ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Максим

Максим Well-Known Member

До речі, таке я зауважив стосовно інших туристів теж. Росіяни багато всюди їздять, в цьому вони подібні до німців і чехів. Можна приїхати і в найвіддаленіший закапелок, там завжди знайдуться туристи з Німеччини і Чехії.

Натомість, британці, таке враження, мають якісь свої улюблені місця відпочинку, зокрема в Іспанії, традиційно їздять переважно туди, і деінде їх не особливо зустрінеш, принаймні не до порівняння з німцями і чехами. За винятком пиятик, так званих bachelor's party, але це дещо інше, на туризм не подібне :)

Французи і італійці не особливо кудись подорожують. Можливо тому, що в них самих є достатньо місць для відпочинку, чи в горах, чи біля моря. Може, українці до них в цьому подібні і віддають перевагу Карпатам і українському чорноморському узбережжю, нехай навіть з його незручностями і вищими, ніж в Туреччині цінами.

В Європі поширений також відпочинок з караваном - причепом або цілим автомобілем. Проте таке обирають швидше люди старшого віку.

Ну і ще один фактор - росіян, як і американців, більше чути, тому навіть з невеликої групки людей створюється враження масовості. І одні, і другі часто шумні і галасливі, відразу таке враження, що навколо самі американці або росіяни, хоча їх може бути тільки кілька.

• Подобається Подобається x 12
  2. Nevermind

Nevermind Просто персона

Тут просто грає роль економічний чинник, що переїзд на чорноморське узбережжя для України (відпочиваючих з Дніпропетровська, Харкова, Кіровограда і т.д.) не настільки витратний, як для Москви і Петербурга. Москвичам реально дешевше полетіти до Туреччини або Єгипту (тим більше, що авіаперельоти з Москви найдешевші зважаючи на свою масовість), ніж з'їздити до Криму. Для жителів України (не для Києва, а інших міст) турпутівки за рахунок перельотів з обласних центрів, а не столиці коштують дорожче, тому, в принципі, то на те й виходить: приблизно однаково по грошах - де відпочивати ... ІМХО

---------- Додано в 21:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:25 ----------

---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:31 ----------

Я б ще італійців до них віднесла. Теж шумні.

• Подобається Подобається x 6
  3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

:crazy:

4. premium

premium Well-Known Member

використовується. але не частіше чим в Луганську...

---------- Додано в 14:32 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

а Сердючка якою белькоче, га?

5. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 3
  6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 3
  7. majolika

majolika Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  8. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Встречаюсь тут с разными фирмами/организациями. Был в одной, где говорят только на украинском. Политика у них такая, совершенно свидомая. У нас переговоры.
    Я извинился сразу, я понимаю на украинском, но для ответа на украинском мне нужно время, не один день, чтобы адаптироваться. Т.е я буду отвечать и говорить на русском. И я действительно понимаю. А их попросил говорить на украинском.

И что думаете произошло ? Вопрос на засыпку.

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ставлю десять к одному: - перешли на русский...

10. Чернобылец

ПОдождем еще версий ?

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

А самі як думаєте?

То ви не свиня і перейшли на українську, а свині до сих пір ...

12. Чернобылец

Встретился тут с друзьями. Один ездил в Эстонию не так давно. Взял такси, таксист-эстонец, говорит по русски. Разговорились. Эстонец говорит, мой сын уже почти не говорит по русски, так он платит огромные деньги, тчоб его сын научился русскому языку. Эстонские фирмы требуют знания русского языка. Незнание русского делает молодых людей неконкурентноспособными.
    Т. е теперь похоже новая тенденция ?

Такие дела.

• Подобається Подобається x 1
  13. Nevermind

Nevermind Просто персона

Может быть, стали говорить на английском? :scratch_one-s_head:

14. Salata

Salata Well-Known Member

Я тоже думаю, что перешли на русский.
    1) ваша роль вряд ли - проситель, смысл намекать на превосходство.
    2) Вы явно не тот человек, который оценит всю глубину их мучений разработки и поиска специализированной лексики.

Мы летом на пляже с детьми - львовянами познакомились. Так же им сказала: вам удобнее, говорите по-украински. Мы хорошо понимаем, нет практики для разговорного. Не стали. Хотя украинской речи на пляже было много.

15. Nevermind

Nevermind Просто персона

Тогда эта фирма была не такая уж и свидомитская :)

Постеснялись... :)

16. Salata

Salata Well-Known Member

Ну как там на самом деле - не знаю, конечно. Меня там не было.

Свидомит - это излишне "свидомый". В Киеве не так распространен украинский, чтобы вся фирма считала его родным. Следовательно, для них это фетиш. Если общение проходит с человеком, для которого это не плохо и не хорошо, просто некоторый момент, смысла настаивать и мучаться с неродным языком нет.

17. Чернобылец

Cвидомтская или нет я не знаю. Мы политику, москалей и Россию не обсуждал. А как еще можно степень свидомости определить :dntknw:

Но я уверен, что руководители группы дома говорят по украински.

18. Salata

Salata Well-Known Member

Интересно, все меняется. Значит я была не права в оценках. :)

Останнє редагування: 4 вер 2010
  19. Nevermind

Nevermind Просто персона

А в чем, собственно, тогда прикол?
    Рядовая ситуация. Клиент не знал украинского, перешли на русский. И все.
    В Киеве, я думаю, все знают русский, даже те, кто дома говорит по-украински.

• Подобається Подобається x 4
  20. Чернобылец

Никакого прикола. Я могу понимать, 100%, что для тех, кто никогда украинского не слышал, явная проблема, но пока не мог отвечать. Пока не вошел опять в активный разговорный язык. Об этом я и сказал.

Я дал выбор. Они его сделали. И все. И какой ? Я ж не дал тут ответа, вы его предположили.

Почему вы так решили ?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)