуть, повиписую прізвища з декларацій і піду позичати вони там із своїх кілограмів і не помітять втрату на мої скромні потреби
В США зашли на сайт Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування https://public.nazk.gov.ua/
А чому не попрохати допомоги у якогось шестикласника-відмінника? А ну, Грицько порахуй! Дано: Десять мільйонів гривень готівкою, гривня запроваджена 20 років тому. Припустимо, депутат набував (заробляв, отримував у вигляді прибутку) ці гривні рівномірно протягом 20 років. Яку суму податку він повинен був заплатити за ці 20 років, при умові, що податкок складає в середньому 15 відсотків? А потім шукати ці податки в матрикулах податкових інспекцій. Для гуманітаріїв відразу скажу, що з цієї суми, яка валяється у депутата готівкою, мало було бути сплачено 1 500 000 гривень податків. Десь так. Мають бути також кінці операцій по переведенню безналу в готівку. Наприклад, мені особисто оплачують роботу по безготівковому рахунку. Уже багато років. І в мене є добрий десяток використаних чекових книжок, де видно, що я знімав від 100 до пари тисяч гривень. Але моя готівка чомусь не залежується. Пішов у магазин чи на базар у вихідні - півтисячі тю-тю. Кожен депутат має показати, де він ту готівку отримав.
ЗІ. Там формула дещо складніша: х - 0,15х = 10 000 000. Знайти х. Тобто, х було більшим Але хай навіть так.
Чим декларація Порошенка суттєво відрізняється від інших слуг народа? Порошенко задекларував свої податки. Тобто, він сказав скільки податків і благодійних внесків вніс зі своїх прибутків. Тобто, існує відповідність між прибутками чи доходами і сплаченими податками. Тепер беремо будь-якого іншого слугу народа. Вибираємо по податкових інспекціях, скільки він за певний період сплатив прибуткового податку, єдиного податку, податку на прибуток, податку (пенсійного збору) на купівлю валюти (всі ми в обмінних пунктах давали свої особисті дані, робили копії паспортів), податки із відчуження майна, податки, що вносяться при купівлі авто тощо. І зворотним розрахунком узнаємо, скільки у нього мало би бути доходу за цей період. Наприклад,зі всіх найманих працівників утримують прибутковий податок, а потім здають відповідну форму 1дф в податкову. Якщо це приватний підприємець, то він платив 5% від валового доходу. Є відповідні квартальні звіти. На кожного смертного є папери, скільки він заробив чи отримав як подарунок. НАБУ повинно копати і знаходити. Можливо, Порошенко і здав одним із останніх, щоб слуги "розкрилися". Інша справа, чи буде цьому хід зараз. А нова влада цілком може зацікавитися. Особливо - тими, у кого немає частки в АТ чи власного підприємства.
А от і перший дзвіночок. Мене із моїм вредним характером можна брати в ГПУ консультантом з питань підступності.
Я набагато вредніший. Вже неодноразово чув від клієнтів що мені треба, як мінімум, в КРУ працювати - нарию шо хочеш)))
Цікаво, що тим, хто не зможе пояснити походження своїх статків, загрожує штраф або 2 роки ув"язнення, а от про конфіскацію чомусь усі мовчать, хоча вона мала б стояти на першому місці!
То ясно, що себе не образять Але, гроші, які заробляються повинні бути оподатковані (декларуються ж типу легальні гроші, кровно зароблені). Є ще податок на рухомість, які при задлерованих замках повинні бути також сплачені. Сподіваюся такі речі контролюються, чи я наївна...
Народна люстрація: Хотілося б детальніше. Хоча б поглянути її декларацію. На якому поверсі живе, що поставила віконну решітку. Скільки магнітофонів, скільки кінокамер заграничних, вітчизняних портсигарів і замшевих курток було вкрадено.
Народна люстрація. А у хахаля бойфренда звідкіля півмільйона? І чому полювали на неї, коли вона бідна, як церковна миша, і чесна, як Панькові штани навиворіт? А може, це бойфренду вона давала гроші на зберігання, а бойфренд надивився "Діамантової руки"? Коли в"язали обох, одне око сіпалося, що могло здатися, що підморгує.
НАБУ відкрило перші кримінальні провадження за результатами аналізу е-декларацій от би не пропустити, і побачити результат праці тотого НАБУ