ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Gron

Gron тафгай

Що теж саме?
    В наведених країнах вивчають російську массово, не володіють англійською (наприклад у Швеції, мені за свою англійську соромно було, бо всі на чистому "Бритіші" спікають) може Ви про меньший внесок в світову економіку ціх держав ніж рф?
    Тоді пог'уг'лите про якісну сталь, нафтові платформи, методики морської здобичі вуглекиснів, та інше.

Ви зараз про якого говорите?
    Про "Дядю Ваню" чи про того хто "театрал"?
    Все одно, кількість прихильників і того і іншого несуттєва,(нажаль, мою) щоб вивчати російську, хіба офіціантам, бо ти хто много п'є інших мов не вивчають.
    Нам русским, за границей, иностранцы никчему(с) БГ

• Подобається Подобається x 1
  2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Gron, но мы с вами живем в стране, где показатели, о которых вы говорите, еще ниже, и даже Чехова у нас нет, и рейтинг российских университетов значительно выше украинских и тех кто изучает русский язык во всем мире значительно больше, чем украинский, а насчет технологий Украина отстала от России значительно больше, чем Россия от развитых стран

3. Gron

Gron тафгай

Так, і що, це привід тягнутися за нікчемою-постачальником надр?
    Чи може замість справжній освіти, на дійсно інтернаціональній мові, навчатися іх "велосіпеду" та в їхніх та наших універсітетах російською, чи позбутися рідної мови, історії, культури, заради бздур про єдність та братерство?
    Помилки минулого, заради майбутнього, треба виправляти, на сході "світлого" немає і ніколи не було, за 350 років можливо навчитися не наступати на граблі, а тими граблями боронитися, як інше до рук не пристає.

Де, серед японців, корейців, європейців, чи американців?
    Вест Пойнт фігня у порівнянні з ЛВВПУ?

• Подобається Подобається x 3
  4. Agaton

Agaton Well-Known Member

Звичайно, що ні.
    В принципі, тільки англійська є обов"язковою, але практично не беруть до такої роботи зі знанням тільки одної, рекомендується друга хоча б на осоновному рівні.

Це стосується не тільки згаданих вижче відділів, але і конструкторів, і щефнадзору на ремонтах чи монтажах. Людина, що працює у такому середовіщі декілька років не має більших проблем з основною комунікацєю у сусідних мовах - в нашому випадку німецькою, російською, українською, чеською.
    З румунами, турками і прочими щведами- усе таки спілкується англійською, хоче є і виняткові ситуації. :)

• Подобається Подобається x 6
  5. Тим22

Во многом для начала и стоит тянуться, потому что от развитых стран мы отстали еще дальше, но вообще то мы обсуждаем другую тему, в стране где значительная часть населения говорит по русски и русские по национальности нельзя не учитывать их права. Я так понял, что вы считаете, что русский - гражданин Украины только и мечтает, чтобы жить, как живут в России, это глубокое заблуждение, все хотят жить, как живут в Европе или США

6. Agaton

Agaton Well-Known Member

Гм... це не моя цитата... не мне про це судити...

7. majolika

majolika Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  8. Тим22

Это не я, глюк какой то

9. Gron

Gron тафгай

Та якщо чесно, мені байдуже хто про що мріє.
    Державна мова одна, всі хто проживає в державі повинні володіти їй досконало і все в державі повинно бути на державній мові, все інше за бажаннями, китайська, англійська, російська,.., вивчай, розмовляй, читай, працюй де хочеш, чи на кого спроможний.
    На мій хлопський розум, якщо є бажання володіти не урізанною інформацією( немає значення в який галузі) вивчай англійську, тоді матимеш змогу читати найсвіжиші наукові статті, вільну прессу, та "Короля Ліра" чи "Сніданок для чемпіонів" в оригіналі, державна мова- святе, а російська за залишковим принципом- "для дома, для сім'ї"(c)

• Подобається Подобається x 8
  10. Nevermind

Nevermind Просто персона

Щас буду реабилитировать хорватов. Они, конечно, географию не знают, как и разбивший мне сердце пан Ворон, но русских классиков читают. Правда, на хорватском. В доказательство приведу фотографии:

"Анна Каренина", 2 тома "Войны и мира", и "Братья Карамазовы".
    А вот еще двенадцатитомник Достоевского. Тоже на хорватском.

11. Тим22

В идеале - да, но таких стран не так много, например в США более 1 млн, а может еще и больше, не знают английского, в Европе африканцы, арабы, азиаты тоже не досконально знают язык страны в которой проживают, возможно их дети для лучшей жизни выучат язык, но я пока не вижу стимула для того чтобы например мой сын выучил украинский. У него есть свой бизнес и ему достаточно одного языка, а дочь, которая живет в Испании, знает уже пять языков. А для нашего коррумпированного чиновника, знание мовы конечно необходимо.

