ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. - Так, после 19 века они там мирно селились под защитой штыков "оккупантов". Как и в Новороссии, на Тамани и т.д. На Кубани сами участвовали в оккупации и истреблении/изгнании местного населения, весьма и весьма активно.

• Подобається Подобається x 2
  2. Miltonia

Miltonia Member

Шкода, що така дискусія існує серед населення вільної України! Україна починається з нас! І поки ми будемо танцювати під чужу сопілочку, чи то балалаєчку, то вільним народом називатись не можемо!

• Подобається Подобається x 1
  3. - совершенно верно, Вы и не совсем свободны от тех, кому "балалаечка" не чужа. Вы с ними граждане одной страны, имеете равные обязанности и права. И Ваши права кончаются там, где начинаются их. И наоборот.

Это не поучение, а так, тезис. Оригинальная идейка, не желаете ли обсудить, указать на нелогичность (неверность вводных)? :)

• Подобається Подобається x 3
  4. Miltonia

Miltonia Member

Шановний Невстранец! Нічого не маю проти балалайки, чи то сопілки, чи то скрипки! Просто Держава починається з нашого усвідомлення Державності, самостійності, незалежності, індивідуальності, суверенності, демократичності! З того, що ми такі одні, неповторні і абсолютно щасливі у тому!

Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.

Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування
    української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території
    України.

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і
    захист російської, інших мов національних меншин України.

Це викарбувано кров"ю наших предків!!!

• Подобається Подобається x 5
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Т.Е. Завтра все начали говорить украинскою - и все стали счастливы!
    Верно?

6. Miltonia

Miltonia Member

Вам не обов"язково! А ми щасливі в тому що маємо! І хочемо, щоб ніхто нам не вказував, як далі жити і якою мовою розмовляти!
    «Учитесь, читайте, чужого навчайтесь, й свого не цурайтесь» Т.Г. Шевченко

7. Полковник

Полковник миється в бані

А кто? Кто лично Вам указывает?

8. Miltonia

Miltonia Member

Я звичайно вибачаюсь, але чи не здається Вам шановні Невстранец та Полковник, що ви трішки не туди пишете!? Мова не йде про те, щоб у Москві всі раптом почали розмовляти українською мовою (наскільки я можу судити, саме там обоє Ви і проживаєте). Дискусія йде про двомовність, а саме офіційне прийняття російської мови, за другу національну такої країни, як Україна, не Росія!!! І здається мені, що Ваша звичка лізти куди не просять, призводить до всіляких там "розборок" (маються на увазі теракти, бо здається мені що і там якомусь народові почали вказувати як жити правильно).
    Ніколи не чула, щоб шановні Путін та Медвєдєв розмовляли українською чи якоюсь іншою мовою. Не плутайте розмовну і офіційну мови!!!

• Подобається Подобається x 5
  9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачите, вони надіються (до деякої міри небезпідставно), та й для того тут штани день і ніч протирають, що незабаром столиця України повернеться в Москву.
    Ось тоді вони дадуть вам мову! Указ Валуєва буде здаватись верхом демократизму і підтримки української мови!

• Подобається Подобається x 3
  10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Золотые слова! Можно вырезать на бронзе - и повесить в центре Луганска - Мы хотим, чтобы нам не указывали, как дальше жить и на каком языке говорить!
    Спасибо! Я объяснял-объяснял - не понимают... :)

11. Miltonia

Miltonia Member

Надіюсь, що солідарні зі мною і в тому, що державною повинна бути Українська!
    А вот діалект по бажанню! На Львівщині свій, на Поліссі свій, на Луганщині свій!

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я розумію. І готовий допомогти на мій хлопський розум. Але пригадав тут присутнього недавно добродія Пророка.
    Не хотів би за ним йти митися довічно...:)))

13. Полковник

Полковник миється в бані

Гы, гы!
    Прикольненько!

14. Miltonia

Miltonia Member

Чесно кажучи, мову, якою розмовляють на Луганщині, важко назвати її російською наприклад! Суржик (вибачте за відвертість!)

15. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

да нет, ничего... :)
    Я бы назвал это восточно-украинским диалектом - в отличие западно-украинского диалекта - польско-венгерско-украинского... :)

16. Miltonia

Miltonia Member

Ура! І тут знайшли спільну мову! є всілякі варіації діалектів, але офіційна державна мова повинна бути одна! в Росіян - російська, в Поляків - польська, в Українців - українська!

17. Полковник

Полковник миється в бані

Не факт.
    У нас много народов и народностей.
    У них своя.
    Пусть пользуются, на здоровье, в державных закладах.
    А чё?
    Конституцией РФ предусмотрено!

18. Miltonia

Miltonia Member

Конституцией РФ!!!!! Не України!!!

19. Полковник

Полковник миється в бані

Хм.
    Какая-то странная у Вас манера ведения разговора.
    Когда я писал про Украину, Вы быстренько переключили меня на Москву и Россию.
    Когда я пишу про Росию, Вы приплетаете сюда Украину.
    Пинг-понг?

20. Miltonia

Miltonia Member

ні, якраз Ви намагаєтесь чомусь об"єднати дві абсолютно незалежні країни!!!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)