ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы думаете я стебаюсь? Панi Даяна - топикстартер этой ветки... Открывайте 1-ю страничку - там целый манифест....
    Вот смотрите - ее слова -
    Видите - с посткоммунистических времен - когда тиражи украинским языком были большие дело пошло вниз...

• Подобається Подобається x 2
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Та ні, дякую, що підказали, куди дивитись.

Я, звичайно, не буду оспорювати написане пані Даяною, але хотіла б її запросити при нагоді у Книгарню Народного дому в Стрию, де вона може знайти мабуть усе, що їй потрібно чи просто б хотілось прочитати, а якщо там не знайде того, що шукала - охочі працівниці замовлять і довезуть.

А колись я, маленька, в гостях сідала коло книжкової шафи, і всюди бачила стандартний набір "КС" російською...

• Подобається Подобається x 3
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Что обычно имеют в виду - говоря анти-....... ? Кто именно виноват в бедах и несчастьях! Евреи, коммунисты, гамериканцы, массоны, негры, белые. мусульмане etc.... Согласитесь - в России никто не обвиняет украинцев ТАК, как у нас - русских. Соответственно - нет там антиукраинизма. :)

4. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Почитайте російські форуми.Згідно з ними,західняки-бандити зі шмайсерами,східняки-всі до одного шахтарі,а українці загалом-товсті салоїди у вишиванках.Хохли,одним словом.

• Подобається Подобається x 5
  5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Два питання:
    1) А вдома книжок не було?
    2) Вам показати книжки українською, видані за СССР, в моїй колекції?

А на рахунок книгарні в Стрию скажу, в цьому випадку, як в таблиці Рабкіна. Або хвороба, або небажання.

• Подобається Подобається x 1
  6. - и где же "анти"? :))) Салоеды в вышиванках тоже люди. Типа "со странностями". Те, что со шмайсерами, понятно, неправы и "ежели что, нарвутся" :) Русофобия - это не обзывание русских кацапами (и даже москалями) и не приписывание им всем до единого лени и алкоголизма. Дальневосточник имхо хорошо объяснил.

7. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Ловіть цитату:

Не "-анти"?Про росіян українці такого не говорили ніколи.Москалі та й москалі-але таке свинство просто протиречить українській ментальності.

8. - Вынужден Вас разочаровать. И такое, и намного хуже. Ведь в приведённой Вами цитате что? Злоба - так (при этом больше половины "обвинений" - обвинения в ненависти к русским), хамство - так, неуважение - МНОГО. Так я Вам сходу назову (да-да, не постесняюсь, только скажите) с десяток тутошних форумчан, которые не скрываясь, НАПОКАЗ выставляют эти свои чувства к русским и бравируют ими. Но главного нет в Вашей цитате - призывов делать что-то плохое с украинцами. Пожалания им сдохнуть, например, как пан Ворон желал кацапам, куча панов ему плюсовала а пан Pedro разъяснял, что "так и трэба" :) Хотите ссылочку? Они знают, что есть...

9. Un.Known

Було. Було досить, та всі мною декілька раз прочитані. Тому кожна нова, про котру не чула, була за щастя.

Була записана до всіх дитячих бібліотек міста. І всюди мене пускали "у фонди", бо у відділеннях для читачів було все перечитане.

Я не хвалюсь. Просто для тих, хто читав більше середнього, літератури було таки мало.

У мого стрийка, котрий був зубним техніком, взагалі була рідкісна бібліотека українською, тільки тому, що мав "джерело".

Що зараз змінилось на гірше - це те, що книга не така доступна загалу...

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Леди!
    А не дадите сылочку на это определение?
    Гугль ПЕРВЫМ сайтом и ЕДИНСТВЕННЫМ, который это написал выдал этот - http://pdrs.dp.ua/pedia/Гуцулы .

11. - так это ещё и провокация...

Впрочем, провокации делаются для людей, способных/готовых на них повестись.

12. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Я побажання від пана Педро і Ворона читала-не схвалюю...
    А тепер уважно читайте ось це:

ВасМТ,але ж там написано російською мовою.

13. - это подростки. Таких ("смерть кацапам" БОЛЬШИМИ буквами) на этом форуме банят с формулировкой "не туды попав". У администрации поинтересуйтесь, сколько уже десятков...

• Подобається Подобається x 4
  14. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Ви хочете,щоб я їх(падросткав) попросила показати паспорт на підтвердження віку?Між,іншим,так настроєні й цілком дорослі люди-Ростов-на-Дону,Мурманськ,Москва...

15. Un.Known

Мурманськ... З другом дитинства Сашкою Муховим з Мурманська ми практикуємо двомовність все життя. Він до мене російською, я до нього - українською.

Він мене присадив колись на БГ, я його на соняшникові зернята (такі собі вечори на хуторі в одному поліському селі).

І знаєте, аж тепер усвідомила, що в нього до нас, хохлів не було ніколи ні краплі ненависті, чи бодай її признаків.

А цього літа приїжджали до Стрия друзі з Тюмені. Те саме. На що були ображені - це на наше ДАІ, котре не може бачити спокійно російські номери на машині...

• Подобається Подобається x 4
  16. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Бо ваш Сашка Мухов-це хороша людина,росіянин,а не москаль.А є всякі(як би це сказати поделікатніше...) москалі,що готові українця забити.Я за вас щиро рада,вам пощастило:)

17. Полковник

Полковник миється в бані

Бывали?
    Где ЭТО представление имеете?
    98% мурмочан, уверен, не знают что обозначает слово гуцул.

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ----------

Конкретнее возможно?
    Кто такие?
    Или Вы просто свой сон пересказываете?

18. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Конкретно?Запросто,пане Полковнику.
    Відпочинок,печиво,сік і т.п.Релакс.Підходять якісь дівки і питають:"А,ето из тех,што приехали с Украіни?Здрастє,хахли!"У відповідь мовчок і тихий сміх.
    Ввечері сусід перестрічає на сходовій клітці:"Ну чьо,дауни,смотрітє?Захатєлі ножом в харю получить?"(далі йде нецензурна лайка з погрозами)
    До речі,ножик в того мордоворота дійсно був.

19. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Цим нелюдям напевно не важливо хто! Тільки би була причина, як докопатися! Зустрічав я таких! На жаль є в нас такі! :sad:
    Тільки ось таке питання: в Україні зовсім немає такого?:dntknw:

• Подобається Подобається x 9
  20. Nevermind

Nevermind Просто персона

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)