ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. LANA

LANA Well-Known Member

1 в Украине большинство семей смешанные. Так что у человека может быть две мовы родные.
    2 народ - это не есть 100% чистая культура, а значит и мов несколько.
    3 отрицание двумовности и есть психична хвороба.

• Подобається Подобається x 1
  2. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Дубль №2
    Такі дані центру Разумкова за 2007р. з даними по регіонах стосовно рідної мови
    Ось факти, а не та пропаганда, яку дехто не втомлюється писати!!!

• Подобається Подобається x 3
  3. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

не докажеш;)
    Причина в том что есть разные источники .
    Но реалии может показать только референдум

4. TesTanya

Факти в студію!!!
    які такі джерела, варті довіри, говорять про більшість змішаних сімей, рідну мову - російську???

• Подобається Подобається x 2
  5. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Мадам) А прочитать чуточку внимательней)))?
    Я же написал, что спор решит только референдум.

а факты из инета - филькина грамота.
    с учетом недофинансирования экономики, я очень сильно сомневаюсь что выделили достаточное кол-во средств на соц опрос)

6. - на соцопросы средств много и не надо, тут весь вопрос - в вопросе. Если где-то есть результаты опроса "на каком языке вы разговариваете дома", то результаты его, скорее всего, гораздо ближе к выбору языка опросника (Гэллапа), но ни один источник, заслуживающий доверие у сознательных громадян, такой вопрос в опросник не включит :)

А "родным", как уже показали многие беседы с форумчанами, язык называют часто по аналогии с национальностью, а не с объективными признаками.

7. TesTanya

Тому і не проводять такого референдуму про мови, що знають дані соціології.
    Крім того, хто підраховує результати? чи є зараз довіра до такого підрахунку в суспільстві?

---------- Додано в 16:56 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

Я вже пояснювала про ті "опросники" http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=879102&postcount=1235
    Мені недавно трапилось теке: "Споживачі, термін гідності якого..." о_О про що мова??? якесь нове визначення(термін) "гідності"(російською "достоинство")
    Прочитавши фразу три рази, почала шукати оригінал російською, виявилось що мова про важливість для споживачів "терміну придатності товару" російською "срок годности". Невже з того, що далі я читала оригінал можна говорити про мою рідну мову???

• Подобається Подобається x 5
  8. - а я Вам не про "те". Вопрос "на каком языке Вы разговариваете дома" должен бы интересовать людей, изучающих языковую ситуацию. Но тех, опросам которых Вы доверяете, он почему-то совсем не интересует.

9. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Вы вроде умная женщина, но как напишете...

Не проводят по нескольким причинам:

- на этом можно еще не одни выборы выйграть.
    - иметь стабильно голосующий електорат.
    - делать деньги)

А эти данные социологии просто чОс.
    Я могу в кабинете тоже так пройти с опросом. и потом рассказывать что в Украине 99% рускоговорящих

10. TesTanya

:nea:
    авторитет завойовується роками, і вірять навіть тоді, коли дані дослідження не дуже приємно визнати, коли немає зауважень до методів дослідження, вибірки,...

11. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Та хоч сто мов рідних...А державна одна - українська;)...
    Який референдум!? Ви маєте вільні і чесні вибори? А дзуські...Отакий буде і референдум..."Підр.а.х.уй" намалює такий результат, який буде потрібно...Треба спочатку добитись проведення чесних виборів, а потім новообраний парламент нехай і вирішує всі нагальні питання. Бо цим узурпаторам віри нема...В Україні кримінальна банда, нахабно попираючі конституцію і здоровий глузд, незаконно узурпувала владу, а Ви щось там про референдум пишете...Я розумію Ваше бажання протягнути незаконно рішення, що влаштовувало б Вас...Але якщо таке станеться, то не дивуйтесь, бо після відсторонення нинішньої влади (а таке буде, рано чи пізно) положення російської мови може значно погіршитись в Україні...Бо люба дія породжує протидію.;)

• Подобається Подобається x 5
  12. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

адеюсь так будет не всегда.
    Имы когданибудь придем к нормальному консенсусу.
    Тут я с вами соглашусь. и спорить не буду т.к. мое мнение с вашим совпадает

13. Yarema

Лише в тому випадку, коли КОЖЕН ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ буде вільно володіти українською мовою...Тоді можна буде піднімати питання і про другу, і про третю державну мову;)...

• Подобається Подобається x 4
  14. Hyligan

Hyligan Іронічний

Логічно...а то люди одної державної вивчити не можуть а хочуть дві...
    Я так розумію якщо дві державні мови то знати потрібно обі...

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачите, це так в усьому світі. А в королівстві кривих дзеркал креоли хочуть мати право не знати української. Така вона їм чомусь ненависна. Ось цікаво, чому? Яке таке зло принесла їм українська мова?

• Подобається Подобається x 4
  16. Yarema

Тому що справжня мета "малорослих" - "русскій мір", єдіний і нєдєлімий;)...

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Заставляє думати?

18. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

Брэшэтэ вы всегда и по любому поводу , как геббельс. "Двомовнисть" на Украине была всегда и не нужно удивляться тому , что на Украине люди хотят говорить на РОДНОМ языке , а не только на украинском.

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

О пробачте нас Дибатьку....ми нЄ со зла а ісключітЄльно по простотє своєй малоросійской...звичайно брЄшємо...но обіщаєм ісправіться і разговарівать в дальнєйшєм ісключітєльно двоязично...

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ну пряма Крємльовскіє мєчтатєлі. Або "дурень думкою багатіє".

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)