ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Prashunya

Prashunya Шахтееееееер Чемпион!

Ну расскажите как должны были поступать люди с какого момента всем регионом говорить на Украинском, когда должны были стать свидомими ,как?расскажите как бы вели себя вы, чтобы делали живя в нашем регионе?мне интересно!

---------- Додано в 00:53 ---------- Попередній допис був написаний в 00:49 ----------

Региональною как минимум!

• Подобається Подобається x 1
  2. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

я думаю, що проблема взагалі не в тому! Є люди, які живуть в Україні і є українцями по національності, і не поважають взагалі свою мову, ту мову, яка є рідною для нашої держави, ну так склалось історично, як би то комусь і не подобалось! У мене багато російськомовних знайомих в Києві, Дніпопетровську, Харкові і ніколи не виникало ніяких бар'єрів у спілкуванні! Але бісить, коли заходиш в магазин в Криму говориш українською, а на тебе дивляться квадратні очі, коли в Одесі, Херсоні чують українську і в слід "бандерівці", а таких я зустрічав багато, я розумію, що є різні люди, але є багато але... Не думаю, що в Україні якось "ущімляють" російську і питання про двомовність зараз можна не піднімати - це все політичні ігри, хоча це має вирішувати референдум.

• Подобається Подобається x 3
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Дуже просто. Школи тільки українські. Добровільно. Щоб бабусі з дідусями не трусилися від ненависті. І все. Через 2 покоління в вас би не було запитань.

4. ZolTa

ZolTa Member

Чесно кажучи мене переконану українку життя в російськомовному регіоні також заставило б говорити російською.Просто уявіть, як ви живете в Одессі, ви самотні, навколо вас спілкування виключно російсьою? Кожен раз проявляючи свій націоналізм ви нариваєтесь на грубість? Єдине, що в більшості з нас би залишилось, це визнання єдиної рідної української мови, і бажання при кожному вдалому випадку нею поспілкуватись. А Якщо людина виросла з російською мовою? Моє особисто бажання, щоб тепер вона признала, що фактично за стільки років проживання в Україні рідна їй українська, яку вона на жальне зовсім добре знає, але хоче знати, і хоче, щоб цією мовою при потребі могли вільно спілкуватись її діти.

5. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Так добре би в Україні російськомовних було би десь 10%! Їх ж значно більше - ось тому і виникає проблема!

6. Prashunya

Знаете может это единицы, у меня в родном городе нет ни одного знакомого кто занимался бы такой ерундой и у кого дети такую ахинею несут !У нас вообще народ не особо на этой почве заморачивается, у нас делом занимаются, на работу ходят, к примеру никогда за обедом на работе у нас честное причестное, вопроса такого не поднималось про язык, про то, хороший Запад или плохой, а тут на обеде пару тройку раз в неделю да начнут беседовать об этом и в обед и в рабочее время...для меня это дикость!Гавно на голову Восточной части лить не устают...!чемні свідомі...

• Подобається Подобається x 4
  7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Називається чия б корова мукала. Від вас я тут крім трамвайного хамства нічого не спостерігаю.

• Подобається Подобається x 2
  8. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Она чего к вам в Ивано-Франковск приезжала или вы во Львов ? Или так сказать больше нечего ?

• Подобається Подобається x 4
  9. ZolTa

ZolTa Member

Виповинні і їх зрозуміти, випадок, з іменем хлопчика, розказала мені моя подруга, це відбулось в одеському поїзді.Ми були нажахані тим, що 5-ти річні діти одесити, вже чіпляють, до своїх одноліток кличку бандерівець. Назарчик звичайно не зрозумів, про кого йде мова, він і слова москаль не знає. Але звідки стільки агресивності в одеситів.Ви зайдіть на їх форум, мене до речі на ньому заблокували на протязі суток, при тому, що прозвали миролюбивою. Як ми українці повинні порозумітися, якщо існує така ненависть?

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А ви не заставляйте інших говорити вашою мовою і славити ваших героїв. І не говоріть їхньою, і їхніх не славте.

11. Prashunya

школ у нас украинских не помню на тот момент если и были, то единицы,мне надо было самой лично украинизировать школу, или маме с бабушкой вместе этим заняться? бабушки и дедушки не трусились от злости, они у меня вообще золотые были не потому что мои, а потому, что золотые и добрые и никогда ненависти к западной не испытывали и от чужих бабушек с дедушками не слышала ни намека на ненависть...неприятно читать такое...весь регион просто продолжал говорить на русском и книги и учебники какие были такие и остались...что нам всем надо было делать?бросить все и требовать у государста новые учебники ,реформы или что?они что-то решают на верху, а мы как жили так и жили у нас не изменилось в регионе ничего и никто ничего не предпринимал,а народу было чем заняться, у нас в городе к примеру завод загибаться начал там большинство работает, мы как выжить думали, я за мамой вещи донашивала ...не может такое количество (а процент русскоязычных велик и это слабо сказано, тут статистику приводили поищите) взять и самостоятельно перейти на украинский, правительство ничего не делало, что вы от нас сейчас добиваетесь, да мы хотим региональным как минимум русский.потому что так сложилось исторически...поздно пить боржоми...

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А ви ще не знаєте севастопольський міський форум. Там в правилах форуму писати українською мовою ЗАБОРОНЕНО. Мене забанили через 2 години просто за українські пости.

13. Prashunya

А где я вам нахамила? а то что я назвала гавном...тем и является, потому что такое говорят,что уши сворачиваются...

14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

НИчего это не поможет...Мало от родного языка отказаться добровольно. Надо еще москалей ругать с утра до вечера (включая родственников, что там живут) и Бандеру славить.

А реально по опросам Геллапа для 83% на УКраине - русский язык родной....

• Подобається Подобається x 6
  15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Добре, тоді не виходило. Але Ющенко готовий був це зробити при президентстві, йому тільки ненависть завадила. В Криму зараз одна-єдина українська гімназія, так там черга щоб дитину записати. На 500 місць 800 учнів вчаться.

16. ZolTa

ZolTa Member

А хто кого заставляє.Справа у тому, щоб нам не заважали наших героїв славити. Як ви не хочете славити героїв УПА, вас ніхто не заставить. Вас що хтось зобов'язував йти на мітинги, співати їм схвальні оди? Можливо були випадки, що вам хтось буркнув, на рахунок спілкування російською мовою, але хіба вам хтось заборонив говорити нею?

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Гонить як Троцький, вже просто без варіантів гонить.

18. ZolTa

ZolTa Member

Чорнобилець, ти звідки взявся такий російськомовний. У нас демократична держава, і кожна людина може висловлюватись, так як вона хоче. І ніхто нікого ні в чому не зобов'язує. Не накалюй обстановку, не домальовуй того, про що тобі ніхто не казав.Поважай думку інших.Ти вже замітив, що на форумі присутні справжні росіяни, і пишуть українською мовою, хоч живуть в Росії. Тобі після цього не соромно, ще й бубоніти, що українські націоналісти хочуть, щоб поважали національну українську мову. У більшості російськомовних через те й оскомина від слова національність б'є, що вони не хочуть признавати українську націю.

19. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

На скільки я знаю, то в Україні немає представництва Геллапу як і в Росії, а як вони проводили це опитування залишиться таємницею. Я думаю ви самі здогадуєтесь як наші політики вміють грати з цифрами і статистикою! Хоча сам розумію, що російська мова рідна для більшої половини українців!

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну все, з цього моменту переходим в тему "Чи потрібен розділ України?". В країни може бути одночасно тільки одна ідеологія.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)