ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 3
  2. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Я не закінчував української школи. Я вчився в російськомовній школі в Донецьку (школа №-25 біля універмагу "Радуга", Ленінський район). Але українську мову і літературу вчив в цій школі...Всі, хто народився в УРСР вчили в школі українську мову. Приїзжі в дорослому віці, звичайно що ні... Але переважна більшість вчила мову в школі і тому весь цей "плач Ярославни" є відверто смішним і непорядним;)...
    То мені і стає незрозумілим, чого Ви так переживаєте за те, що українська є єдиною державною мовою, якщо Вам навіть нема з ким нею поспілкуватись;)...Парадоксальна ситуація...Нє?:)))
    Хоча так і було насправді;)...
    А про імперію Великих Моголів Ви щось чули?;) Вона теж охоплювала переважну частину Індії... http://ru.wikipedia.org/wiki/Файл:Mughal_Historical_Map.png

• Подобається Подобається x 4
  3. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 5
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Соответственно - не говорим за всех украиноязычных. Переходим на - я счиатаю. ТАК буте правильнее. :)
    Вынужден вас огорчить. Часов - ровно столько-же - ни минутой больше. А вот что было - учителям русского языка была доплата - за преподавание русского языка в союзной республике. Если вас это утешит.
    У меня в классе освобожденных по "запискам" - не было. как-то не принято было. :)
    Школу окончил в 75-ом. :)
    Достаточно и региональной - в пределах, установленных "Хартией"... Да только и это делать отказываются! :)
    Поэтому выход - референдум. Он и покажет - сколько говорит и на каком языке - на самом деле. :)
    Уж точно - без ссылок на смешное вики... :haha:
    А вы - как считаете? ;)
    Я уже писал пану Pedro - напишу и вам - странно и удивительно считать, что на этом форуме могут общаться люди, не понимающие свободно украинского и русского. Однако - я не призываю вас отказываться от украинского на основании того, что вы свободно владеете русским. :)
    Я - не понимаю - почему два языка не могут равноправно существовать вместе? В Канаде - могут, а у нас - нет...

• Подобається Подобається x 2
  5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Азаров і зараз українську вивчити не може....а якщо російська стане державною ?

• Подобається Подобається x 1
  6. coolzak

coolzak Well-Known Member

реальної двомовності на життєвому рівні нема в Канаді=є англомовна і франкомовна Канада.В англомовній знайти на вулиці людину яка буде по французьки говорити неможливо майже.Багато технічних дипломів чи сертифікацій фахівців не признається.Наприклад ліцензії техніків не (авто чи сантехніки чи електрики )не визнаються і треба перездавати тести.Неможлива ситуація коли в Альберті на фірмі працівник скаже що він хоче по французьки щоб з ним говорили бо англійської не розуміє-звільнять.

• Подобається Подобається x 7
  7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Дійдем і ми до цього. Молодь вже дійшла. Моя дочка вільно володіє англійською,російською,українською. Вона вже рік працює в індійській компанії і послуговується виключно англійською. Сучасні молоді люди розуміють,що без англійської у них немає перспективи. Індусам в цьому плані легше,будучи колонією Великобританії вони англійську знають.:) Тай ситуація в Індії складна, занадто багато мовних груп і величезна кількість населення.Отож люди,котрі хочуть бути успішні вчать мову науки, мову прогресу-англійську мову.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Сюди треба запостити було...

9. Bambook

Bambook Persona non grata

Так от ключове слово - РАЗОМ. Коли я вам кажу - давайте будемо всі знати ДВІ мови, ви не хочете. А мені якось не альо варіант "Ми тут будемо тільки російською спілкуватися, хочете до нас приїжджати - переходьте на іншу мову". По суті, йдеться про узаконення географічного розділу України за мовною ознакою. Тому і в штики...

• Подобається Подобається x 10
  10. Radvan

Radvan Well-Known Member

В цьому й уся сіль. Мовне питання вже ледь не розвалило Канаду і розвалює Бельгію. Якщо ми за мовною ознакою остаточно фрагментуємо Україну, то нас чекатиме щось схоже

11. Дальневосточник

не приписывайте мне того, что я не говорил. Прочтите для начала, что я написал пани Nirvanka немного выше. :)
    От себя замечу - если нет желания идти навстречу - по принципу - вы обязаны делать так, как я хочу - то видимо - Андрухович має рацiю. ;)
    Я ведь - никого не призываю переходить на русский. Это от меня - требуют.
    И я - не понимаю - почему. :)
    У нас - ситуация в корне другая. Мы - реально двуязычная страна (пример - этот форум!). И если хотя-бы сохранять status-quo - можно и избежать разрыва страны. Но ведь русский язык старательно изгоняют из образования, все больши молодежи на ЗУ с трудом пишет\читает по-русски. т.е. - искуственно создается одноязыковая среда - чтобы в будущем прийти к проблемам Альберты...

