ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Панове, припиніть мат. Тут є дами.

• Подобається Подобається x 6
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Хм?
    Разве обычную украинскую фамилию можно считать матом?
    Тогда звиняйте.:give_rose:
    Не знал.

• Подобається Подобається x 4
  3. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 5
  4. Shlyak

Shlyak Well-Known Member

Подходящий пост для ветки "ДВОМОВНІСТЬ". Сколько литров ты выпил, столько раз людына.

5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Однозначно,але повага має бути двосторонгня-тоді вона має ціну.
    Тоді чому Ви так проти нього виступаєте. Чому Ви перете пару неологізмів дурнів від філології і критикуєте через це мову взагалі. У нас (я маю на увазі і вас і нас тобто україномовних і російськомовних а простіше совків) завжди так- застав дурня Богу молитися-він голову розіб"є. Я вже десь писав що такі речі треба робити чистими руками,бо вони прицільно б"ють прямо в душу. Так от проводити українізацію,доручили тим ,хто проводив русифікацію а вони інакше як по-дурному це рорбити не вміють.
    100% .Замість того,щоб закликати україномовних і російськомовних вчити англійську(запорука економічного і технічного прогресу) нас провокують до бійки за те,що само собою розуміється-ми повинні без проблем,як україномовні,так російськомовні знати як російську так українську,оскільки найбільша маса громадян України представляють ці дві мовні групи. Мені дочка розказує про індійське економічне чудо,я в шоці.там не спорять яка мова має бути в Індії головна-вони зрозуміли-якщо хочуть добре жити вони всі вчать англійську і не роблять бізнес конкретно для Індії а зразу на міжнародну перспективу.Я якраз прошу її, щоб написала книгу -за яких умов можливе індійське чудо на Україні.Вона працює у великій індійській мегакорпорації і порядки там зовсім інакші ніж у нас. Індійці це зовсім інший менталітет і психологія.У стосунках між колегами по роботі повністю відсутня агресія,і до роботи не примусова зовнішня мотивація начальника, а внутрішня мотивація працівника. Там ніхто не рахує хвилини на скілько ти спізнився на роботу.там кожен працівник сам себе контролює і доки не зробить роботу не йде додому,хоча робочий час давно вже закінчився.Ви розумієте,для українців-росіян побачене здавалося б анекдотичним. Там немає інтриг і підсиджувань начальника,щоб самому стати на його місце-посада начальника дійсно надається найрозумнішому менеджеру.
    Так хто за це повинен відповісти-хто був ініціатором змін в Конституції? Невже це так можна вибачити людям,які відкинули країну на п"ять років назад.

Останнє редагування: 3 жов 2010
    • Подобається Подобається x 3
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

А в нас, щоб заганати всіх знову в совок - потрібно, щоб усі говорили на "єдиному великому"...

• Подобається Подобається x 2
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Полковник, вибачте йому (адже вам до такого стану не привикати).
    А по-друге, ваш цей допис аж ніяк не нагадує розмову з пансіону благородних дєвіц.:)))
    Так що можете напару...

8. Nevermind

Nevermind Просто персона

Саме так. Ніякої політики, тільки бізнес. Англійську треба знати, бо це принесе Індії зайві гроші.

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Саме та ситуація, коли мені соромно...

• Подобається Подобається x 1
  10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Це ще не все. Я недавно працював з індійським лікарем і він мені розповідав, що в Індії є офіційна двомовність. (Я маю на увазі, справжня двомовність, а не як в Україні). Поскільки в Індії є сотні мов, то англійську і до деякої міри, гінді, зробили офіційними мовами. Так що випусники шкіл вільно володіють англійською. Чому не одна гінді? Не знаю, можливо інші народності відмовляються її вивчати. А можливо англійська вже традиційно є мовою спілкування між різними народностями.
    А зрештою, в Індії дуже складна міжетнічна ситуація, а якщо додати релігійну, кастову ворожнечу, то можете собі це все уявити...
    Але якось живуть...

11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Да как же с вами "диалогствовать", матушка, коли вы на три уха глухА! :dntknw:

Вы обращаете острое внимание исключительно на украинские "новоязы" или диалектизмы, находя в них "аргументы" для отрицания языка! Это абсурд какой-то вообще.

Вы пробовали читать статьи украинских (а я читаю и польских, и русских) эмигрантов, например - канадских или американских? Для меня такие статьи служат культурологическим источником - там "законсервированы" редчайшие теперь диалектизмы. У меня нет профессионального интереса, а исключительно культурный, развивающий.
    Почему же исключительно украинские диалектизмы, используемые некоторыми людьми, вызывают у вас такое сильнейшее раздражение, которое впору хоть зелёнкой мазать, потому что оно, похоже, никакими доводами не лечится!?

