ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Prashunі важко тут, мені важко у них, та й в Києві зрештою не набагато легше, тому до чого дурні балачки про "єдиний народ". Якби ми єдині були, то всім би всюди було легко.

Можу ще сказати що навчаючись на перших курсах столичного ВУЗу і конспектуючи лекції з усіх предметів, які велися російською мовою, я перекладав online і писав собі українською (це було не так вже й давно і навіть Табачника ще не було). При чому робив це абсолютно без задньої думки, що мене чимось обділяють, чи порушують мої права, абсолютно про це не думав. В групі я був один з Західної України і взагалі один україномовний. Викладачі в принципі могли перейти на українську якщо їм задати українською запитання, але дивилися на тебе при цьому дуже дивно. Вже з часом, поступово, рік за роком в мене обурення таким ходом речей почало накопичуватись.

• Подобається Подобається x 1
  2. Prashunya

Prashunya Шахтееееееер Чемпион!

Ну если я не обращаю внимание на каком языке фильм смотрю или программу, спокойно читаю и воспринимаю газеты журналы,то видимо я язык понимаю прекрасно ,но во Львове я тоже переспрашиваю, ибо одни ударения переставленные в 30 % слов уже сбивают с толку...тут даже говорят на октаву выше...плюс слова некоторые действительно польского происхождения, люди просто не привыкли слышать такой язык ,они знают его таким как по телевизору или в книгах и газетах...поэтому если вы обращались в такой же манере, в которой привыкли говорит здесь, то люди просто с непривычки не понимали.

• Подобається Подобається x 4
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Єдність народу не у його мові полягає.

• Подобається Подобається x 6
  4. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Ось це точно неможливо! До старослов'янської ми точно ніколи не повернемось! :)
    Взагалі мені думається, що ніхто точно не знає якою мовою розмовляли казаки на Кубани - писати ж вони не вміли - що схожа на українську так точно, але вплив кавказських мов і діалектів центального регіона радше за все був!
    А які саме ідеї (ідеали) Ви би хотіли бачити для всіх громадян України? Повага (не пишу поклоніння) до С. Бандери? Не користуватись не те що мовою, а взагалі нічим російським? Хотіти вступу до ЄС і НАТО? Мені здається що кожна людина має право на свою думку в цьому питанні і треба шукати компроміс - а його шукати чомусь ніхто не хоче!

• Подобається Подобається x 5
  5. Prashunya

Я не говорю что мне тут кто-то должен или еще что-то...ни в коем случае...мне просто не комфортно!
    А Вы большой молодец что переводили он-лайн и не напрягались по этому поводу, говорю же лень читать людям всю тему, а я писала уже о том какая ситуация была у нас с украинскими методичками...при том,что у нас 100% русскоязычных студентов и методички пришли курсе на третьем до этого были на русском, и терминология была там такая,что вот так легко он-лайн и не переведешь станкостроение,металловедение и всякое...мы тоже не возмущались и не говорили что нас ущемляют ,а просто понапрягались пару тройку месяцев да привыкли и термины выучили.

---------- Додано в 13:29 ---------- Попередній допис був написаний в 13:17 ----------

Дело в том, что тут кто-то писал что знают про Бендеру не в плохом свете из неизвестных источников, а в хорошем свете от старожил ,которые чуть ли не лично его знали, так вот я встречала коренных жителей Львова приклонного возраста, которые так же яро утверждают ,что ничего хорошего он не сделал и нечего ему поклоняться, тоже самое я слышала как минимум от двух сотрудников мужа,пенсионного возраста.Они тоже его далекоооо не славят...так что не будет единых идеалов...их нет и не будет!

---------- Додано в 13:42 ---------- Попередній допис був написаний в 13:29 ----------

Пан Вільний Слухач, вы если уж карму лепите так в разговоре участвуйте, мне на ту карму плевать, но такие товарищи как вы раздражают, если у вас мнение свое так выскажите его ,что за манера ...

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну мабуть вони ваші земляки, які трохи довше протримались. І називати на Галичині БАндеру БЕндерою - це вже шлях в нікуди.

