ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. premium

premium Well-Known Member

Внесу уточнення: повинен розмовляти українською, без "тільки".

---------- Додано в 20:38 ---------- Попередній допис був написаний в 20:34 ----------

Не лукавте. Можна подумати, що в Донецьку чиновники володіють хоча б єдиною державною.

2. Полковник

Полковник миється в бані

• Подобається Подобається x 2
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Отвечу ТАК - Табачник - еще ничего не сделал - а против его назначения поднялась огромная волна. На ниве принудительной украинизации - натворили уже достаточно. Предлагаете молчать? Увольте!
    Кому - обязан? Которому тут? Может еще при появлении "свiдомого" украинца все прочие должны снявши шапку сойти с тротуара и ждать - пока "вони" прошествуют?!? Бо- ПАН? о_О И ему все ОБЯЗАНЫ?
    Виднейший донецкий чиновник - Янукович. ;)

4. Romualdo

Romualdo миється в бані

Вже не так принципово, що він повинен чи ні, а важливо, що він принаймні пробує нею розмовляти. Виходить слабо (а місцями просто фарс), але якщо КСУ залишить цю коаліцію, то час стати нормальним оратором в нього є!

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я вже писав, що я вас до деякої міри розумію. Ми жили в СССР і в нас не було більшої мрії ніж віддділитися , жити в своїй державі і розмовляти на своїй мові.
    Але я вас не розумію. Якщо ви так в Луганську не любите українців, то чому того самого не добиваєтесь, тобто передачу вашої області до істарічєскай родіни. А з другого боку, чому така ненавись до всього українського? Адже, здається, українці не зробили ніякої кривди росіянам Луганська.

6. Дальневосточник

Да все достатчно - на мой взгляд - понятно. Я - не учу тернопольцев - что и как делать в Тернополе. Они - не учат луганчан. Мне - по цимбалах - какой язык применяется для дубляжа фильмов в Тернополе - но и того-же хочу от тернопольцев для Луганска. Я не вижу причин протестовать против устанавливаемых в Тернополе памятников - и того, кто для тернопольчан - герой. Но такого-же отношения хочу и к себе. Вам, как человеку живущему в уже давно свободном мире понятно - права одного человека заканчиваются там, где начинаются права другого. Как мне объяснить это простое правило тернопольчанину? Это, я думаю - Вы поняли, не имеет ничего общего с нелюбовью к украинцам и украинскому.
    Уж если решили писать по-русски - то следует iстарічєскОй. Очень приятно, что Вы изучаете русский язык. :)

• Подобається Подобається x 3
  7. premium

самому собі, щоб мати підстави називатись українцем

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:15 ----------

8. Fremut

Fremut Well-Known Member

Всё же истОрическОй;)

9. Дальневосточник

У нас с паном Pedro уже была дискуссия - он настаивал на украинском варианте орфографии для себя - як чується - так i пишеться - поскольку использует украинский транслит. Но тогда даже при скрытом А во втором слоге - в конце произносится все-же О... :)

• Подобається Подобається x 1
  10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

• Подобається Подобається x 14
  11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Відповім так.Якби міністром призначали людину,з діяльністю якої Ви вже знайомі,яка одіозна по своїй суті,скажімо Гітлера(уявім що він воскрес).Ви також би чекали,які будуть його перші кроки?

• Подобається Подобається x 4
  12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Самый настоящий геноцид пытался осуществить Ющенко и Co. Он пытался сказать что народ тупой и несчастный и есть причина, Голодомор и т.д. и т.п и называл еще "пятой колоннами, малороссами, а он типа не "хохол" (остальные кто так не думают как он означает хохлы) ?

Он и есть геноцидщик. "Свидомые" ему под стать.

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Чув дзвін та не знає де він.
    Ви змішали все на купу.До чого тут тупий народ і геноцид.Є історичні події і люди мають право про них знати.Тобто те що роками замовчувалось радянською владою треба знати,хоча б для того,щоб таке більше ніколи не повторилось.
    Попробую пояснити на пальцях.Якщо людина вкрала і ніхто цього не замітив-вона вкраде ще раз.Якщо факт кражі виявити і про це оголосити,то хоча б люди будуть знати про те що ця людина злодій і будуть його оберігатися.
    Так само з історією.Якщо люди будуть знати, що та влада була злочинна(призвела до масових знищень людей-гулагами і голодоморами) вони більше не допустять,щоб люди,які уособлюють таку владу ніколи більше не прийшли до влади.
    Що тут дивного,це історична практика у всіх державах.Німці в Німеччині добре знають і пам"ятають про звірства які чинив Гітлер.Вони роблять все для того,щоб в Німеччині послідовники нацистів ніколи більше не прийшли до влади.Так само в Україні.Радянська влада за всі роки існування спочатку в громадянській війні винищила всю національно-патріотичну і економічну еліту,землевласників.Потім голодом виморила величезну частину селянства,ну і звісно культурно-освітньою політикою знищила національну самоідентичність українців,провела їх зросійщення.До цього призвела і хитра міграційна політика заселення Криму і південного сходу України вихідцями з Росії.

• Подобається Подобається x 5
  14. premium

бо це так і є, лише тупий народ + п'ята колона могли свідомо вибрати кримінальну банду до влади

15. Дальневосточник

Действительно - "хитрая" - заселять "дикое поле".... :)
    Пятая колонна - ругательство исключительно у коммуняко-большевиков. У нормальных людей - это символ гражданского противодействия большевизму - недопустившему посторения Северной Кореи в Испании. :)

16. PROROK

PROROK миється в бані

Попробую объяснить на пальцах вам то, что вы попытались объяснить на пальцах.

Народ конечно должен знать правду, но при чем здесь русо и рософобствующая мифология?

Если продолжать вашу логику, то однажды совравши и не получив за это по гэмбам, человек будет врать дальше?
    Абсолютно с этим согласен.
    Именно враньем, а не историческими фактами, сегодня занимаются ваши галицкие идеологи и не получая за вранье по харе продолжают врать и перевирать вдвойне, втройне, самозабвенно, бессовестно!

Я с вами полностью согласен!

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Чому ж дике? Зовсім пристойні будиночки,які є до цих пір-замість виселених кримських татарів.
    Що я в свому дописі збрехав?

18. Дальневосточник

Ну - ТАК называлаись земли, на которых расположена нынешняя Луганщина. :)
    Хорошо - русский замещал крымско-татарский... А украинский тут - с какого боку?!? Я бы понимал отстаивание Вами - как державного в Крыму - крымско-татарского языка...

19. premium

Татарська - мова окупантів 13-го століття, російська - мова окупантів 18ст., а українська - мова мирних поселенців.

20. Дальневосточник

Если уж начинать с момента - "когда земля была еще теплая - и по ней бегали мамонты" - то Крым - скифский. А скифы - предки "москалей"... :mocking:
    Да, скифы - мы! Да, азиаты - мы,
    С раскосыми и жадными очами!

А.Блок

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)