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так, Бельгія де-факто поділена на дві ворогуючі між собою частини. Навіть в тур. довідниках застерігають - не здумайте говорити по французськи в фламандській частині Бельгії. Щодо розділу України - то це питання часу бо там задіяна не одна тільки мова. Там і політичні погляди і історія і релігія і вибір союзників. Абсолютно все різне!
    Хіба що зявиться якась розумна людина і поділить Україну на кантони як в Швейцарії. Тобто конфедерація, в тому числі на мовній основі.

13. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Всі перебільшують значення питання мови. У нинішніх школярів вже таких проблем не виникає...А вирішити мовну проблему може лише державницька влада, яка буде здатна проявити силу волі в справі дотримання конституції...Ще раз кажу, в 2005 році я, перебуваючі серед простого народу (своїх колег, які переважно антиукраїнсько налаштовані), з подивом узрів, що вони покірно сприйняли поразку своїх ригіанальних обранців і не зробили б ніякої спроби найменшого спротиву новій владі, якби вона послідовно впроваджувала проукраїнську політику...Ряба паскуда весь потенціал злила в каналізацію!:diablo: І ні про який поділ не може бути і мови. Це нічого не вирішить, бо бандитська місцева влада, прикриваючі своє безсоромне здирництво, буде постійно шукати "образ ворога", вимагаючі тепер вже не федерації, а і незалежності. Федерація країни, де немає ніяких історичних підстав цьому процесу, бо жодний народ (окрім кримських татарів) не мав на цій території своєї історичної державності, є просто першим кроком на шляху знищення молодої держави і розподілу між сусідами, у яких є історичні спогади про володіння цією землею.

• Подобається Подобається x 6
  14. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

...и учить никому не надо будет. Русский язык знают ВСЕ на Украине. Поэтому чиновники и простые люди будут решать насущные и действительно нужные вопросы , а не вечно "боротися за збереженя незалежноi мови".

15. coolzak

coolzak Well-Known Member

в Альберти проблеми нема-проблеми в квебекців які сюда жити їдуть-але за рік два по англійськи чешуть без проблем.))Одна країна одна мова-двомовність декларується але реально її немає.Звичайно в держустановах якщо попросити то пофранцузьки поговорять але реально ніхто нею не володіє.Вдома можна говорити хоть на тагало чи по китайськи але без знання англійської успішно жити не вийде.як правило десь третє покоління любих імігрантів повністю англомовне.

16. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну так і не маскувалися б)......скажіть шо вам потрібна тільки російська мова в Україні...а то двомовність ..двомовність...брешете як російське ТВ ;)

• Подобається Подобається x 8
  17. Дальневосточник

Это как раз у вас желание - только украинская. У меня - обе. Общение с чиновниками, заполнение документов - по желанию гражданина - хоть на русском, хоть на украинском. В чем проблема? А я вам скажу - причем без применения оскорбительных эпитетов к оппоненту - - в желании части граждан создать себе комфорт и получить удовольствие от принуждения другой части граждан отказаться от родного языка - или хотябы усложнить по максимуму их право свободно использовать русский язык во всех сферах (что - замечу - гарантированно нашей Конституцией!)... Однако - кто-же смотрит на Конституцию, когда я ТАК хочу! ;)

• Подобається Подобається x 1
  18. Hyligan

Hyligan Іронічний

Даїшника і зараз по українськи говорити заставити тяжко......як і Азарова...
    Для того щоб була реальна двомовність схід потрібно ще українізувати і українізувати...

---------- Додано в 10:26 ---------- Попередній допис був написаний в 10:25 ----------

І тудже ставите плюс під дописом

• Подобається Подобається x 8
  19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Путін навіть финам пропонує (для початку) масово вчити російську:
    "В Ленинграде всегда много финских туристов и у меня есть набор крепких финских выражений, которые я навсегда запомнил", - поделился Путин.Такой словарный запас у финнов, живущих в приграничных районах, не сильно выше, чем у него самого. "Этого явно недостаточно для полноценного общения, - считает он. - Поэтому нужно вводить финский язык в школах Петербурга и русский – в школах Финляндии, хотя бы факультативно".
    http://www.vesti.ru/doc.html?id=413102&cid=7

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не бачу навіть вставок українською мовою... І про що він плете?

---------- Додано в 12:17 ---------- Попередній допис був написаний в 12:14 ----------

:haha:

Недавно постив звернення представника родіни. :)))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)