ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мікі

Мікі Well-Known Member

Та я Вас розумію прекрасно, але й розумію те, що на Вашому, досить об'єктивно далекому від сходу України місці природньо недооцінювати ту фізичну й цілком можливу загрозу, про яку я говорив вище.

2. Nevermind

Nevermind Просто персона

http://focus.ua/politics/142372

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Представляете пан Агатон - каково мне - от моего дома по прямой 12 километров до границы с Россией...Каждый день смотрю в окно - вдруг русские танки уже заграбастали Украину... :))) Ну - как скажем Гамерика - Ирак. Просто - и без затей - под лживым предлогом. А - к слову - Польша - да и Украина им в этом - помогали. Вот и волнуются теперь западнолюбы - как бы Россия не проделал то-же самое и с ними. ;)

Вспомнилось - очень думаю к месту - один рассказ из горячо мной любимого Остапа Вишні:
    Тут у нас за тих німецьких румун чи румунських німців така притичина трапилась, що й досі до пам'яті не прийду. І вночі регочусь. Румунська, значить, влада прислала до нашого району цілу делегацію виявити всіх громадян румунської та молдаванської національності. А я на той час якраз із лісу од партизан у розвідку прийшов. Аж тут наказ: усім старостам дати відомості повітовому начальникові:
    1. Які жителі на селі розмовляють або розуміють румунську мову;
    2. Людьми румунського чи молдаванського походження являються також і ті, де один із супругів являється румунського чи молдаванського походження;
    3. Ці громадяни одержать подарок від румунської влади: 1 кілограм мила, 1 кілограм солі, 5 пачок тютюну і 10 пачок сірників[3].
    Як я прочитав, аж підскочив! У хлопців, у лісі, знаю ж, ні мила, ні тютюну, ні сірників. Я — до всіх наших, і до бабів, і до чоловіків:
    — Записуйся в румуни! Хлопці в лісі без нічого.
    Посунули до старости:
    — Пиши всіх у румуни!
    Він до мене:
    — Який же, — каже, — ти румун, коли ти зроду-віку на скрипку не грав?! І рудий?!
    А я йому:
    — Я таки справді, може, й не дуже румун, так моя Лукерка, «другий супруг», така вже була румунка, що й самого Антонеску б переавересчила. Чорнява, од мамалиґи, було, й за вухо не одтягнеш, а як почує, було, скрипку, то на лаві її аж підкидає. Такої румунки й у Бухаресті не вздриш.
    Так ото й пішло: хто з чоловіків на румуна не виходить, у того «другий супруг» — жінка, значить, — чистокровна румунка. А хто з жінок українка, у неї чоловік просто хоч у румунські королі.
    Приніс я тоді хлопцям у ліс і мила, і тютюну, й солі.
    — Мийтесь, — кажу, — хлопці, куріть, світіть, соліть. А час прийде, ми тоді всім народом своє місце знайдемо: нам — наше, молдаванам — Молдавія, румунам — Румунія… Та, гадаю, що й Антонеску з Гітлером на шибениці помістяться. А не помістяться на одній — дві зробимо.

• Подобається Подобається x 5
  4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Наверное, каждый день боретесь с соблазном убежать в Россию... :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Дальневосточник

С чего бы это? Тут моя Родина - и я - не крыса. По Канадам\Австралиям\Россиям за шматом сала - не побегу. Если кто ждет - не дождутся. :i-m_so_happy:

• Подобається Подобається x 7
  6. OldMan

OldMan Well-Known Member

А то как же.
    А я вот уже и не соблазняюсь. От меня до России аж 90 км, не добегу, запыхаюсь.
    Эх, был у меня как-то (давненько, правда) шанец в Польшу рвануть. Был у родычей во Львовской области, как узнал что от них до Польши всего 4 км, так тут же уговорил их смотаться туда. Сели на роверы и попёрли с ветерком, выветривая самогонные пары. Да на беду ровер на полпути сломался. Совсем. А у нас с собой было. Ну, в общем, отвлеклись мы и забыл я про Польшу.
    А сейчас бы в ЕС был.
    От, курва, какая непруха.

• Подобається Подобається x 7
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Росії мало?
    Нафіга вам ті натівські стандарти?

8. Agaton

Agaton Well-Known Member

По перше, не на висказаною мною думку відповідаєте,
    а по друге Мікі прав - не уявляю собі - на знання життя у Східної Україні не претендую.
    Ну, але якщо усе таки щоденно у вікно дивитесь...:pardon:

факт.
    Що не змінює того, що аналогія усе таки була б слабенька.
    Гипотетично.

Останнє редагування: 9 вер 2010
    • Подобається Подобається x 4
  9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Всього навсього 12 км? Так мало?
    Близок локоть, да не укусишь. Як люди мучаться...

