ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

• Подобається Подобається x 1
  2. Prashunya

Prashunya Шахтееееееер Чемпион!

Пан Gunner Что вы втихаря карму лепите поясните?Что человек не в праве хотеть в своем регионе официального регионального признания языка на котором 97% региона разговаривает...я же не пропагандирую...меня спросили я ответила...в чем дело?

• Подобається Подобається x 3
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Сайт otvet.mail.ru - скільки влізе

Наприклад запитання:

"Какой город красивее Питер или Львов? Вопрос к тем кто бывал в обоих?"

Відповіді:

Конечно Питер, Львов грязный и там русских не любят

Во ЛьвIве не был, но по картинкам тоже оч нравится....Люди там злые..((

неоднократно был в Львове,
    цивилизацию формируют люди без бремя зависимости и претензий,
    а Львов в претензии, как страны третьего мира.

Львов не Европа,
    это бэндерщина

А Львов - это разве город? И какие в нем фабрики и заводы? Если тока по производству сала.

4. Prashunya

В чем дело...повторюсь человек спросил я ответила!

Муж мой из Краматорска и я тоже!

• Подобається Подобається x 2
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так які в вас плани були? Деякі люди по роботі їдуть на нове місце, деякі самостійно. Невже просто романтики закортіло?

А як треба? Подобається - ліплю, треба ще в кармі пости писати? Взагалі ну її, понапридумують на цих форумах всякої мутні.

6. Prashunya

По работе...мужа...планировали обосноваться...
    Но душевное спокойствие и наличие нервов на месте дороже любой работы!

---------- Додано в 02:55 ---------- Попередній допис був написаний в 02:51 ----------

ZolTa, не могу рука не поднимается, это Чеширский кот из Алисы, любимая сказка кладезь цитат и в зависимости от возраста воспринимаешь каждый раз по новому!

7. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ше би! В Криму анкети роздавати...
    Ясне діло - курорт... (можна подумати вони хоч в одне село заїхали...)
    Гоните як Троцький, як було написано...

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

---------- Додано в 07:52 ---------- Попередній допис був написаний в 07:35 ----------

Взагалі, відхилилися від теми. Питання було в тому, чи потрібна Україні друга державна мова?
    Якщо подумати практично, то від введення другої державної мови настане тільки головний біль: діловодство на двох мовах, заповнення документів на двох мовах, тощо.
    Тобто, друга державна мова не потрібна.

Інша справа в тому, що багато людей розмовляють російською мовою. Але це їхнє право. Яка різниця, взагалі, як розмовляють на іншому кінці країни?

Але вираз "не треба вчити російську, тому що і в українській ми робимо помилки" мені нагадує, як школярі говорять: "Навіщо вчити ці дроби (логарифми, тригонометрію)?" Тобто навчаючи одну українську та з принципу "забиваючи" на "москальську" і "піндоську" мови, люди стають анітрохи не краще вищезазначених тут "руссо туристо", які з усім світом спілкуються по-русски. :)

• Подобається Подобається x 5
  10. JaguaR

JaguaR щасливий

Тому, що вони - ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ, е не якоїсь іншої держави.

Моє ставлення до другої державної: не підтримую. Говорять собі на російській, то хай говорять, але друга державна - то дурня. Так можна в росії китайську запровадити, але чомусь того ніхто не робить. (хоч я, як їздив у Польщу, то говорив там польською і поважаю людей, які говорять мовою країни, в яку приїхали, вже не кажу навіть в якій живуть.)
    А взагалі проблему з мовою в нас вирішено не буде. Бо природно, що люди, які все життя говорили російською, будуть завжди хотіти для неї (російської) якихось привілегій. І ця проблема не зникне, бо ніхто з них не хоче приймати до розуміння того, що російську мову нам насадили штучно, що на сході споконвіку розмовляли українською аж по Кубань. Але це в минулому. Зараз там розмовляють російською і вважають її рідною. І повернутися до тої, якою розмовляли предки вже практично неможливо, бо нема перекриття поколінь.

• Подобається Подобається x 7
  11. Полковник

Полковник миється в бані

Хм...
    А Вы считаете, что среди Вам подобных жить комфортно?

