ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. premium

premium Well-Known Member

Логіка у ХОХЛА геть відсутня.

Одна спільна мова - це єдиний народ, єдина країна, мир і процвітання. Дві мови - це розкол народу, розкол країни, ворожнеча і злидні.

2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Как думаете, если таких как он в тюрьму - они поумнеют? :)

3. nikolas

nikolas Well-Known Member

Та яка вам в принципі різниця,досконало знати і розмовляти на укр.мові ви не хочете принципово,а не тому що з"явились нові"старі" слова.Нашо вам взагалі укр.мова,вас добре розуміють і так.

• Подобається Подобається x 1
  4. HOHOL

HOHOL миється в бані

Разговаривать я могу на каком угодно языке...Было бы совсем странно, если бы и в этом были ограничения...Но мы ведь обсуждаем не возможность разговаривать на ЛЮБОМ языке, а его статус для свободного использования...
    Видсутнисть дэржавного статусу не мешает говорить на языке половины страны, но мешает получать образование, мешает учить учить этот язык в школе, мешает смотреть фильмы в кинотеатрах и передачи по телевидению, видсутнисть государственного статуса языка половины страны мешает составлять документы на этом языке, составлять документы для судоводства и так далее... сли мало, я список еще продолжу, но этого уже не мало...)))

Если для вас государственный статус языка не имеет значения, а имеет значение только возможность разговора на нем, но при этом вы убеждены, что гос. должен быть только один, тогда давайте введем государственным русский, а на украинском будете разговаривать, сколько вам влезет...)))

Этот стереотип имеет вполне агрессивные антиукраинские (имеется ввиду народ Украины на территории государства Украина) формы, направленные не на защиту своего, а на подавление другого...
    Украинизация по галицки - обречена на позорный провал, так как происходит узурпация понятий, определений и НАХАЛЬНОЕ подавление и притеснение интересов половины народа страны...

По поводу госа я дал ответ выше...)))

5. premium

Найкращим покаранням для таких манкуртів буде ВІДРОДЖЕННЯ української мови і, як наслідок, ЄДНІСТЬ українського народу.

6. HOHOL

HOHOL миється в бані

НЭВЖЕ?:crazy:

Есть одна проблема.
    Украина , в тех границах, которые есть - изначально двуязыка!

У меня есть сомнения, что "розкол народу, розкол країни, ворожнеча і злидні." от того, что у нас двуязычие, скорее от того, что часть Украины изо всех сил старается подавить другую часть...

Может нам действительно развестись и не мучать друг друга?

7. premium

чому ж тоді українські болгари змушені навчатись у російських школах?

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...вам Янукович черговий раз наобіцяв...а ви ведетесь...:dntknw:
    Хоч...нічого дивного...:nea:
    Дехто вівся на обіцянки Ющенка.дехто на обіцянки Тимошенко...:sorry:
    Є,навіть такі,що вірять Симоненнку(не всіх дурних...кгм...:mocking:)
    Обіцянки - цяцянки....:dntknw:

9. HOHOL

HOHOL миється в бані

Дебилизация и умышленное искажение украинского языка под видом украинизации - один из пунктов превративших понятие украинского в смешной фарс!

---------- Додано в 00:11 ---------- Попередній допис був написаний в 00:06 ----------

Жаль только (а может к счастью), что украинский народ - это всего несколько областей...
    Еднайтэсь...Можно отделившись от нас...)))

А на счет манкуртив...))) На вашем месте я бы эту тему не трогал...)))

Мы потомки Руси...А вы? Австрии?

10. Romko

А це вже вже просто неівгластво.

• Подобається Подобається x 2
  11. HOHOL

HOHOL миється в бані

Наверное потому , что вы их змусылы? Угадал?:haha:

12. terrible

terrible Well-Known Member

ні, чубатий просто цинічно провокує :)

• Подобається Подобається x 2
  13. HOHOL

HOHOL миється в бані

Я говорю о подноготной взаимоотношений внутри страны , а не о Януковиче...)))

---------- Додано в 00:17 ---------- Попередній допис був написаний в 00:16 ----------

Вы со мной согласны?:)

14. Romko

Так в тому ж вся суть....
    Вся подноготна...

15. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Братуха,якої Русі,тої яку ти обзиваєш малоросія? Тобі чітко промили те, що називається мозок.Я бачив багато імігрантів,які виїхали в інші країни.і вони там вчать мову тої країни в яку виїхали,люблять її якось, вчать традиції і (як пише великий наш поет Т.Г Шевченко)свого незабувають. доречі,почитайте трохи Шевченка:)

16. premium

Дійсно, друга мова, яку завжди привносив окупант (татарську, польську, російську), є великою проблемою.

---------- Додано в 23:48 ---------- Попередній допис був написаний в 23:35 ----------

Звичайно, "розкол народу, розкол країни, ворожнеча і злидні" - це вже наслідок подавлення окупантом всього українського в Україні і русифікації.

