ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. UDALA

UDALA Well-Known Member

Учись пользоваться мозгом панэ:)))
    Я в своем сообщении говорил о русском , как о языке - №1 , а в твоем "брикете" говорится о каком то втором:haha:

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Російський - перший - в Росії.
    А в Україні поки діє Конституція.
    А для тупих недоросів - вивчіть спершу російську.

• Подобається Подобається x 5
  3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Треба додати уточнення: літературну, тобто за зразками великого афро-росіянина Пушкіна.

• Подобається Подобається x 3
  4. Romko

Та,хоч розмовну,без вкраплень тюркської...типу бл...і теде...:nea:
    "связка слов" в них це називається...:sorry:

• Подобається Подобається x 2
  5. аксакал

Ви мені нагадали: був в мене один знайомий росіянин "100 літ тому", що вживав брудні слова конкретно замінюючи відповідні знаки пунктуації, причому жодна вчителька російської не знайшла б, де поправити червоним.

• Подобається Подобається x 1
  6. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

ёптель? дие??? ГДЕ ????
    как хорошо что это "у них" не коснулось "титульно-вышиванской нации" - культура аж ... (тут связку надо поставить) )))

7. Romko

хм...окупація ж не пройшла безслідно...:dntknw:

8. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Тільки не окупація, а акупація, пане Ромко! ;)

9. artobstrel

угу,кроме окупации ничего и не было , никогда

10. Romko

Була ше польська окупація,прошу пана.
    Там культурніше.
    Можна,приміром файно післати:
    - Проше пана,нєх пан ідзє до дупи....:sorry:

11. artobstrel

тут кому что роднее, кому по-польски кому по татарски - в ё ... и не за ё .... пожалуй татарский - ёмче, букв мало а направлений масса :)) кста. а до польской оккупации, пардон - что было?

12. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Австрійська окупація...

13. Ома

Ома Дуже важлива персона

Суперовий стьоб з приводу форумних балачок про українську та російську в Україні:
    http://www.pravda.com.ua/articles/2010/08/19/5313044/
    :)

• Подобається Подобається x 8
  14. консультант

консультант Дуже важлива персона

Москалів не було, це точно. Була Київська Русь, оточена кочовими племенами, які об"єднавшись, створили Московію, як прообраз Київської Русі. Завдяки загарбницькому духу дуже швидко розширили свої межі та повноваження, намагаючись знищити саму Київську Русь або приписавши її собі.

15. Defender

Defender Well-Known Member

Або українська мова — або інновації

По матері я галичанин. По батьку — поліщук. Народився і виріс у Рівному. Нікуди із нього не виїжджав. У сім'ї та побуті розмовляю по-українськи. Чудово знаю українську лексику. Словом — чистокровний українець.

Але мушу підняти голос на захист російської мови як другої державної.

Як же я дожився до того, що мушу захищати «окупаційну» мову? Все дуже просто — я винахідник. І це моє становище штовхає мене на захист російської.

Нам, винахідникам, на Україні і так важко. Два десятиліття самостійництва під корінь підкосили інноваційну роботу в державі. Винахідники тут нікому не потрібні — немає попиту на винаходи. Бо коли наші «націонал-демократи» поспіхом по-живому відірвали Україну від Росії, наша високотехнологічна промисловість загинула. Залишки колишніх заводів ледь животіють. Та й спектр виробництва високотехнологічних товарів став дуже убогий. Нашим заводам мало що підходить із винаходів. Фактично українські патенти — це нікчемні папірці. Наш патент, як той Невловимий Джо із анекдоту, якого ніхто не збирається ловити. Дивуюся, як наше патентне відомство взагалі не зникло. Адже воно узаконює авторську монополію у країні, яка майже нічого не думає впроваджувати. Патентування у нас стало бездарною тратою грошей винахідників. Якби наші закони дозволяли подавати заявки на зарубіжні патенти без внутрішнього патентування, то тут ніхто нічого не патентував би.

Але це не єдина проблема національного винахідника. Цілком можлива ситуація, що ваш винахід буде вкрадений працівниками патентного відомства. Адже чужі ідеї дуже просто красти. За час розгляду заявки ніщо не заважає патентознавцю прямо звернутися до інноваційних фондів Заходу й продати чужу ідею. Поки ви будете отримувати свій патент, на Заході з'явиться його аналог. І сидіть собі на Україні, тіштеся нікчемним папірцем.

Та добиває винахідництво наша державна мова.

За вимогами до патентних описів заявки мають складатися із усталеної, загальноприйнятої лексики. А технічної лексики в нас майже не існує! Скільки я не шукав українську літературу з альтернативної енергетики, та так нічого й не знайшов. Нема звідки брати лексику! Мені радять «патріоти»: «Бери й сам вигадуй». Але тоді будь-який розумний юрист легко опротестує мій патент. Тут повна безвихідь.

Я взагалі дивуюся, чому досі свій голос на захист російської мови не підняли виробничники. Адже технічна документація на подекуди вцілілих високотехнологічних виробництвах України велась і ведеться російською мовою. Документація на комплектуючі, що надходять до України, написана по-російськи. А спробуйте що-небудь продати за межі України з українською документацією! Нема простішого й дешевого способу добити наше виробництво, чим нав'язування йому української мови.

Тож не розраховуйте, шановні співвітчизники, на прибутки від інновацій. Їх не буде. І ніякі наційональні Силіконові долини тут не допоможуть. Нині більшість патентопридатних ідей вивозиться із України. «Дружня» Польща створила мережу інноваційних центрів, які скуповують продукцію української думки. Платять до 100 000 доларів за саму лише ідею. Й оформляють патенти самі. І хоча далеко не всі патенти їм вдається продати, прибутки на порядок вищі від затрат. Тобто нашому винахіднику дістається кілька відсотків від реальної вартості ідеї.

Ось це мене попереду й чекає. А може, я й зовсім виїду із України. Кудись туди, де нема національно контуженої політики.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

І головне - жодних претензій з боку Росії...

---------- Додано в 11:04 ---------- Попередній допис був написаний в 11:01 ----------

Виїжджайте...
    Мову язик прихопіть...

17. аксакал

Мимо б'єш, пане! Якщо шукати широкого вжитку винаходів, треба захищати англійську. Бо нею зрозуміють у будь-якій країні, у тому числі на теренах б-СРСР.

• Подобається Подобається x 5
  18. Ома

Ома Дуже важлива персона

Бла-бла-бла.

19. Gron

Gron тафгай

Він не б'є.
    Він гадит(рос.) як і вся його "бригада" на теренах укр-нету, хай би тільки тут, але в справжньому житті теж нема спасу від того смиття.

20. iso

iso Well-Known Member

Для повного щастя винахідникам (і що це за така професія?:) ) бракує другої офіційної мови? Є золоті слова, хто хоче зробити-шукає спосіб, хто не хоче-шукає причину (я не про винахідництво, я про вживання державної мови). Бракує українського терміну-а хто Вам заважає ввести український відповідник, а в дужках або в примітці навести іноземний аналог (рос, англ. япон...) або дати пояснення терміну, а вкінці проконсультуватися з юристом-патентознавцем? (Эх Марья Ивановна, мне бы Ваши заботы;) )

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)