ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Prashunya

Prashunya Шахтееееееер Чемпион!

наверное через и перекИнчики- Той, хто перейшов на бік ворога; зрадник. Той, хто відмовився від своїх переконань, поглядів, від колишніх друзів.

Спасибо милая барышня, так мы еще и предатели, перешли на сторону врага...или как вы это слово объясните?перебежчики? Значит разговаривая на родном языке Родину предаем...предельно ясно!Логично!

• Подобається Подобається x 2
  2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

• Подобається Подобається x 5
  3. ZolTa

ZolTa Member

Це звернення не до росіян а до наших російськомовних співвітчизників, У яких дитина в п'ять років вже знає, що наприклад Назарчик - це бандерівське ім'я.

---------- Додано в 00:05 ---------- Попередній допис був написаний в 00:04 ----------

В такому випадку ви підтвердили, ще одну хорошу думку про росіян.

4. Prashunya

Я написала что вы не в россиян плюнули, а в своих русскоязычных соотечественников!

• Подобається Подобається x 1
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну, от так от, такий єдиний народ. Заре скажуть що ви їх дескримінуєте.

Не може бути. Ні один росіянин ще не вивчив української мови.

6. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 4
  7. -Erebus-

---------- Додано в 01:13 ---------- Попередній допис був написаний в 01:11 ----------

8. Prashunya

Да что вы, уйма Россиян знает украинский, и жили тут! Много людей, прожив кучу времени на Украине, но родившиеся во времена СССР на территории России имеют право получать российское гражданство и получают, знаю многих и из Западной тоже!

9. ZolTa

ZolTa Member

Людина може розмовляти російською, в цьому нема проблеми, українці її розуміють, але коли ця людина вважає рідною російську мову( рідною від слів українською родина, російською родина) значить її Родина Россия, бо родинну українську мову вона не вважає рідною.

10. Nevermind

Nevermind Просто персона

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

12. Nevermind

Nevermind Просто персона

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Останнє редагування модератором: 14 жов 2010
    • Подобається Подобається x 3
  14. Prashunya

Ох писали мы уже на эту тему тут и не раз! Если я с детства говорю на русском и родители говорят на русском и бабушка с дедушкой на русском, то родной мне русский а государственный украинский.Как-то в 2-3 года у меня не возникало мыслей о том а родной ли мне русский или украинский, я просто говорила на том языке, на котором со мной говорили родители и воспитатели в детском саду,а далее учителя!

• Подобається Подобається x 6
  15. -Erebus-

Ви не забувайте, що Україна багатонаціональна держава!

І в Україні є росіяні з національности - вони ж теж громадяні України, працюють, платять податки, відповідно держава їх інтереси повинна захищати теж!

• Подобається Подобається x 4
  16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви просто звикли мати собі це за виправдання. Якби ви жили в Америці, з вами б такого не сталося (хоча російська порода така, що й в Америці умудряються по 15 років прожити не знаючи англійської, тому Задорнов американців тупими називає - не розуміють такого). Ну ви хоч виправдовуєтесь, є ще краплина совісті, а дехто пишається цим.

17. ZolTa

ZolTa Member

І совість ні разу не підказала, що живу ж то я в Україні, люблю ароматне сало з часником? І чому це українські вареники для мене рідні, а от ця мова незрозуміла українська, якась чужа для мене?Хто я тоді, і де моя батьківщина?

---------- Додано в 00:32 ---------- Попередній допис був написаний в 00:30 ----------

А громадяни відповідно повинні поважати цю державу в якій живуть. Поважати її традиції та мову. Бо інакше вони не можуть бути громадянами своєї країни.

18. Prashunya

Ой нет уважаемый, я не оправдываюсь, пытаюсь вам объяснить...мне вот интересно, в момент когда Украина стала незалежною всему востоку надо было резко перейти на украинский,а мы этого не сделали...несвідомі?Прихожу я в этот день в школу и говорю, все Надежда Евгеньевна с этого дня я буду вас понимать только на украинском, и перестаньте говорить со мной на русском и учебник по математике выбросьте.

---------- Додано в 00:38 ---------- Попередній допис був написаний в 00:33 ----------

Ну вы уж извините на момент приобретения Украиной статуса независимая ,мне было не столько лет чтоб совесть меня начала мучить, а далее русскоязычная школа, дома уроки, потом тот же институт потом работа на которой мне необходимо общаться с такими же несвидомими как я на русском...живем в таком темпе...моя совесть спокойна, украинский понимаю знаю и не считаю его чужим, но говорю на родном русском...

19. ZolTa

ZolTa Member

Чому, спілкуйтесь, навчайтесь російською, у Львові, якщо я не помиляюсь є навіть польська школа, але українську ви зобов'язані знати, і поважати. І жодної розмови не повинно виникати про впровадження другої державної російської, бо це призведе до хаусу і зникнення нашої державності.

---------- Додано в 00:40 ---------- Попередній допис був написаний в 00:38 ----------

"но говорю на русском...[/QUOTE]" і нема жодних проблем.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну значить немає все-таки совісті. А такі аргументи вже оскому набили, нецікаво вже читати. В нас насправді країна така - румуни на Буковині по-румунськи тарахтять, закарпатці по-угорськи, Донбас по-москальськи, а в України просто немає харизми такої як в інших країн, де національностей більше трьох, щоб вселити в них всіх усвідомлення їхньої державної приналежності. Ще й Собачник знайшовся, який їм всім тести тепер перекладає. Що ж зробиш - в нас і уряд без єдиного українця.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)