ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. kjk

kjk Дуже важлива персона

росіяни
    навіть асимільовані Україною
    "ідейні" це ті хто ще вселився з 1944, а вже інші покоління двомовні, на різдво, паску до церкви ходять і тд
    причому ходять переважно в ті церкви, які є пам"ятками архітектури, і нікому з колишніх росіян нічого не заважає святити паску в Греко-Католицькому храмі
    то там на півдні, язик только русскій, церковь только московская:)

---------- Додано в 11:28 ---------- Попередній допис був написаний в 11:27 ----------

Російська міжнародна мова регіону
    В Празі, Будапешті можна спілкуватися російською
    навіть в східній Німеччині

• Подобається Подобається x 2
  2. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Я постараюсь ответить по-украински. В любом случае в Петербурге Вам всё подродно объяснят, здесь так принято. Не смогут объяснить, либо за руку отведут, либо сами других прохожих будут останавливать, чтобы те объяснили.

• Подобається Подобається x 8
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ви впевнені, що українці не будували Петербург і там не живуть? :)

---------- Додано в 11:32 ---------- Попередній допис був написаний в 11:30 ----------

Скрябін - Модна Країна

• Подобається Подобається x 3
  4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Я ось збираюся їхати до Грузії/Вірменії. Грузинської/вірменської не знаю взагалі.

Цікаво, що буде, якщо грузини/вірмени будуть відповідати мені грузинською/вірменською, якщо я до них буду звертатися російською/англійською... :)

• Подобається Подобається x 1
  5. NorthWind

И строили, и живут. В больших количествах. У меня даже два бывших начальника Билинчук и Гапотченко...:good:

• Подобається Подобається x 6
  6. Radvan

Radvan Well-Known Member

Впевнений, що той, хто знає російську-англійську відповість ними. Але все одно хоча б дякую грузинською ви ж вивчите, еге ж? А якщо це натяк на україномовність Львова, то більшість російськомовних туристів там - з України, тож чудово розуміють українську. А хто не розуміє, то вже казали - пояснять російською. Абсолютно нормальний підхід

7. NorthWind

В настоящее время в Ереване точно есть двое, говорящих по-русски...:))

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

будуть відповідати грузинською/англійською :)

9. Radvan

Radvan Well-Known Member

Дякую. Знаю лічених росіян, які б перейшли на мову в україномовному середвищі. Як правило, тримаються своєї.

10. kjk

kjk Дуже важлива персона

тримаються своєї, але вільно ВОЛОДІЮТЬ при потребі українською
    а в усьому іншому - нічим не відрізняються

11. Nevermind

Nevermind Просто персона

І чим мені "дякую" допоможе? Краще вже вивчити фразу: "Я не говорю грузинською". :)

12. NorthWind

Я знаю "спокойной ночи" по-армянски - бари гишер.о_О

13. Radvan

Radvan Well-Known Member

Згода, в основному - так. Я б, до речі, російську мову зробив обо’язковим предметом в усіх українських школах. Хай би вчились нормальної мови від спеціалістів, а не з телевізора від Сердючк і потім плутали дві.

14. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 3
  15. Radvan

Radvan Well-Known Member

:)"Дякую" місцевою мовою - ознака вашої ввічливості і поваги до співрозмовника, навіть якщо з вами розмовлятимуть російською-англійською. А друга фраза, без сумніву, корисна

16. NorthWind

Заметьте, я ни на что не намекал...

17. Nevermind

Nevermind Просто персона

Думка, до речі, дуже розумна. Я недавно спілкувалася з дівчиною, у неї двоє дітей - 4 і 6 років. Вона розмовляє з ними українською, а діти страшенно плутають дві мови: то українське слово вставляють, то російською мовою, хоча обидві мови розуміють. :)

18. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Це вже є - вивчають російську в звичайних українських школах. Можливо не у всіх, і не в такому обсязі, як би комусь хотілось, та вивчають.

19. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ви знаєте, я була в Індії, де в кожному штаті своя мова, але мені навіть в голову не прийшло вивчити як буде "дякую" на хінді, урду, маратхі, гуджараті, конкані, раджастані й ще на кількох місцевих мовах. :)

З іншого боку, я, наприклад, люблю їздити відпочивати до Хорватії, хорватську мову я знаю , і, звичайно, в Хорватії спілкуюся з місцевими жителями хорватською.

20. Полковник

Полковник миється в бані

о_Оо_Оо_О

:ireful1:
    ГАНЬДЬБА!!!!!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)