---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:48 ----------

А що вам заважає позбавитись дибілізації і пропагувати справжню українську мову?

---------- Додано в 00:00 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:50 ----------

Волинська, Рівненська, Львівська, Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Житомирська, Вінницька, Київська, Полтавська, Черкаська, Чернігівська, Сумська, Кіровоградська - це області, в яких українців 90% і більше. Це "декілька" областей?
    А ще Закарпаття і Буковина... це я назвав області, населення яких є нащадками Русі.
    А хто такі ви, щоб себе до Русі приписувати? Кримське ханство, Османська провінція, Орда...

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Навіть у Львові є російська шкода, а у Вас в Одесі нема?! о_О Не повірю.
    Телебачення у Львові теж передає зокрема російською мовою. У Вас, здається, ТРК Україна популярний, невже там все по-українськи? Ніколи не повірю.
    В кінотеатрах не знаю яка ситуація, давно не була. Але суть в тому, що якби не обов'язково було перекладати на укр. мову, то фільми були б на російській тільки (бо ж навіщо платити двічі? купили російську версію та й все). І в укр. мовного населення не було б можливості дивитись фільми укр. мовою. А так, коли перекладається на укр. мову, то можуть же транслювати і укр. і рос. мовами, якщо є попит. Хоча мені дивно чому Ви скаржитесь, адже Ви розумієте укр. мову. А от, наприклад, в Польщі фільми в кінотеатрах показують мовою оригіналу (зазвичай англійською). І нічого, ніхто не скаржиться. А кінотеатри мають великий попит.

---------- Додано в 01:01 ---------- Попередній допис був написаний в 00:59 ----------

Якщо б писались документи рос. мовою, то б друга половина України мала б проблеми. Я особисто розумію рос. мову, але ніколи її не вчила. Натомість рос. мовне населення вчить укр. мову, тому якщо документи на українській, в них не має бути з цим проблем.

18. HOHOL

HOHOL миється в бані

Я вам не братуха, судя по вашему посту!
    Мои предки , русичи, как и братских мне славян России и Белоруссии.
    К сожалению несколько волн геноцида против потомков Руси в галиции свое дело сделали... Теперь вы не потомок Руси и не братуха мне по определению и по мироощущению.

Малороссия - исторически оправданное название территорий, на которых сегодня распологается Украина.
    Малороссия или Малоруссия - малая Русь (малая Рось), прародительница, давшая начало....

Кроме того, раз вы любите Шевченко, то должны знать, что большая часть его произведений написана на русском языке...
    Так что:"доречі,почитайте трохи Шевченка:)"

:pardon:

---------- Додано в 03:15 ---------- Попередній допис був написаний в 03:01 ----------

На юго-востоке мова оккупант - украинська.... Вы правы!

Правильнее будет сказать украинизации на юго-востоке..."тытульни" и "свидоми" ведут себя как оккупанты, в этом я с вами тоже согласен...
    И нельзя русифицировать то, что никогда не было украинским...)))Например юго-восток Украины!

не мешает две вещи.
    1. Дебилизация украинского языка государством.
    2. Превращение украинского языка в язык оккупант!

Вы живете в каком-то своем иллюзорном мире...)))

А относить население юго-востока к татарам и туркам - это вообще отжиг!!!:haha:Себя к неандертальцам не относите случаем?:)))

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Воно вже і так є в Росії. І що залишилося там від української мови?

Що вам зараз заважає:
    ???

20. HOHOL

HOHOL миється в бані

Вот вы интересные...)))
    Вы тоже прекрасно понимаете по русски, так что, это повод отказаться от украинского как государственного? Можете отказаться, исходя из вашей логики...
    А про фильмы, мовою оригинала - вообще отжиг против вашей позиции!:haha:
    Вы сами этого не поняли?
    В Польше показывают то, на что есть спрос, и никто не навязывает польский, как у нас украинский ПАТАМУШТАУКРАИНА...
    На юго-востоке большой спрос именно на русскоязычную озвучку и на все русскоязычное...)))

Русскоязычное население учит и английский, ну так что теперь?

Украина двуязыка изначально и должна иметь два государственных языка.
    Население должно учить оба языка , а чиновники ОБЯЗАНЫ знать оба языка. ЛЮДИ БУДУТ ПИСАТЬ ДОКУМЕНТЫ НА ТОМ ЯЗЫКЕ, НА КОТОРОМ ИМ УДОБНЕЕ, НА ЮГО-ВОСТОКЕ НА РУССКОМ, НА ЗУ НА МОВЕ И ВСЕ БУДУТ СЧАСТЛИВЫ...:good:
    И не будут никаких проблем...)))

---------- Додано в 05:27 ---------- Попередній допис був написаний в 05:24 ----------

А там когда то была мова?:)))
    Разговаривать мне ничего не заважае на русском, как и вам на украинском, но речь не о том что бы разговаривать, а о том, что бы иметь полноценное использование языка на котором разговаривает половина страны!
    Вы не внимательно читаете?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)