ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Максим

Максим Well-Known Member

Це якби я почав писати про якусь Сьєрра-Леоне, напевно теж би такі смішні кавалки вчудив. Я навіть не так сміявся з його інтерпретацій "гвари", найбільше мене поперло з ось цього:

:pardon:

• Подобається Подобається x 8
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А тим часом, атака на українську мову посилюється...

Коаліція хоче узаконити російську мову

Четвер, 09 вересня 2010, 10:42

У Верховній Раді зареєстрований проект закону "Про мови в Україні".

Авторами документу є регіонал Олександр Єфремов, лідер Компартії Петро Симоненко та депутат від Блоку Литвина Сергій Гриневецький.

Згідно з документом, "державна мовна політика України базується на визнанні і всебічному розвитку української мови як державної і гарантуванні вільного розвитку російської мови, інших регіональних мов або мов меншин, а також права мовного самовизначення і мовних уподобань кожної людини".

Проектом закону визначається, що "обов'язковість застосування державної мови чи сприяння її використанню у тій чи інший сфері суспільного життя не повинні тлумачитися як заперечення або применшення права на користування російською мовою та іншими регіональними мовами або мовами меншин".

Окрема стаття закону присвячена російській мові в Україні та українсько-російській двомовності.

"В Україні відповідно до Конституції гарантується вільний розвиток, використання і захист російської мови з урахуванням того, що російська мова є рідною або такою, якою повсякденно користується більшість громадян України", - зазначається у документі.

Автори законопроекту вважають, що "володіння російською мовою забезпечує громадянам України широкий доступ до здобутків світової науки і культури".

"Українсько-російська двомовність, що склалася історично, є важливим надбанням українського народу, потужним чинником консолідації багатонаціонального українського суспільства", - йдеться у документі.

Зокрема, законопроектом пропонується визначити, що "акти вищих органів державної влади приймаються державною мовою і офіційно публікуються українською і російською мовами".

"Держава гарантує відвідувачам органів державної влади і органів місцевого самоврядування надання послуг державною мовою, а в межах території, на якій поширена регіональна мова...цією регіональною мовою", - йдеться у документі.

Також автори пропонують гарантувати громадянам "право отримання освіти державною мовою і російською мовою, а в межах території, на якій поширена регіональна мова...цією регіональною мовою".

Українська правда

• Подобається Подобається x 5
  3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Ну как же вы забыли...

" Дефицит учебных пособий чиновники объяснили катастрофической нехваткой средств.
    07.10.2009

КОНСПЕКТЫ И ИНТЕРНЕТ ВМЕСТО КНИЖЕК

На дворе октябрь, а проблема с обеспечением детей учебниками продолжает оставаться актуальной. Впрочем, о том, что их недостает, было известно еще в сентябре. Тогда и педагоги, и директора школ признавались, что они и не надеются снабдить ребят «гранитом науки» к началу года.

В Институте инновационных технологий и содержания образования безмятежно уверяют: никаких проблем с производством специальной литературы нет. Ту же линию гнут и в Министерстве образования Украины. Тем не менее зачем-то они выставили у себя на сайте электронные варианты книг в начале учебного года…

- На сегодня более 90 процентов всех пособий издано и более 70 процентов развезли по школам, - успокаивает министр Иван Вакарчук. - В ближайшую неделю этот вопрос вообще будет снят. Проблема с печатью и доставкой появилась из-за того, что в июле у отечественных производителей наблюдался дефицит бумаги. Но правительство профинансировало государственный заказ по изготовлению и доставке на 160 млн гривен.
    http://kp.ua/daily/071009/197114/

• Подобається Подобається x 2
  4. - не прошло и двух суток, как горячую новость заметили :))) Всё, если примут, все львовские чиновники до единого вмиг станут отвечать львовянам "гаварити са мной па руски". И на гарантии законопроекта для державной на всей (!) территории Украины никакого внимания обращать не будут. Иначе никак...