Ну вам уже мабуть не треба цим перейматися і взагалі цікавитися цією темою, ви ж скоро додому поїдете.

Величезна дурниця.

• Подобається Подобається x 3
  7. Prashunya

Там написано КОРЕННЫЕ...
    а ачепятка это не путь в никуда, е под а,если не замечали...

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:48 ----------

Послушайте, если я человеку отвечала по поводу Львова и моих ощущений, и там поделилась своими планами на отъезд, это все не дает вам право умничать на этой почве и рассказывать мне чем стоит интересоваться а чем нет, просьба не переходить на личности звучала уже...
    А тема эта касается двух языков,а не того где я в Донбассе или тут...

• Подобається Подобається x 2
  8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Цілком природньо. В нас же не Росія що всі поголовно "одобрямс". До того ж стратегією "розділяй і владарюй" Сталін володів досконало.

В любому випадку якщо не поклонятися, то національних героїв потрібно мати. А всі наші герої чомусь суперечливі або "зрадники", тільки радянські і російські повноцінні. Степан Бандера зайняв третє місце в програмі "Великі українці", від цього нікуди не подінешся.

Навіть не думав, я міг таке і другу сказати. Просто коли я їхав з Москви мене її проблеми не обходили абсолютно. А у вас в Краматорську проблеми двомовності не існує. Хіба що проблема документ по-українськи набрати.

9. Prashunya

Я не пойму вы нас за кого держите?Вы считаете для нас это проблема?
    Вот другу и указывайте ,а Краматорск не в другой стране чтоб вы знали...

10. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

тому що нас травлять Схід-Захід, набираючи собі відсотки на виборах, а ми ще й підігріваєм цю ворожнечу!

• Подобається Подобається x 3
  11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну тим більше. Тоді навіщо вам ще регіональна мова?

12. Prashunya

За тем чтоб нам комфортно было...

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А чим не комфортно? Всі по-російськи говорять, документи ви кажете не проблема.

14. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

А особисто Вам чим заважатиме регіональна мова десь на Донбасі?

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тим що вони й зараз нас з горем пополам розуміють, а так взагалі будуть "чё"кати в повній непонятці, як 100% москалі.

16. Prashunya

Поясняю, документ не проблема-это означает что мы это делать умеем и делаем,потому, что иначе нельзя.
    Но комфорт это когда я говорю с клиентом и заполняю документ на одном языке...это и есть комфорт!

---------- Додано в 14:24 ---------- Попередній допис був написаний в 14:22 ----------

Вы посты читаете вообще? Кто вас не понимает?Где вас не понимают? и зачем вы так пишете?Поверьте это обижает...

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думаю, в школах батькам треба дати вибір - яку мову будуть вчити діти (по при обов'язкову Українську)
    Перші класи можна вести і на мові меншин (окрамі групи, окремі школи) але у вищих класах викладання предметів - вести лише на одній (державній мові). Це державна система навчання - отже для згуртування народу - все повинно приводитись до спільного знаменника. Віз держ-службовця двірника - до держслужбовця-президента. По за роботою - можна мовчати будь-якою іншою мовою...

Слід змиритися - сучасна Україна - невеличка імперія. Тут є різні мови і це факт. Але Роздроблюючи свою імперію - ми лише зміцнюємо сусідні...

Так що визначайтеся - ви громадяни цієї імперії, чи провокатори, що туть живуть? (стосується тих, хто живе в Україні)

• Подобається Подобається x 6
  18.  
  19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Тут одна із Золочева назвала 2бандерівців" "бендерівцями"... То шлях куди?
    А зараз вже почали пекти? :))) Ніц тій Москві не буде, від Вашого скреготу...

Слово "Родина" викликає спазми...

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Зараз ви нас розумієте, тому що зараз на Донбасі і державна і регіональна офіційна мова - українська. Як тільки її запхають під шконку вам не уникнути мовної атрофії.

Я й зараз нею не переймаюсь. А ви думаєте Львову щось буде від вашого скреготу?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)