ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. - :wacko:

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

На сколько я помню, во всех школах изучение украинского языка обязательно. Тем более, что шести-семи летнего ребенка никто и спрашивать не собирается о его непреодолимом "нежелании" изучать госязык... А то, что в силу тех ли, иных ли причин и обстоятельств многие "забывают" его, это проблемма совсем другой плоскости... Когда-то писал, что мамка моя в Караганде не могла устроится продавцом в магазине не зная казахского языка...

3. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Господин Невстранец пост то этот предназначался господину-Salata,в ответ на его пост за №709,вы то здесь при чём???:wacko:Вот мой пост №714- http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=48359&page=36
    Ни чего не понял-объясните тогда в чем дело,а то вы сами путаетесь и других путаете?
    :scratch_one-s_head:

4. Salata

Salata Well-Known Member

5. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Таки приношу свои извинения-не заметил однако,что присутствует прекрасный пол-огрубел от форумов где в основном мужики общаются![​IMG]

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Він попутав з UDALA.Я тоже думав що це жінка,лише коли подивився на значок зі стрілкою-дуже здивувався.Нік жіночий,а під ним ховається чоловік.;)

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Чотири місяці триває політична криза в Бельгії, яка може призвести до розпаду країни на дві окремі держави. Такий кінець королівства політологи прогнозували вже давно. Головною причиною конфлікту, що розриває країну, є її двомовність і двокультурність...... і Бельгія, і Канада перебувають на межі розпаду. На проведеному в Канаді в 90–х роках референдумі сепаратистам франкомовної провінції Квебек не вистачило мізерної кількості голосів для того, щоб відокремитися від Канади."
    http://www.umoloda.kiev.ua/number/1022/174/36912/

"А хіба в нас не двомовність?"
    http://www.day.kiev.ua/156303/

"Тут варто говорити не про мовну проблему, а про мовну повзучу агресію.... депутат Російської Держдуми Дмитрій Рогозін, виступаючи в Києві під час теледебатів у програмі Савіка Шустера, обурювався, що на переговорах з газово*го питання в Москві наша делегація «позволила вести переговоры на украинском языке». .... Нестор Шуфрич в унісон Рогозіну заявив перед телекамерою, що переговори з газового питання були невдалими саме через українську мову нашої сторони... значна частина зросійщених громадян в Україні свідомо не бажає освоювати державну мову, вважаючи її «наречием плебеев», «бандеровским языком», і ставиться до неї з презирством і зневагою. Та хіба тільки до мови? До всьо*го українського: культури, традицій, історії і самих українців."
    http://www.personal-plus.net/160/459.html

"Яка двомовність нам потрібна?"
    http://www.pravda.com.ua/articles/4b1aa32a45326/

• Подобається Подобається x 9
  8. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

З цього можна зробити висновок, що всі переговори, навіть між керівниками держав мають вестися саме на українській. Не розуміють - нехай беруть перекладача. Годі отих реверансів у російскій бік.

9. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Вы заблуждаетесь. Я люблю читать книги дореволюционного издания и открыв их можно наглядно убедиться в том, что тогда французские и немецкие цитаты никто не переводил. А раз не переводили, то значит знали, читали и понимали. Согласитесь, что это несколько отличается от того, что вы сейчас пропагандируете.

• Подобається Подобається x 2
  10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Поясніть ,що Ви маєте на увазі.До чого тут це.Ви згадайте твір "Війна і мир".Там вища російська знать на вечірках розмовляла тільки французською.Російська була мова плебеїв і "черни".
    Одне діло знати, а друге діло "кичится" цим знанням і сміятися з тих, хто не знає.Тобто вважати людей,які не знають другої мови-людьми нижчого сорту,або поганого виховання.

11. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Судячи з того, що тоді ні французьку ні німецьку у книжках не перекладали - людина яка не знала цих мов навряд чи вважалася добре вихованою. Хіба можна вважати виховання добрим якщо людина не може повністю книжки читати? :dntknw:
    Тобто я не згодний з тим, що російська мова тоді там щось перемогла. Яка ж тут перемога, якщо російських письменніків не можна було читати знаючи тільки російську?