Я вже писав про це десь. Уявімо собі ситуацію. Ваш ненормальний сусід загрожує вам та вашій родині підпалом вашого будинку. А коли в вашій родині біда, він просто танцює від радості.

Питання: чи будете ви чекати підпалу, чи підете та добре наб"єте йому морду? Отак само - і США в Іраку. А ще потрібно запитати у тих, кого Саддам наказав обстріляти хімічними отруйними снарядами.

Зате всілякі дальнєвасточнікі легко "забувають" про Чечню, до загинуло більше людей, ніж в Хіросімі. І в Чечні точно атомної зброї не було. Зате було вдосталь "звичайної зброї", яку продавали Чечні однією рукою, і другою одночасно "благословили" російських пацанів на смерть.
    А керував Чечнею генерал-майор, звання якому було присвоєно в СССР - Джохар Дудаєв.

Так що не варто вважати США "імперію зла" там, де вони нею не є.

Останнє редагування: 9 вер 2010
  10. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

А до чого в цій темі про Чечню?
    Або Ви маєте на увазі, що в Чечні є ДВОМОВНІСТЬ?
    Так, є!
    На офіційному рівні є: чеченська мова (республіканська) і російська(як державна)!

• Подобається Подобається x 3
  11. Дальневосточник

Хороший пример. Многое объясняет. Особенно после того, как пришли бить "соседа" - за океан - оказалось, что и спичек у него отродясь не было - даже трением огонь извлечь не может...Да и руки у него - отсутствуют - культяшки... И шо - отех - оравших о его "поджигательских планах" - наказали? Сразу ушли извинившись? НЕТ! Остались жить в его доме - постоянно избивая семью убитого "асфабадителями" хозяина...
    А что до хим.снарядов - поговорите с вбетнамцами - опрыскаными "детушками" дяди Сэма эйч-оранжем. До сих пор уроды родятся. Во славу, так сказать, идеалам демократии. А это гамерика делала задолго до саддама. Он - у них учился просто. Да и по городам химией - как гамерикосы по городам атомными бомбами. Хороший ученик - прямой последователь. :)
    ДА что Вы - никогда ТАк не считал! Империя добра! Ну - разве что бомбами\крылатыми ракетами обработают - оттяпают кусок территории (кстати - а как там с принципом территориальной целосности? ;) ) - как у Сербии - и снова тихие, снова хорошие...Пока не начнут войну с саддамом... Ну - лет через 10 закончат - и снова станут белыми и пушистыми.. :)))

• Подобається Подобається x 2
  12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я б на вашому місці в цьому випадку мовчав. Бо так як мордували народи ваші саплємєннікі, іншим народам і не снилося. І наш народ відчув вашу ласку. Так що досить.
    До речі, американці почали виводити свої війська з Іраку. Принесли свободу, правда невідомо чи іракці зуміють нею скористатися.
    А ваші дикуни сиділи б поки не дістали б доброго копняка. Як мало місце десятки разів.

• Подобається Подобається x 3
  13. Дальневосточник

:)))

14. Fon

Fon whom how

ну от вчора в запорізькій області прийняли двомовність.
    коментарі: :%%:;№%№%:**?:%%"!%?*%; !!!!!

15. Дальневосточник

Чьи - комментарии? Львовян? о_О
    Запорожский областной совет сделал то, чего от него ждут запорожцы. Насколько я понимаю - ко львлвсклй области это отношения - не имеет. Не переймайтеся ТАК ! ;)

16. nora

nora Well-Known Member

17. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

!!!!!!!!!!!

18. Дальневосточник

У Вас - во Львове? Государственный язык - для государственных служащих - никто не отменял - и не собирается. А вот для людей - шаг запорожского совета - просто правильный. Государство должно быть для людей.
    Я рад, что Вам понравилось творчество Остапа Вишнi! :)
    Постараюсь и дальше популяризировать украинскую литературу... ;)

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Навіщо уявляти. Достатньо звернутись до Закону:
    І так далі... Там ще багато чого цікавого є.

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви мали на увазі, що львівян це не стосується? І я з вами згідний і навіть більше, слова Андруховича стають все більш і більш актуальними.
    Або слова Рябчука, з якими я згідний на 150%:
    "Хоча, правду кажучи, я нічого не мав би проти, якби ця країна була трохи меншою. Або й зовсім малою – зі столицею, скажімо, у Львові".

"Бо для мене моя Україна закінчується там, де закінчується українська мова. І коли на мою українську у Харкові чи Одесі вирячують очі, як у Стамбулі чи Будапешті, то я розумію, що це вже Туреччина чи якась інша Семигородщина. "

zaxid.net

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)