5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну вот - я не зря нападаю на бывшего министра Вакарчука. Он, оказывается, еще и брехун...
    Іван Вакарчук: «В Україні нема достатньої кількості підручників!»
    интервью 16.03.09
    Ответ: В Україні нема достатньої кількості підручників! У технічних науках є трошки більше половини, і лише в соціально-гуманітарних цей відсоток вищий
    .

Или - вот
    Міністерство освіти і науки України оприлюднило дані про стан доставки підручників у навчальні заклади Черкаської області.
    Згідно з даними, область потребує близько 299 тис. підручників, усього в область направлено близько 188 тис. підручників (понад 60% ). На 19 серпня Черкащина вже отримала понад 105 тис. підручників (близько 55% ).
    21 серпня 2008

или - вот еще

27.12.2007 18:02
    Прес-служба Президента України Віктора Ющенка
    Президент звертає увагу Прем’єр-міністра на проблеми із забезпеченням шкіл підручниками

Про це йдеться у листі Президента України Віктора Ющенка до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко від 27 грудня ц.р.

У документі Віктор Ющенко констатує, що «порядок своєчасного забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів навчальною літературою був порушений».

У зв’язку з цим Глава держави висловлює низку пропозицій щодо виправлення цієї ситуації.

Зокрема, Президент просить вжити заходів щодо фінансового та організаційного забезпечення завчасного та в повному обсязі видання у 2008 році підручників для загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема учнів 8 і 9 класів, перевидання для учнів 2 класу, а також видання навчальної літератури для дошкільних, професійно-технічних і вищих навчальних закладів.

ТАК как там - с учебниками было? ;)

Гм... Почему? Уж если создавать единую поместную - то из всех христианских конфессий. А то ведь - идея лишь для УПЦ-МП применяется, а УГКЦ - как были под Римом - ТАК и остаются...Для них что - украинское самостiйне управление противоестественно? Только управление из-за границ Украины приемлемо? Как думаете? ;)

• Подобається Подобається x 1
  6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Туточки декому вже не лише російську мову хочеться, аж не терпиться, та ще й щоби по-справжньому єдина Католицька Церква (бл. 1 млрд) приєднувалася (?!) до УПЦ-МП, бо всі інші мовляв несправжні-неканонічні? :ireful1:
    Та й не вірю я, що православні ієрархи домовляться позбутись верховенства заради когось одного з них. Так, балачки.

7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

"Эээ... Да ты никак не уймёшься..." (С) Іван Васильович міняє проффесію.

8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я знаю - о ком Вы.Был ТАКой президент - Ющенка - слыхали, наверное? ТАК вот он организовывал ее -
    Президент Украины Виктор Ющенко, выступая в воскресенье на церемонии освящения храма Святого Архистратига Михаила (УГКЦ) в селе Плавье Сколивского района Львовской области, высказал убеждение, что в стране будет создана единая поместная церковь."Я убежден, что мы придем к единой поместной церкви", - сказал Ющенко.Президент также отметил важность создания единой поместной церкви для дальнейшего становления Украинского государства.
    03/01/2010

Видите - в соборе УГКЦ рассказывал об обединении всех церквей. ТАК шо - претензии 1 млрд. католиков - к Ющенке. :)

ТАк это...поаккуратнее надо со словами - брехня...тогда - все было... :)

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Таки прийдеться померти на чужині... Хоч одна хороша звістка з Австралії

• Подобається Подобається x 6
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні! Спочатку суд...

---------- Додано в 16:39 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

А якщо я за власний кошт знесу льоню? Будуть проти чи ні?

11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Проект Закону Базовий Закон України "Про мови України"
    А чо пАмаранчові гальмували?

Останнє редагування: 9 вер 2010
  12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ще скажіть, що голосували ПРОТИВСІХ...

13. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

На останних виборах Противсіх набрав: 40 352 голосів (0,16 % )!
    Виходить не проти всіх голосували... Може просто на вибори не пішли? :)

• Подобається Подобається x 3
  14. bora

bora Well-Known Member

15. Визначте конкретно кордони України і Малоросії.

16. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 7
  17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ющенко є прихожанином УПЦ МП. Та й взагалі, він багато слів по вітру пускав. Обломиться і решті таких мрійників.

