ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

:good:
    http://www.mankurty.com/blog/?p=4674#comments

• Подобається Подобається x 7
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Гм... майже робоча зміна пройшла, а ні один з "добродіїв" ще не відмітився :))).

• Подобається Подобається x 3
  3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Не розумію,чому такі "страсті-мордасті" в містечку з 16 919 чоловік з яких тільки 64 чоловіка корінні ханти-манси.У вас ачий вводять другу державну хантимансійську мову,з поваги до корінного населення. Між іншим як там діла згідно Європейської хартії регіональних мов або мов меншин. В окремо взятому Ізлучинску-є регіональна ханти-мансійська мова, і пан Defender вільно на ній спілкується? Чи він як справжній російський націоналіст не вважає за потрібне вчити якусь нікому не потрібну ханти-мансійську мову.Адже нещасних 64 чоловіка-скоро помруть і кому потрібна їхня неповноцінна мова адже 64 чоловіка в тисячі раз менше ніж російськомовних.;)

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:40 ----------

Я теж так кажу,в Росії заробіток найнепевніший-в каждого з заробітчан хоч раз по тупому забирали гроші російські мєнти,в переходах,на вулицях і т.д. Кожного третього роботодавці просто кидали,не платили грошей,казали-хочеш жити тікай звідси поки живий -здоровий. Ви запитайте в заробітчан в Росії,де б вони хотіли краще працювати-в Європі,чи в Росії-яку вони дадуть відповідять угадайте з трьох раз.

---------- Додано в 23:00 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ----------

Де Ви на Україні бачили зарплату в 2968 гривень? Лікар з вищою категорією і стажем роботи більше 35 років має 1200 грн зарплати.

4. VasMT

Земляче! Хочете я Вам скину роздруківку з моєї пенсії :))) Зі стажем 28-м років...

5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Точно. Мій знайомий під Москвою будує дачний будинок. Цього літа відпочивав в Іспанії.Казав , що там(в Іспанії ) за 200м від моря можна купити будинок за 200 000 євро. Готовий з меблями. На московську дачу він вже потратив в 3 рази більше.

---------- Додано в 23:13 ---------- Попередній допис був написаний в 23:06 ----------

Спостерігаю за ним давно,по-моєму він один з усієї біло-глубої команди говорить розумні речі і не тільки на рахунок мови.

---------- Додано в 23:30 ---------- Попередній допис був написаний в 23:13 ----------

Мені і моїй сім"ї від цього не холодно і не жарко. Я служив в армії і знаю як в армії заробляють пенсію.З 30 офіцерів 1 такий як має бути,всі інші бухарики. Я служив в Чернівцях в "учебці" 1,5 року. Маючи диплом лікаря,я не міг числитись лікарем ,бо у нашому ВУЗі не було військової кафедри. Я 1,5 роки був в санчастині нелегально, числився командиром БМП.Так от я, як нелегальний фельшер(навіть не лікар,хоча копія диплому у мене була) тягнув на собі медичну службу цілого полку,бо офіцери так запивали, що по два тижні на роботу не приходили. Начмедслужби дивізії, коли приходив на провірку розмовляв спочатку зі мною а потім з "тим п"яним шоблом"(слова начмедслужби дивізії) і це при Андропові і Афгані. Я не хвалюся а розказую тільки те що було.Це я до того як інколи в армії заробляють пенсію.Але до Вас це відношення не має.Ви сапер,і навіть одне розмінування коштує гроші.:good:

• Подобається Подобається x 4
  6. Prashunya

Prashunya Шахтееееееер Чемпион!

я банковский сотрудник получала 2500, у кого стажа побольше получали больше...

7. VasMT

Саме смішне, що Ви не одинак... Але були і люди, начмеди, наприклад Валєра Вєрєтєльнік, які в польових умовах саперним ножем робили операції...