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Звідки Ви про це знаєте?Якби не було перекладу не було б знання мови,адже хтось та мав навчити мови тих людей.а це могла б зробити людина,котра знала і російську і зарубіжну.
    Ви напевне мене не зрозуміли.Я мав на увазі,що в ті часи російська знать,на вечірках,раутах і прийомах, спілкувалася виключно французською мовою,і говорити російською на тих міроприємствах було признаком дурного тону,так само як московськими ідеологами часів пізнього СРСР було штучно зроблено в вищих кругах(і не тільки) в Україні.

13. adviser

adviser Well-Known Member

Мені здається , що Янукович не запровадить двомовність по двох причинах:
    1) Не вистарчить грошей, щоб це впровадити на належному рівні.
    2) Двомовність завжди була козирною темою в передвиборчих компаніях. Він не захоче втрачати цей джокер.
    P.S.
    Думаю, що ще є один ризик: це може породити революцію. А вона не вигідна економічно для держави, та і кому жертви потрібні?
    Думаю Боженько дасть Януковичу розум, щоб цього не робити.

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Про мовну ситуацію:
    http://www.rbc.ua/rus/digests/show/russkiy-yazyk-rodnoy-dlya-treti-zhiteley-ukrainy-19052010082000
    "Такие результаты опроса взрослого населения страны обнародовала R&B Group... Только 0,6% опрошенных абсолютно не знали украинский. Не знавших русский вообще не нашлось."

Невже через 0,6% мовних інвалидів треба викидати кошти на впровадження (і підтримку у подальшому) двох державних мов?!

15. Popovuta

Popovuta Member

держава- Україна! Мова державна- українська. То чому ж наші народні обранці говорять не державною мовою!!!!! Я проти офіційного двомовства!!!
    Поважаю право кожного розмовляти рідною для себе мовою, але в державних установах мова має бути УКРАЇНСЬКА!!!! Тільки так!

16. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Ваши обранцы размовляют украинскою..а другие обранцы российскою!
    Шо тут такого?
    Вот Вам на закуску....слюной не изойдите плз...
    "Вернуть язык за сто дней ("Телеканал Новин 24", Украина)
    Русский язык уже через месяц может вернуться в школы и суды. «Регионалы» собираются до конца июня решить языковой вопрос на законодательном уровне. В разработке нового закона о языке задействована чуть ли не вся фракция «Партии регионов», сообщила газете «Сегодня» народный депутат Елена Бондаренко.

Отметим, что Кабинет министров в своей программе обещает решить языковой вопрос в сентябре. Депутаты «регионалы» заявляют, что не намерены ждать до осени. В частности из-за того, что в сентябре начинается новый учебный год.

Кроме образования новая власть планирует вернуть русский язык в кино и суды. Защита прав русскоязычных граждан, как известно, была одним из основных пунктов предвыборной кампании нынешнего президента.

«Регионалы», похоже, взялись выполнить обещание за первые сто дней президентства Януковича
    "

• Подобається Подобається x 2
  17. UDALA

UDALA Well-Known Member

Двуязычие на Украине возможно , но только тогда , когда по колличеству украиноязычное население догонит русскоязычное.
    А пока что на Украине имеет право быть языком №1 - русский

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Слабенько працюєш, маргінальчику. Хоч 8-класну освіту маєш? Чи тільки "допоміжну" школу?
    Мало платять ригі-анали?

• Подобається Подобається x 3
  19. Nevermind

Nevermind Просто персона

UDALA, Вы не правы. Просто в больших городах, в т.ч. у вас в Одессе (а Одесса - очень русскоязычный город), говорят по-русски, и это создает впечатление, что русский преобладает. Но это не так. В селах и мелких городишках по всей Украине (не считая разве что Крыма и Донецкой области, я думаю) говорят все-таки на украинском.
    Очень много людей двуязычных, которые на работе стараются говорить по-русски, а дома говорят по-украински или наоборот.

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нє...він щиро....

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)