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

"Бо для мене моя Україна закінчується там, де закінчується українська мова."
    М. Рябчук, письменник

Для вас особисто, Рибко, знайшов ще одну відповідь того ж Миколи Рябчука. Думаю, зрозумієте все...

– То Київ для вас належить поки що до тої меншої, «української» України? А як ви ставитеся до ідеї письменника Андруховича дати можливість Криму і Донбасу від’єднатися?..

– Андрухович, наскільки пригадую, говорив лише про Донбас. Крим – це земля насамперед кримських татар. І не нам, а тим більше не мародерам, які загарбали по війні їхні землі й оселі, вирішувати долю півострова.

Як я розумію, Андрухович сказав дуже просту й очевидну з ліберального погляду річ: якщо абсолютна більшість населення якоїсь території – Донбасу, Косова, Абхазії чи Карабаху – не почуває нічого спільного з країною, у якій живе, не поважає її мови й культури, її символів ї героїв, то не можна їх ані силоміць до цього примушувати, ані втримувати у «священних» кордонах. Якщо ми ліберали і гуманісти, то мусимо прийняти людиноцентричний, а не державоцентричний погляд на проблему. Звісно, тут виникає проблема меншин, які хотіли б лишитися у своїй країні – але за доброї волі та належного міжнародного нагляду ці проблеми можна цілком мирно вирішити: обміном територій, населення або й просто відкритими кордонами та максимальним забезпеченням прав меншин у нових державах.

Інша річ, що у нашому випадку ця ідея наразі цілком утопійна: кожна сторона вважає, що візьме гору і збудує «свою» Україну на всій її теперішній території. Я в це не вірю, але й сперечатися із «соборниками» не маю наміру. На все свій час. Особисто для мене Україна закінчується на історичних кордонах Речі Посполитої та Гетьманщини. Все решта – Дике Поле. А те, що там, мовляв, теж є «свідомі українці», мене ні в чому не переконує. Українці є і на Холмщині, і на Берестейщині, і в Канаді, і, може, навіть на Кубані. То й що? Найрозумніше, до речі, що міг би зробити сьогодні Путін, це подарувати нам ще й Кубань укупі з Курщиною та Воронежчиною. Тоді б навіть без «тушок» його аґентура складала в парламенті конституційну більшість – з усіма бажаними для Кремля наслідками.

Ящірки, яким шкода позбутись хвоста, позбуваються голови. Це, як мені здається, все, що хотів сказати своїм землякам Юрій Андрухович.
    zaxid.net

19. Patrick

Patrick Well-Known Member

....померти на чужині, АЛЕ мати перед тим добру забезпечену старість , добре мед.обслуговування, деякі матеріальні збереження...
    ....в колі сімї і в своїй хаті .
    Бути "своїм серед чужих" - громадянином Держави якій справно платив податки , а потім на старості ця Держава дбає за тебе.... - - це може не саме те що хотілося , але не так погано.

А от служити як вірний пес владі (не державі) . Рвати за цієї влади сорочку на грудях , а ця влада забила великий цвірінь на нього.
    Діставати мізерну пенсію , страх перед невідомістю як заплатити за лікаря і НЕНАВІСТЬ від сусідів і земляків міста - це би ворогу не побажав.

Якщо не вмієш, то навчися грати на гармошці пару пісень типу "Там під Львівським Замком" і "Я бил батальйонний развєдчік" , то може в Стрию на ж/д вокзалі хтось пожаліє і кине пару копійок.

---------- Додано в 21:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:10 ----------

Дійсно брєд....
    Серби подібні на українців - є блондини , є брюнети .
    А чорногоpці на вигляд як грузини

• Подобається Подобається x 4
  20. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Це Ви тіко що придумали?
    Ось Міліка Мілатович переможниця у Конкурсі Красоті місс Черногорія:

А це красуня з Сербії, Лідія Коцич:

На мій погляд, якраз сербська дівчина більш схожа на грузинку...

А взагалі етнонім "черногорці" лише у 1945 році придумали, а доти всіх сербами називали!

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)