ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. - шутки шутками, а неадекваты от Ваших шуточек (и вообще такой позиции) плодятся на глазах. Гляньте-ка:
    - не хватает только фотки с кишками...

• Подобається Подобається x 3
  2. Miltonia

Miltonia Member

Стоп-стоп! Ніхто нікому нічого не нав"язує! Ми всі розумні люди і маємо свою думку! Просто тема називається "ДВОМОВНІСТЬ", мається на увазі двомовність в Україні, адже, якщо ви не в курсі у нас зараз тут є побоювання, що введуть другу національну!
    Щодо терактів, то ми, звичайно ж, абсолютно проти вирішування суперечок в такий спосіб, українці мирні люди! Шкода людей, що постраждали, ми розділяємо з Вами втрати, але і Вам потрібно робити висновки: якщо теракт відбувся, значить хтось проти політики, яку веде Ваша держава - політики втручання у справи інших держав!
    Тільки ось чомусь почали за здоров"я, а закінчили за упокой......
    Якщо я Вас чимось образила, то вибачайте, але не потрібно наводити лад в АБСОЛЮТНО незалежній Україні! Ми ж нічого подібного Вам не радимо! Я буду рада почути від Вас поради залучення інвестицій, або розвитку сільського господарства, але тут, знову ж таки вибачте, не Ваша компетенція (це щодо мови)!
    Дякую за увагу!

• Подобається Подобається x 2
  3. Нема за що.

Дальневосточник живет не в Москве а как раз на Украине. ЕГО мысли на эту тему Вас интересуют? :) Пока Вы отшутились про диалекты (и это намного продвинутее позиция, чем угрозы терактами, но всё-таки уход от дискуссии).

4. Miltonia

Miltonia Member

А ми з ним порозумілись! Розділили поняття - розмовна то офіційна мови!

5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вибачайте Полковник(Ви знаєте,що я до Вас відношусь з повагою)але Вам цього не зрозуміти.Уявіть собі,що завтра Ви прокинулись в Москві,а Вас заствляють розмовляти французською.Між іншим в Росії вже таке було.Згадаймо часи Наполеона і Суворова-вся російська знать розмовляла французською,а розмовляти російською було признаком дурного тону.Але в кінці-кінців російська еліта зрозуміла безперспективність такої поведінки і схаменулась.І російська в Росії перемогла-і слава Богу.Полковник- ми також хочемо зберегти для нащадків свою мову, невже по-Вашому ми не маємо на це права?

6. Полковник

Полковник миється в бані

Вы чего там, Ребята?
    Где я обсуждал ВАШИ права на Мову?

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Т.Е. Завтра все начали говорить украинскою - и все стали счастливы!
    Верно?

Тут же неприкрита іронія.;)

• Подобається Подобається x 1
  8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

ТАК это и мой любимый вопрос! Я готов прямо сейчас - одеть шаровары с вышиванкой - и ходить по Луганску с битой - отучать от русского - если только это приведет к счастью...Да только - УВЫ! Более счастливы говорящие по-английски. французски, немецки... Может - если язык по Вашему ТАК важен - перейти на один из этих языков? Сделать его "державним"? :mocking:
    Ведь понятно, что все подобные разговоры - чистой воды дурня - появившаяся от бессильной немочи наших правителей (причем - всех - сине-красно-бело-оранжевых) - сделать что-либо внятное с экономикой. Вот вместо этого - нам и подсовывают идею "борьбы" - с одной стороны ущемляя русскоязычных - с другой стороны нашептывая украиноязычным - "второй державный язык - умрет украинский!!!"... С чего бы это ему умирать - никто внятно не говорит. А ТАК. при царях - не умер. При большевичках - не умер. А сейчас - все, кранты. Только разреши - львовяне с волынянами наперегонки перейдут на русский.... Ну - самим не смешно от ТАКих вещей?!? :crazy:

9. Ома

Ома Дуже важлива персона

Тільки одне питання - ваші думки
    1) про Путіна
    2) про Обаму

10. Полковник

Полковник миється в бані

Оооооо!
    Боже!
    Кто о чём, а голый опять о бане!!!!!

---------- Додано в 11:15 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ----------

Будут ссылочки какие-нибудь на мои посты?
    Или, как всегда, бла-бла-бла?

