ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Російська мова насправді дуже відрізняється від інших слов'янських мов. Вимова зовсім інша.
    Наприклад, часте вживання літери "є".
    У слов'янських мовах - "тебе, мене", а в російській - "тєбя, мєня".

З приводу польської - теж згодна.

Але це не привід для того, щоб наїжджати на російську мову. Все-таки це слов'янська мова. Мова як мова.

• Подобається Подобається x 1
  2. Patrick

Patrick Well-Known Member

Це саме і в Канаді....
    Як говорять - що на кожний товар є свій покупець.
    Хто хоче займатися бізнесом , звичайно є набагато перспективніші мови , яким і приділяють увагу.
    Але в інших сферах.
    Далеко не буду вдаватися.
    Кому це цікаво і підходить.Не для всіх звичайно.
    Аплікація на службу в армії.
    Крім загальної інформації - бла , бла бла...є графа про foreign languages. І там окремо виділені - арабська , фарсі (Іран) , китайська (мандарін , кентоніз) і також russian.
    Якщо Ви відмітите галочкою в квадратику "fluently" , то з Вами обовязково захочуть познайомитися ближче.
    Десь після року служби , після boot camp (курси "маладова байца") і коли провірять і вивчать, до Вас обовязково підійде офіцер ,заговорить відміченою Вами мовою і запропонує дещо іншу службу.

Так склалося що моя мала ходить в англійський садочок. Український нам не підійшов - в один ми не хотіли , в інший далеко возити....
    В дома я говорю до неї по-українськи , жінка на сербо-хорватській мові.Мала НАМ відповідає по-англійськи.В кращому випадку , як кажуть - "half -на-пів".
    Мої батьки і жінчині також , нас сварять що вони не дуже можуть поговорити з внучкою.
    В майбутньому якщо мала таки буде говорити по-українськи.А також проявить інтерес до будь-яких інших мов світу , я це звичайно одобрю і буду оплачувати.

• Подобається Подобається x 6
  3. majolika

majolika Well-Known Member

З якого переляку масковська вимова стала стандартною російською мовою? о_О Те ж саме сказати, що стандартною українською є наша місцева діалектна вимова з єканням замість и, уканням замість о, чи сиканням - типу машєна, гувориш, шо сі робит і т.д.

Чи ви ніколи не чули нормальної російської мови? Вона прекрасна :good:

---------- Додано в 17:49 ---------- Попередній допис був написаний в 17:46 ----------

Мені дуже подобається, як білоруси говорять! Така дзвінка і прикольна мова :)

• Подобається Подобається x 3
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Мова під загрозою вимирання. Розумієте її хочут врятувати від повного знищення. Тому закликають до Хартії... Її дуже рідко можна почути, десь в глибинці тАЙги...

• Подобається Подобається x 2
  5. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

http://www.youtube.com/watch?v=UPQge1FkqeU

6. premium

premium Well-Known Member

Навіть не знаю з якого переляку. Можливо так "склалось історично".

---------- Додано в 21:24 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ----------

Стандартною українською є полтавська вимова.

В Тернополі так не розмовляють, підозрюю, що у Львові також, і в школах так не вчать.

---------- Додано в 21:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

Зважаючи на війну носіїв російської проти української мови, причому війну на повне знищення, такі реверанси не доречні.

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:27 ----------

а білоруську вже знищили...

• Подобається Подобається x 5
  7. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це правда. Цю мову вже знищили. Під улюлюкання захисту бідної занехаяної і пропадаючої російської мови. Українська наступна...

8. premium

не дочекаються :ireful1:

9. majolika

ви такий песиміст? ( чи то пак добре поінформований реаліст?)

---------- Додано в 17:08 ---------- Попередній допис був написаний в 17:05 ----------

я не відпускаю реверансів. Це моя думка, і я вважаю її доречною.
    Не доречно, як на мене, підтримувати нав'язані нам, українцям, прояви комплексу меншовартості - як не принизиш - не підвищишся.

10. Сумніваюся.
    Поки є багато україномовних людей, нічого не зроблять.
    А от цікава річ. Чому багато україномовних людей, коли з ними розмовляють російською, на неї переходять? Невже думають, що російськомовні українці не розуміють української мови? У мене вчора таке було. Дзвоню до однієї досить відомої людини зі Львова. Говорю російською, бо так мені швидше. Людина одразу на неї переходить. Нащо так принижуватися? Попросила, щоб розмовляв українською - ну невже ми, кияни, така свинота, що не знаємо мови своєї держави?

11. majolika

просто вам трапилася культурна людина, а перехід на мову співрозмовника - це вияв поваги до нього (хоч дехто вважає це ознакою психічної слабкості). Але ж ви порозумілися, він перейшов на українську?

12. Так. Я б не дзвонила познайомитися і попросити дещо до некультурної.

Яка ж це повага? Слабкість - так.

Перейшов, бо я наполягала. Адже йому так зручніше. Та й мова приємна, навіть і не сказала би, що говорить корінний львів'янин. Українська, як і у нас.

13. majolika

Коли до мене говорять українською - я відповідаю українською. Коли говорять російською - я теж говорю російською. Мова мого побутого спілкування - російська. На роботі з підлеглими і клієнтами я розмовляю українською. Я проявляю слабкість?

14. Я рідко помічаю перехід на українську чисто російськомовних людей. Тому вважаю зворотне слабкістю. Люблю справедливість хоча б у дрібницях.

15. majolika

Справедливість? До чого тут вона?
    Життя - це не лише біле і чорне, правле і ліве. Це - взаємоповага і партнерство. Я не люблю загострювати кути. Можна відстояти власні принцити і не порушуючи прав другої сторони :)

• Подобається Подобається x 3
  16. premium

Як для росіянки, яка живе в Україні, така мовна поведінка є дуже культурною.

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А звідки Ви знаєте як йому зручніше? На російську переходять ті, хто нею впевнено володіє. А володіють нею впевнено ті, хто вдома спілкується російською, або має одного з батьків рос.мовного, або вчився в рос. школі тощо. Ні разу не бачила, щоб чисто укр. мовний переходив на російську при спілкуванні з українцями просто так. Хіба що по роботі або в інших індивідуальних ситуаціях, наприклад, в Одесі, де всі прикидуються непонімающімі.

• Подобається Подобається x 4
  18. premium

А українці в своїй країні не мають морального права переходити на російську, бо цим вони показують свою меншовартість перед росіянами (татарами, євреями, болгарами, греками), які на українську майже ніколи не переходять, більше того, вони ненавидять все українське.

19. majolika

шкода, я не чую інтонації вашого допису

---------- Додано в 18:15 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

звідки ви того набралися? де ви бачили таких людей особисто?

20. premium

Ні. Вдома розмовляють українською чи суржиком, а в московському оточені комплексують своєю меншовартістю і переходять на московський суржик.

---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:18 ----------

Я їх бачив і чув особисто наприклад в Ялті, на блогах і форумах їх взагалі як гною. Та й яких ще треба доказів, якщо фактично вони привели до влади україноненависників (Табачника та іншу нечисть).

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)