ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Не зовсім так.
    Для мене вирішальне значення має не так мова, як якість перекладу (мушу уточнити, це переважно для книг).
    Якщо російський переклад з англійської чи іншої іноземної буде кращий за український варіант, я буду читати без проблем російською, якщо український переклад хороший - то звичайно мені приємніше читати українською.
    Мене іноді дивує нібито україномовна реклама, але я розумію, що ті, хто задіяні в озвучуванні - самі переважно російськомовні, тому і переклад такий примітивний, калька з російської, часом двозначність.

• Подобається Подобається x 7
  2. Bambook

Bambook Persona non grata

Ну от, різні салати з рукколами і дісбаті з дісмамами тільки підтверджують те, про що я казав уже давно.
    Двомовність - вона ВЖЕ Є. Реально існує. Тому мене дивує сама постановка питання: дайте нам двомовність. Як можна створити те, що вже і так є? Хтось бачить у цьому логіку? Я особисто не бачу жодної.
    З таким же успіхом можна кричати: "Дайте Україні чемпіонат з футболу!", "Хай буде у нас правосторонній рух!" чи, наприклад, боротися за надання Криму статусу півострова з записом у Конституцію. Брєд? Такий же, як і вимагати двомовність у країні, де вже існує двомовність.
    І єдине логічне пояснення для існування такого брєду в головах людей - те, що влада не хоче, аби ми почали добиватися того, чого в нас насправді нема. Наприклад, справедливого судочинства і гідного рівня життя.

• Подобається Подобається x 8
  3. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

"Совок" охоплює великий період. Історики певного напрямку старанно оминають ті роки, коли задля привабливості "совка" та легшого входження України до "братської сімьї народів" Україна мала можливість на державному рівні вільно говорити-писати українською. Але це дало несподіванний і неочікуваний результат! У країні відбувся небувалий підйом людської гідності та самосвідомості! В історіїї то була лише мить - але як це оживило людей! Від того до суверенності було півкроку! От тоді й почалося...Викорінення всього згаданого(під приводом боротьби з буржуазним націоналізмом). Хто хоче знати відповіді - дізнайтесь про цей період. Дещо пояснює.

• Подобається Подобається x 7
  4. premium

premium Well-Known Member

Двомовність - ідеальна формула для знищення держави.

• Подобається Подобається x 3
  5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Нам будет очень не хватать Канады... Раз пан сказал - в морг, значит - в морг... :)))

• Подобається Подобається x 2
  6. TesTanya

http://ua.korrespondent.net/ukraine...projti-testi-z-rosijskoyi-movi-trohi-bilshe-2

• Подобається Подобається x 6
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так, але в першу чергу - винищити мову окупованого народу...

• Подобається Подобається x 5
  8. Мікі

Мікі Well-Known Member

В Украине желающих пройти тесты по русскому языку около 2%
    2011.06.03 16:25

В Украине из 258 тысяч желающих пройти тесты Внешнего независимого оценивания, русский язык выбрали 6 тысяч абитуриентов. Об этом сообщила директор Украинского центра оценивания качества образования Ирина Зайцева, пишет «Интерфакс-Украина».

При этом она подчеркнула, что пока не видит оснований отменять тестирование по русскому языку, которое в Украине в этом году проводится впервые. "Пока я не вижу никаких предпосылок, чтобы отказываться от этого теста. Впрочем, окончательно это будет определено осенью, когда мы проведем итоги внешнего независимого оценивания в 2011 году и итоги вступительной кампании", - сказала И.Зайцева.

Директор Украинского центра оценивания качества образования считает, что необходимо работать над совершенствованием тестов по гуманитарным предметам, в которых присутствуют творческие задания, и над тестами по иностранным языкам.

Она напомнила, что абитуриенты смогут узнать результаты внешнего независимого оценивания с 5 июля. "Результаты тестирования будут вывешены, начиная с 5 июля", - сказала она.

И.Зайцева подчеркнула, что апелляцию можно подать в течение трех дней после объявления результатов тестирования.

По ее словам, с 27 июня по 5 июля пройдет дополнительная сессия тестирования, в которой смогут принять участие те, кто по объективным причинам не явились на первую. Весомость причин отсутствия, напомнила И.Зайцева, определяют регламентные комиссии региональных центров оценивания качества образования.

В четверг (2 июня) началось тестирование по украинскому языку. Первая сессия тестирования пройдет с 2 по 24 июня.
    http://ostro.org/news/article-188637/

• Подобається Подобається x 4
  9. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Канада залишиться, тільки зменшена...А на її сході з'явиться, можливо, держава Квебек;)...

10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А скільки - з англійської? ;)

11. TesTanya

http://kvalifikacia.com.ua/index.ph...58-tys-chelovek&catid=6:zno&Itemid=16&lang=ua

• Подобається Подобається x 4
  12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Дякую. Виділяю лише мови.

13. из чего следует, что украинские ВУЗы (в соответствии с утверждёнными руководством МинОсвиты правилами или наверняка - не противореча им) требуют от абитуриентов результатов тестирования по украинскому языку для поступления на бОльшую часть специальностей, английскому - на гораздо меньшее число специальностей и русскому - только для русистов-филологов, не? Есть более глобальные выводы? :)

14. LANA

LANA Well-Known Member

А также подтверждает повсеместную дискриминацию русскоязычных граждан. Украинский выбирают не от большой любви к нему, а от безвыходности, так как все вузы официально украиномовны. И все разговоры ,что русский язык не ущемляется, чистая брехня, что статистика и подтверждает.

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Як дивно, вимагати таке в Україні... )))

• Подобається Подобається x 9
  16. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Уважаемый господин Невстранец! Что-то подсказывает мне, что скоро мы с Вами пойдем минимум по-азербайджанскому сдавать... Не испытывая сильной любви.

17. - не знаю, паны с панянками этим, походу, гордятся. Значит, им удивительно!

- новость номер один :haha:

• Подобається Подобається x 1
  18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

"По ходу", я не дивуюсь, хоча й пишаюсь.

От ті, що дивуються, зовсім інші відчуття мають, очевидно. :)

19. - чем, если не секрет? Если бы ВУЗы предоставляли право выбора языка на одни и те же специальности, такое соотношение было бы результатом осознанного выбора абитуриентов. Или Вы правительством гордитесь, руководством МинОсвиты? :)))

- .

Останнє редагування: 7 чер 2011
  20. TesTanya

:haha::)))
    Ось дійсно дискримінація: щоб вчитися у вузах США треба
    http://premiumstudy.com.ua/sistema_osviti_ssha.html
    і ніякі знання української чи російської мов не зараховують ;)

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)