12. nikolas

nikolas Well-Known Member

Нє,просто тримає в руках майже весь пострадянський медіапростор,а стосовно товарів,нашо їм паритись,майже в кожній інструкції є рос.переклад.Ринок постсовдепії ой який великий і з ним не рахуватись,було би помилкою з боку експортерів.Відгадайте,яка мова найпошириніша в бувшому СССР?

13. Gron

Gron тафгай

14. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Дививсь але не памєтаю.

В Ірані тобто тече? Екстремістка!

Мгг. Я їх теж колись читав, але забув.

о_О

І живуть на утриманні своїх дітей.

В США кожен хто виріс або народився там знає анґлійську, навіть дебіли.

Лінь гірше від хвороби.

Усім вистачає одного язика, навіть тим у кого бизнесу немає.

15. Максим

Максим Well-Known Member

Зараз знання однієї іноземної мови для людини, яка хоче вважатися освіченою чи конкурентоспроможною на ринку праці замало. З одної тільки російської користі нема.

Потрібні комбінації мов, причому мусить бути присутня обов'язково англійська. А от крім неї вже в кого як. Залежить, зокрема, від специфіки професії. Наприклад, інші європейські (регіональні) мови - німецька, французька, мови менших країн типу Данії, Норвегії, Голландії тощо. Або глобальніше - тоді крім англійської вивчають екзотичні для європейця мови - арабську, японську, китайську, ту ж російську.

В принципі, знання 2-3 іноземних мов (в додачу до рідної) - не є зараз якимось великим досягненням, але необхідний мінімум для людини, яка планує якусь більш-менш вдалу кар'єру.

• Подобається Подобається x 6
  16. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Дивлячись в якій галузі. В деяких знання математики цілком достатнє. Я б не перебільшував мовні знання. Для комунікації необхідність, але для багатьох професій тільки щось незначне.

17. Gron

Gron тафгай

18. Максим

Максим Well-Known Member

Не зовсім адекватне порівняння. Наприклад візьмем такі служби, як customer support, які надаються практично до кожного серйозного продукту. Попри меншу кількість населення цих європейських країн, ринок збуту в них більший із-за вищої купівельної спроможності. Customer support надається з глобальних центрів, тобто в якомусь Лондоні, Празі, Варшаві або навіть Бангалорі сидять люди, які володіють мовами. Прогляньте оголошення на Монстері - завжди є попит на людей зі знанням англійська + норвезька, шведська, фламандська, іврит, італійська і т.д. Тобто, людина навіть без якоїсь високої фахової кваліфікації завжди може знайти досить пристойну роботу, користаючи тільки зі свого знання мов.

Звичайно. Але тут є ще кілька моментів. Англомовні (американці, британці) часто знають тільки свою рідну мову і інші це толерують, оскільки English native speaker має свою особливу ціну вже тільки із-за того, що ніхто цю мову краще за нього не знає, а англійська в транснаціональній компанії, в науці тощо є основною.

Для європейця ж знання тільки одної іноземної - свого роду моветон. Хоча, безперечно, в певних випадках в якогось неперевершеного професіонала толеруватиметься і таке. Але на загал - для нормальної кар'єри потрібно хоча б дві поширені іноземні мови, наприклад англійська і німецька.

• Подобається Подобається x 7
  19. Nevermind

Nevermind Просто персона

Та й взагалі, не тільки для роботи, а і для елементарного спілкування. Я б не дізналася стільки всього нового про хорватів, якби не знала хорватську (сербську), тому що англійською вони не так відверті. :mocking:
    Або, наприклад, бувають люди, які володіють німецькою мовою, а не володіють англійською: що ж з ними доводиться згадувати Deutsch.
    Чим більше мов знаєш, тим краще. Кожну нову мову вчити легше. :pardon:

• Подобається Подобається x 4
  20. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В природничих таки математика. В гуманітарних знання різних мов може бути необхідним. Для письменника знання одної є необхідністю. Для мене, не люблю ні яких мов і комунікації взагалі. З радістю це делегую жінкам. В них то краще виходить чим у мене. Але із необхідності деколи говорю або пишу. Але якби не було необхідності то був би радий. Бачити більшість людей зблизька а ще й з ними говорити для мене є завжди неприємністю. Мені тому потрібні комунікабельні жінки із різними знаннями мов і іншої беліберди. Тому не вважаю мови чимсь аж так важливим для мене. Неприємна необхідність в кращому випадку. За життя переговорив із міліонами осіб. Потім потрібно довго пити щоб більшість забути. Не моє. :nea:

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)