ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. premium

premium Well-Known Member

Невстранцю, а чому в тому переліку нема української?

---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

А в нас в Криму російська також офіційна, тільки реально, а не лише на папері, як мови нац. меншин в РФ.
    Повторюсь. Чому українська мова не є державною на Кубані, Ставропольщині, Донщині, Білгороджині, Приморщині... ???

• Подобається Подобається x 2
  2. - я просто подумал, что если Вы имели в виду это, то сможете сделать вывод из наличия, например, в Татарстане двух государственных языков. Разумеется, там и паспорт выдают на двух языках, при этом не нарушается единообразие документа на всей территории Рф за счет использования вкладыша (являющегося неотъемлемой частью документа и т.д.).
    - Конечно понимают! При этом каждый - своё и стоит на своём...

Извините что огорчил Вас перечислением, в котором Вы не увидели столь милой Вашему сердцу мовы, это не я составлял список и могу лишь предполагать, что связано это с тем, что не имеется в настоящее время ни одного субъекта федерации или просто административно-территориальной единицы (крупнее села), где активное украиноговорящее население составляло бы значительную часть. Точно так же не являются официальными языками армянский, грузинский и т.д. - хотя их полно и в Московщине, и в Петербургжщине, и в Краснодарщине (хотя в Сочинщине почти Армянщина), и в Петербургжщине и во всех перечисленных Вами субьектах.

Очевидно, жители Кубанщины не хотят начинать учить украинский чтобы судиться друг с другом, а ради Вас при всём уважении... ... ... ну Вы сами понимаете.

Останнє редагування: 10 бер 2010
  3. Даяна

Даяна Well-Known Member

І це при тому, що українці у багатонаціональній РФ за кількістю - на 3 місці після росіян і татар.

---------- Додано в 15:46 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

Можливо опоненти також думали, що автор допису відрізняє республіку, компактно населену певною народністю, від звичайних адміністративних областей України.
    Добре, що хоч всього лиш припускаєте, а то я вже думала, що вам то Затулін нашептав....
    Знайшла стареньку статтю ще за 2004р http://kobza.com.ua/content/view/928/57/ і у ракурсі вашого допису уявила собі ту делегацію, яка їздить по Сибіру з табличкою "Шукаємо українців". :mocking:
    http://apopok.narod.ru/business.html
    А місця компактного проживання українців в Росії (принаймні громадян України у 2004р.) керівництво РФ прекрасно знає, інколи навіть занадто прекрасно:
    http://kobza.com.ua/content/view/981/61/

Доречі, цей сайт "Українці в Росії" http://kobza.com.ua/index.php може дати відповідь на багато розглядуваних тут питань.

• Подобається Подобається x 1
  4. - Замечательно! :) Она и в Киеве "реально официальна", но это не Вашей гордости предмет...

5. Мікі

Мікі Well-Known Member

Я то називаю "хохлізмом". Кличко, Футболіст та інші, це продукт совкової та постсовкової мовної політики в Україні. Азаров - не українець, він вже дорослим приїхав з Росії. Як на меня він просто дуже яскравий і публічний наш "мовний" ворог. Він сам себе, до речі, відверто й наглюче позиціонує таким.
    Знаєте, кілька років тому у мене гостювала молода італійка з дуже знаної на півночі Італії родини. Сеньйора, одним словом, в повному розумінні цього слова. Одного разу, під час прогулянки з нею, я випадково зустрівся зі своїм колегою, італійцем по-батькові, але громадянином України. Представивши його, я сказав гостині, що мій колега італієць. Дівчина звернулася до мого приятеля італійською, але він - ані бум-бум при цьому!!! Тоді вона сказала щось таке, чого я не зрозумів. Допомогла перекладачка, - вона переклала слова італійки просто: "він не знає італійської, значить він не італієць". Мене це приголомшило. Рікардович виявився не італійцем, за якого ми його мали три десятка років і тільки тому, що він не знав батьківської мови, навіть по барабану виявилось те, що все своє життя він прожив в Україні...
    Отакої... Як це показово... і чудово...

• Подобається Подобається x 3
  6. UDALA

UDALA Well-Known Member

Действительно - где???
    А то непонятно.

7. premium

звичайно що ні, це ж ганьба, коли мова окупанта займає таке місце

• Подобається Подобається x 5
  8. UDALA

UDALA Well-Known Member

И какой же это окупант вас так окупував? марсианский?:haha:
    Так по этим вопросам обращайтесь к Черновецкому.:haha:

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ваші "дєдушкі".
    Що прийшли до нас в 44-му.
    Гвлтуючи,вбиваючи,...ну..несли "культуру",одним словом.

• Подобається Подобається x 3
  10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Да, помешали вашему деду евреев спасать из гетто.

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Може пошукаєм статистику,скільки євреїв було знищено совіцькими "асвабадітєлями"? Скількох було вивезено і закатовано в ГУЛАГу,після "асвабаждєнія"?

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

А при чому тут ДВОМОВНІСТЬ?

13. - я так считаю, если со статусом оккупанта вопросов нет, то ганьба однозначно.
    Вот Вы и определитесь, то ли Вы хвалитесь
    "своим позором", то ли путаетесь кто где оккупант :)))

14. Salata

Salata Well-Known Member

Причем тут вы и Киев? Или в Киеве писАли не на церковно-славянском с самого крещения (Руси)? А что 95% населения еще много веков оставалось безграмотным - это проблема была в ХIХ веке. Ускорили обучение грамоте, ввели "пишем как слышим". Теперь - все. Дальнейшее обучение невозможно.

15. premium

Я не хвалився, а лише вказував на факт. Доречі, навіть в Криму російська є мовою окупанта.

---------- Додано в 10:52 ---------- Попередній допис був написаний в 10:47 ----------

Помиляєтесь, освіта в містах Русі була масовою. В 17-18ст. в Україні діяли сотні українських шкіл і лише російська імперія довела рівень освіти до 5%.

16. Salata

Salata Well-Known Member

Это как? До 1654 года (54 года в 17 в) было сотни, и вдруг 5%?

Доречi, русский язык в Крыму является родным для большинства его жителей. А все жители Крыма - мигранты разной степени давности. С оккупантами стоит поточнее определиться.

И только потом рассмотреть чьим языком в Крыму является украинский. (Вариант - тяжелым советским наследием) :)

17. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Перша тупість нового міністра освіти Табачника:"...вближайшее время будетвведено правило,при котором при поступлении в школы и ВУЗы будет обязательно писаться заявление, на каком языке хочет учиться ребенок.И это желание должно быть выполнено." Уявіть собі 2-х чи 3-х студентів КПІ вєтнамців, але ГРОМАДЯН УКРАЇНИ...

18. Полковник

Полковник миється в бані

Дайте ссылку на первоисточник.
    Неужели так быстро внесли изменения в правила русского языка?

19. premium

А отак, закрили школи і все. І не 54 роки 17ст., а в 17-18ст.

20. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

У мене погано спрацьовує клавіша пробілу.
    А по суті?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)