• Подобається Подобається x 1
  8. Defender

Defender Well-Known Member

Вы бы пан, еще привели для примера американскую или австрийскую мову.:haha:

Языки хантов и манси лингвисты относят к угорским (югорским); в эту же языковую группу входит венгерский язык. Угорские языки входят в финно-угорскую (финский, эстонский) группу уральской языковой семьи.

30.06.2010 - Международный фестиваль ремесел финно-угорских народов "Югра"
    Международный фестиваль ремесел финно-угорских народов «Югра» проводится с 2000 года. За десять лет истории фестиваля проведены: 5 научно-практических конференций в сфере народного искусства, 70 мастер-классов, всего приняло участие около 25 тыс. человек из разных стран и регионов России: Венгрия, Канада, Финляндия, Эстония, Карелия, Марий - Эл, Мордовия, Удмуртия, Коми, Ямало-Ненецкий, Ненецкий и Ханты-Мансийский автономные округа, Челябинская, Псковская, Архангельская, Рязанская, Московская, Тюменская области.

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:11 ----------

9. vov66

vov66 Well-Known Member

Американці про двомовність

"... Арнольд Тойнби заметил, что все великие цивилизации переживают расцвет и закат, и что "вскрытие трупа истории должно было бы показать, что все великие нации покончили жизнь самоубийством. "

"Но вопрос, каким образом они его совершают", — сказал Ламм. "Сделайте Америку двуязычной или многоязычной, страной двух культур. История доказывает, что никакая нация не способна пережить напряжение, конфликт, антагонизм двух или более конкурирующих языков и культур. Владеть двумя языками - божье благословение для отдельного человека, но для общества быть двуязычным - проклятие. Историк Сеймур Липсет определил это следующим образом: "Истории двуязычных и двукультурных обществ, отказавшихся от ассимиляции, - это истории беспорядков, конфликтов и трагедий. Бельгия, Малайзия, Ливан - все демонстрируют кризис национального жизни, когда меньшинства требуют автономии, если не независимости. Пакистан и Кипр разделились. Нигерия подавила этнический мятеж. Франция столкнулась с проблемами басков, бретонцев и корсиканцев."
    Взяв тут

10. Nevermind

Nevermind Просто персона

Двомовність вже не в моді. Три мови - слабо? :)))

http://unian.net/ukr/news/news-400238.html

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вони б уже й гагаузьську зробили, лиш би чимось російську виправдати.

12. Nevermind

Nevermind Просто персона

А чому б не зробити офіційними - українську та англійську? Буде англійська - мова міжнародних стосунків. Навіщо ще й російська?

13. Prashunya

Что значить оправдать?почему ее нужно оправдывать...

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тому що в Конституції чорним по білому - одна мова і все. А їм треба щось таке закрутити, щоб російська пройшла любою ціною.

15. Полковник

Полковник миється в бані

Делайте.
    Кто мешает?

---------- Додано в 23:22 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ----------

Тому що в Конституції чорним по білому - треба захищати Державу. А їм треба щось таке закрутити, щоб не служити, а косити.

• Подобається Подобається x 4
  16. Prashunya

Я уже писала по поводу конституции, если бы хотя бы год мы жили так, как написано в конституции, это бы была другая страна,на конституцию все давно забили, да и можно внести в конституцию изменения...все бы осталось так же, только бы перестали людей русскоязычных помыкать, а те бы перестали оправдываться .

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ніколи не думав що половина львівського форуму - донбасяни і москвичі. Все ж не відпускає братська сила, тримає.

18. Prashunya

Ну и что?Или вы бы хотели общаться на тему "мовного питання" исключительно с коренными жителями Львова и области?

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я думаю знайдуться форуми, де жителі Донецька і області спілкуються на цю тему без львівян.

20. Prashunya

ООО...уважаемый вы извините что мы тут вместе с москвичами натоптали...я к примеру, житель Львова, да и открыла пару форумов Донецка и области, так там велик процент людей из западной Украины,в том числе и жители Львова, прежде чем что-то утверждать проверьте!
    Поэтому вернемся к теме...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)