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Якщо щастя по Вашому-це рот набитий дешевою ковбасою-тоді я з Вами не хочу дискутувати.В якомусь фільмі казали-щастя-це коли Тебе розуміють.Так от я хочу,щоб в моїй державі, яка називається Україна, мене, українця, розуміли.Коли мені в українському вузі,вислухавши мене українською,скривились і зробили зауваження,чому я не розмовляю НОРМАЛЬНОЮ мовою, повірте мені було не дуже комфортно(це м"яко сказано,бо хотілося на того дибіла-зав.кафедрою марксизму-ленінізму взяти вили і подивитись чи блакитна в нього кров).

12. Полковник

Полковник миється в бані

Это произошло на каком году Независимости Украины?

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Полковник,це було в 1976 році в Українській РСР.
    у 2003 році в Києві, в медичному інституті УАНМ,моєму сину викладач хімії поставив двійку,за те що він не знав хімічних термінів російською мовою."Учите великий русский язык"-:сказав він.Коли викладачу хтось з студентів зробив зауваження,що все-таки ВУЗ знаходиться в Україні-він сказав:-"ВУЗ частный,каким языком хотим,таким будем учить".Причому акредитацію ВУЗ проходить державну і дипломи видає державного зразка.Ось так полковник,а Ви кажете.Якби було все так просто,то б "копья не ламали".

14. Дальневосточник

Видите ли, Украина - не ВАША страна. Она - НАША. Нравиться это Вам - или нет.И если Вы считаете, что в НАШЕЙ стране должны быть созданы "комфортные" условия только Вам, то я вынужден вас огорчить - ТАК - не будет. Надеяться, что удастся "забить рот" дешевой колбасой - и это заставит замолчать противников принудительной украинизации - даже не наивно, а просто глупо.... Счастье - это когда тебя понимают. Меня - понять не желаете, поскольку кто-то когда-то что-то сказал Вам обидное. На этом основании Вы считаете - можно говорить то-же самое своим согражданам?

• Подобається Подобається x 1
  15. syavych

syavych копач

Розумієте в чому проблема - оті всі -ації (українізація, русифікація, полонізація, румунізація і т.д.) - примусове впровадження мови/культури на окупованих територіях, на власній території - це не примус, а відродження державних цінностей, і нічого поганого в тому немає. Не може бути примусової полонізації в Польщі, русифікації в Росії чи українізації в Україні, бо це державні мови/культури даних країн. Зате елементарним нав'язуванням можна вважати полонізацію в Росії чи русифікацію в Україні.
    Я - за відродження, але категорично проти примусу, тому не мішайте ці два поняття докупи.

• Подобається Подобається x 5
  16. - да ну??? о_О

17. Дальневосточник

Получается принудительно заставлять русскоговорящий Восток и Юг Украины отказываться от русского языка - не принуждение? А что? Какое такое "восстановление государственных ценностей"? Возврат к Екатерине II с князем Потемкиным - от них пошла Новороссия и нынешний вотсок Украины? Вот мне всегда была непонятна путаница - Украина - не однородна, Украина - собрана из различных частей - зачастую с противоположными умонастроениями и чаяниями...А раз ТАК, то и пониманине того, что такое принуждение - совершенно разное...Это - я и хочу донести! Я - за возраждение - но без принуждения.

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Бла-бла-бла- наша пісня гарна й нова-начинаєм її знову.Вас ніхто не заставляє насильно розмовляти українською-говоріть хоч по -китайському-вам кажуть,що Ви повинні знати державну мову в межах необхідних для Вас.

19. Дальневосточник

Я - никому не ДОЛЖЕН. Никаким Законом Украины - не должен. Если я не знаю украинского - МНЕ ДАДУТ ПЕРЕВОДЧИКА - разве Вы об этом не знаете? ;)
    Более того - я надеюсь, что нынешнее руководство выполнит предвыборные обещания. И в этом я их - не смотря на свое противсихство - поддержу.
    А чтобы не было бла-бла - проведем рефернедум. Вот тогда - и поговорим. :)
    P.S. отчего-то едино-мовнi референдума о языках бояться до судорог...Знает кошка, чье мясо съела...

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

У-гу! І еще за НАТО боятся...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)