12. Nevermind

Nevermind Просто персона

Саме так. Індійці з різних штатів спілкуються між собою англійською.

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Якраз вчора дочка розказувала про конфлікт між двома релігійними громадами за одну культову споруду.Працювали тільки дообіду,оскільки уряд мав в обід виголосити своє рішення про те кому віддати цю споруду,мусульманам чи індуїстам. Діло в тому ,що ця святиня була зв"язана як з одними так і з другими.Так от влада повинна була вирішити кому віддати храм. А керівництво фірм попросило своїх працівників в обід бути вже дома,щоб працівники були в дома,якщо будуть якісь військові дії,чи беспорядки. Але на щастя влада прийняла соломонове рішення,поділивши храм пополам,і зробивши другий вхід,хол спільним а кімнати розділеними.Незадоволеними залишились обидві сторони,але не настільки щоб провокувати беспорядки.Так що все обійшлося.

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Головне тут ЯКОСЬ...

15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Це абсолютно нормально для будь-якої сучасної компанії, де добре платять, а працівники ще й бачать перспективу, і, крім того, бачать моральну, соціальну чи естетичну користь того бізнесу, в якому вони беруть участь.

---------- Додано в 12:59 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ----------

Тяжёлое наследие колониализьма...? :)

А ось Саакашвілі, як на мене, зробив ще один дуже сильний державницький крок:

:y: :y: :y:

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Круто. Де нам взяти такого президента? Чому він кума не навчив працювати?

17. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Йой,пане,хіба ви не знаєте як то буває?:)Є такі зацьонті специфіндери,шо як тільки почують шось їм не вгодне,зразу начинають галюкати і вже їх не спиниш.

18. Defender

Defender Well-Known Member

Надеюсь, что новое поколение грузинских барсеточников, благополучно оседлает англоязычные столицы.

19. Полковник

Полковник миється в бані

XO-1 — недорогой ноутбук, распространяемый среди детей развивающихся стран для того, чтобы предоставить им доступ к современным научным и практическим знаниям и возможностям самостоятельного развития в соответствии с конструктивистской теорией обучения. Разрабатывается ноутбук некоммерческой организацией «One Laptop Per Child», основанной сотрудниками лаборатории «MIT Media Lab» Массачусетского технологического института. Производитель ноутбука — фирма Quanta Computer. Летом 2007 года к проекту присоединилась корпорация Intel, но вышла из проекта в начале января 2008 года.

Недорогие, надёжные и экономичные компьютеры вместо жёсткого диска оснащены флеш-памятью и работают под управлением специально разработанного дистрибутива Linux. Компьютеры самостоятельно организуются в беспроводную сеть (через Wi-Fi) и при наличии компьютера, уже подключённого к интернету, получают доступ к нему.

Добавим, что Саакашвили также порекомендовал начать обучать детей английскому языку уже с первого класса, когда ребенок легко усваивает новые языки.

• Подобається Подобається x 4
  20. Prashunya

Prashunya Шахтееееееер Чемпион!

Товарищи, читаем посты внимательно и не переворачиваем!Я не выступала против языка...с чего вы взяли этот бред и теперь в этом меня упрекаете. Во Львове я стараюсь говорить на украинском...на родине говорю на русском, я писала что учила язык с удовольствием и т.д. и т.п. вы почему-то из этого сделали выводы, что я против него выступаю...а то что мне не нравится переделанный, обработанный звучащий из телевизора украинский ЭТО НЕ ЗНАЧИТ ЧТО Я ВЫСТУПАЮ ПРОТИВ ЯЗЫКА ВЗАГАЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!я просто высказала свое мнение, и никому его не навязывала... я считаю что это калечит язык, кто-то считает иначе...что вас не устраивает я не пойму ,или на форуме должны присутствовать люди придерживающиеся исключительного одного мнения? я вас не заставляю менять свое мнение, я своим поделилась вы своим и остальные форумчане своим...

и вы туда же...сам сочинил сам на память выучил...
    я написала выше что не отрицала языка...с чего вы это берете*?
    к чему это переворачивание и переходы на личности вам как не кокошник мой так три моих уха...не тактично уважаемый не тактично!
    Общайтесь иначе если вам не сложно, я вам не говорю что вы слепы на три глаза и не видите того, что я пишу... зато с фантазией у вас сложилось лучше чем с глазами...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)