12. gvorn

gvorn Well-Known Member

Пост нагадав мені один випадок з життя.
    Їздив я зі співробітниками-словаками одного разу на вихідних в Дрезден. Цікаве місто, багато пам"яток архітектур, особливо цікава знаменита Дрезденська галерея. Ну і звичайно купа туристів, в тому числі і "руссо". Вирішили пообідати в якомусь фастфуді у супермаркеті. Черга до прилавку, перед нами стоїть російська пара. У Дрездені, якщо ви здогадуєтеся, говорять в основному німецькою. Максимум - можна спробувати щось англійською, може зрозуміють. Ну а інакше, якщо вже дві сторони не можуть порозумітися, як правило йде мова жестів. В основному всі люди так і спілкуються. Але наша пара сусідів цим такими "дурницями" собі голову не забиває. "Дєвушка, можно мне гамбургер с півам," - каже мужчина анітрохи не переймаючись тим, що "дєвушка" абсолютно не розуміє його. Потім вона починає на мигах виясняти, що саме йому треба...Наступна його фраза вбила нас просто наповал. Коли "дєвушка" показала рукою на то що йому було треба, мужчина підтвердив: "Да, етот. За руп тридцать" :))) Таке враження складається, що в Росії євро не сприймають. По цілому світу ходять тільки рупі і крапка. Як казав один герой фільму "Особенності національной рибалкі": "Рускій учі, карел", коли вони поп"яні у Фінляндію заїхали і фінський поліцейський їх не зрозумів:).
    Згадалися наші грамотії, які досих пір гривню рублем величають. Так і хочеться таким втулити 100 совкових чи російських рублів замість 100 гривень:)))

• Подобається Подобається x 4
  13. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Прашуня, не опускайте руки, важко всім буває на новому місці. Шукайте позитив, Вам просто треба більше часу - будуть нові друзі і більше можливостей.

Останнє редагування: 13 жов 2010
  14. nora

nora Well-Known Member

15. OldMan

OldMan Well-Known Member

Они - каки...
    Вы - цаца.

---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:13 ----------

Скинхедов опасаетесь, мой дорогой антипод Пэдро?

• Подобається Подобається x 4
  16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Впевнений: роблять вигляд.
    Ви новини не дивитесь? А даремно... Показують репортажі з різних куточків України. І дуже добре видно, де хто якою мовою говорить. Зверніть увагу... Я переконався безліч разів, що розмовляючи українською на сході України, ніякого дискомфорту не відчуваєш, допоки не почнеш сам комплексувати своєю відмінністю від інших. Он, Борис київський, говорить з усіма українською, крім татар звичайно, і все нормально... А якщо захрустіти "сковородами" і "українками", то і співрозмовник аж бігом переходить на солов"їну...

17. gvorn

gvorn Well-Known Member

Брат живе у Києві, розмовляє теж з усіма українською. І в універі, і в побуті. Теж дискомфорту не відчуває...Але ж треба бажання мати. Хоча з іншої сторони - зустрічав досить багато україномовних людей зі Львова, які після переїзду до Києва, коли подзвониш їм, відповідають "слушаю". І переходять на російську. Видно почуття меншовартості заважає.
    Але наприклад в Донецьку чи Луганську вже з українською тяжче. Можуть просто не зрозуміти

18. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

ну от ви і підтвердили мої слова, написані раніше! Далі вести діалог з вами безглуздо) Мені комфортно, ще десяткам друзів, знайомих, які бували й працювали в Львові теж комфортно, половина з них російськомовні, родичі з Макіївкі теж не відчували дискомфорту! Тому не треба наговорювати, що тут усіх російськомовних "гноблять" і "забивають палицями".
    п.с. як хтось казав "усякі є, усякі треба" (то про людей, може хто не зрозумів)

Останнє редагування: 13 жов 2010
  19. Prashunya

Не сочиняйте я там жила нет у меня ни одного знакомого, кто украинский бы не понимал!

---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ----------

Спасибо конечно))) Но я не опускаю руки я просто для себя поняла и решиила что мне здесь комфортно не будет никогда, для меня тут по ощущения как в другой стране. И благодаря этому я поняла насколько я люблю Донбасс и людей там живущих!

20. gvorn

gvorn Well-Known Member

Жити там не жив, але бував. Говорив там українською, але часто люди перепитували. А дехто говорив, що йому що українська, що польська, нічого не розуміє...
    Колись до нас приїхала нова співробітниця з Донецька. Ніби і університет донецький закінчила (не знаю точно який), але коли я звернувся до неї українською, то треба було б бачити її обличчя. Таке враження, що я китайською щось сказав. Хоча все це суб"єктивно. Вам би мало бути видніше

---------- Додано в 11:51 ---------- Попередній допис був написаний в 11:48 ----------

Можливо Ви вже десь писали, але я не читав - скеруйте будь-ласка. Що саме Ви собі уявляли про Львів, що після цього кардинально вирішили переїхати туди жити? Адже після одної-другої поїздки в місто такі рішення як правило не приймають.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)