ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

вот тут я с ним солидарен, такой тупизм в переводе росийских программ и фильмов ... никто особо не протиа перевода голивудского сырья но русские - брэд достойный Юсченка во время визита в Россию говорящему через переводчика ...

• Подобається Подобається x 1
  2. poetka

poetka Дуже важлива персона

Товчете одне і теж в ступі.Ви,що такі неуки української не розумієте?І Згадайте у якій країні живете.До прикладу,якби ви жили в Америці,то ви б таксамо вимагали трансляції на російській мові? Вмикайте російські канали,якщо Вам довподоби,їх предостатньо багато,а от україномовних дедалі менше.............Ви ,дорослі люди ,а розмінюєтесь,як діти в садку чия мова краща...............Будте мудрі,і виважені,думайте також за україномовне населення а не лише про власні амбіції.
    P.S. і не кажіть,що вам хтось ущемлює,чи вашу культуру?Бо Ви самі знаєте,що не праві,тільки "московська"гордість не дозволяє,це визнати безапеляційно.

• Подобається Подобається x 2
  3. ricardo

ricardo Well-Known Member

Я теж дивуюсь, як Чорномирдін не вивчив хоча б пару слів українською?
    Японець може, а московит - ні. Хоча чому дивуватись: японська та українська - споріднені мови, а рускій язик - то щось марсіянське.

4. poetka

poetka Дуже важлива персона

Та нее клепок,а гордість дурнувата заважає, імперська натура.................
    Москаль і в Африці москаль.................захоче шоб лунала його рос.мова.:) і шоб африканці розмовляли тільки рос.Їх зухвалість почасти дивує:ireful1: а іноді змушує задуматись,за кого вони себе мають?

• Подобається Подобається x 5
  5. premium

premium Well-Known Member

1100 тис. козаків з дружинами і дітьми.
    126 тис. татарських воїнів, значить така ж кількість дружин (126 тис.) і не менше 252 тис. їхніх дітей, всього татар виходить не менше 504 тис.
    20 тис. греків, вірменів і євреїв.
    3 тис. абхазців, черкесів і грузинів.

Всього населення Криму складало 1627 тис. чоловік.
    Все чітко, однозначно і правдоподібно.

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:07 ----------

А такого Челебі не писав. Звідки дані?

Останнє редагування: 12 бер 2010
  6. artobstrel

все пупрожнялись в словоблудии? ну а теперь о деле, при чем тут выучил или не выучил, Юсченке ничего учить не надо, он знает русский язык и россияне знают что он знает, как бы вы отнеслись к собеседнику который прекрасно говорит на вашем языке но обращается к вам через переводчика? .... вот именно

7. premium

artobstrel, що не так?

8. Gron

Gron тафгай

Отродясь такого не было, и вот опять то же самое(с)

http://ru.wikiquote.org/wiki/Виктор_Степанович_Черномырдин
    Черномирдін, це справжнє обличчя Росії.

9. premium

нормальні люди сприйняли би нормально, а шовіністи відразу бризкають слиною

---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:20 ----------

типовий єрзянін (русскій)

10. ricardo

ricardo Well-Known Member

А, тоді "у меня к русскому языку вопросов нет." (С)

---------- Додано в 20:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:24 ----------

У нас два поляки аудит робили. Прекрасно знають общєпанятний. Але слова на ньому не сказали, тільки англійською. У мене до них немає претензій в цьому відношенні.

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:28 ----------

Це вже не Челебі. Це рупор.інфо збив цифри докупи.

11. Sever

Sever миється в бані

хорошее начало, но скомканный вывод. Я живу среди русскоязычных украинцев в таком городе, где всего один раз в прошлом году услышал, как женщина на рынке обратилась к продавцу по-украински. меня это очень удивило и я не удержался и спросил, откуда у неё такое прекрасное произношение. Конечно же, она оказалась училкой укромовы.
    Согласен, Вы должны напрячься и не допустить исчезновения мовы. Но не за счёт русскоязычных. Знаете, если образно сравнить русский язык с богатырем, а мову - с хилым подростком (как это любят делать некоторые адепты мовы), то я категорически возражаю против того, чтобы только подростку выдать огнестрел.

---------- Додано в 20:35 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

спасибо за стихи, но по-моему, это - оффтоп.
    •Как Вы считаете?

12. premium

от підрах*ї :rus:

13. Sever

Sever миється в бані

действительно, я сам не люблю эгоистов. Эгоист - это такой человек, который постоянно думает не обо мне :)

14. artobstrel

• Подобається Подобається x 3
  15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Удивительно, но везде на курортах в восточных странах - Турции, Египте - практически ежедневно приходилось слышишь, как возмущаются граждане России (и только они), когда в магазине или в ресторане персонал не говорит на русском, а только на английском, например. Ни полякам, ни украинцам, ни немцам такое в голову не приходит. Даже американцы, когда местные не знают английского, достают свои наладонники и ищут турецкие (арабские) слова... Не, а тут - гражданин большой страны рыло воротит - "чурки, мол, ни хрена по русски не рубят, уроды..."

Просто поражает... И чем вас кормят, дорогие россияне, что вам в пищу сыпят, что вы возомнили себя пупом земли? За какие заслуги? Почему мир должен переодеться в косоворотки и заиграть на балалайке, весь и вдруг? :haha:

Японцы вон заставили весь мир себя уважать - техникой, кухней, философией, искусством... Почему они не возмущаются? Странные какие-то... Как унижаются... :haha:

• Подобається Подобається x 11
  16. Sever

Sever миється в бані

удивительное рядом. Вот, гражданин премиум, к примеру на предложение отдохнуть на курорте ответил отказом, мотивируя этим: Самі винні, бо ніяк не можете вивчиту мову туристів, які вас кормлять.

•ничего личного, просто совпадение :)

• Подобається Подобається x 3
  17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Думаю, это одного поля ягоды. И меня такие самовлюблённые уроды раздражают, где бы я их не встречал.

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я думаю, тут трохи інша ситуація. Ось скажімо, ви приїжджаєте до Польщі на відпочинок. Приходите до готелю, ресторану і т.д.
    Починаєте розмовляти нормальною польською мовою. А в відповідь вам - вот панаєхалі разніє, на свайом єнзикє зьдєсь разґаваріліся.
    Яка була б ваша реакція? Я б, наприклад, дав би по тій тупій башці щоб під руку попало.

19. Sever

Sever миється в бані

допущение не верно. премиума вежливо пригласили отдохнуть на море, у людей бизнес, они уважают своих клиентов.
    •однако, оффтоп. завязываем.

20. premium

Sever, а чого це ви мої слова приліпили зовсім до іншого явища? Я лише культурно відмовився і пояснив причину, а москальня їде і всюди качає свої права.

http://www.youtube.com/watch?v=dh_2IyX3BKw

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)