ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 6
  2. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Дякуйте предкам...Навіщо ж такі простори загарбували? Жили б зараз в межах історичної Вєлікороссії, входили б ЄЕС, були б Європою...А тепер біда: територія величезна, а прикордонників не вистачає:)))...

• Подобається Подобається x 5
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Это вы ТАК думаете. Ваше мнение, конечно, интересно - но для государства важнее мнение всего социума. А для этого существует референдум. Мне интересно - почему "защитники" мовы не хотят идти демократическим путем? Все большевисткими методами действуют.. Придумывают обзывалки (к примеру - "не украинец а малорос" ), лепят ярлыки чуть не "враг народа" на желающих говорить и думать по-русски... Может - пор похоронить большевизм?

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

:)))
    Не смогут... Ведь национализм - это революция. Уберите револиционную составляющую из их идей и все, рушится карточный домик теорий Липи-Донцова-Бандеры :)))

• Подобається Подобається x 4
  5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 2
  6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Бред сивой кобылы. Как только Гамерика начнет устраивать "новую историческую общность людей" - вот тут ей - как и эсэсэсрии - капец. :)))

7. Radvan

Radvan Well-Known Member

Референдум - це не погано, впевнений, що більшість громадян України проголосує за українську мову, як єдину державну. Але це не вигідно тим, хто при владі, які б результати референдуму не були. Бо тоді буде важче спекулювати на мовному питанні. Хоч в наших умовах проголосити будь-який референдум нелегітимним - не проблема і все почнеться по новому колу...

8. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Я б не был таким уверенным. имхо при проведении референдума 2 - й язык приняли бы на ура.
    Это не голосовалка за йульку или яныка. тут бы было намного проще.

• Подобається Подобається x 3
  9. kjk

kjk Дуже важлива персона

навряд чи
    треба 50% процентів
    це не вибори в парламент
    де ПР 27%
    БЮТ 24%
    решта не проходять, і БЮТ і ПР по виборах набрали 50% голосів, а в ВР мають 80% мандатів
    тут треба строго 50%+ за

10. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Легко б набрали

• Подобається Подобається x 1
  11. kjk

kjk Дуже важлива персона

так тільки здається
    при ющу думаю б набрали
    а при янеку ні

12. Hyligan

Hyligan Іронічний

Якби могли набрати то вже давно б так і зробили...
    Навіть після всіх репресій і голодоморів все-рівно ше не повність змоскалились...

13. kjk

kjk Дуже важлива персона

В 2008-09, особливо після того як гривню обвалили, якби тодішня опозиція ПР організувала референдум по мові, 200% що він би пройшов
    а зараз з цими професорами без шансів

14. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

Ой!
    Пане! ...пане!
    Ви наче крокуєте від чогось доведеного чи неспростовного<?>(від аксіоми) до якихось логічних побудов? Але чи це всім так зрозуміло? Я , наприклад, не знаю, хто як розуміє слово "нацюки". Це, я правильно мислю?, - історичне :нацист=націонал-соціаліст. То яка ж їх історія?..(Я так чув, що то в іншій державі було. А до чого про це в розмові про Україну?)

---------- Додано в 22:08 ---------- Попередній допис був написаний в 22:03 ----------

Хто може сказати , що він не чув вислів : "Чимало дурниць робиться з розумним виглядом"?
    Це я про те, що деякі "доленосні" речі краще б не були зроблені... Я про двомовність в цьому
    випадку. Бо надалі виявляється, що зиску жодного, а проблема не вирішуються ні яка. Якщо це для втіхи нездорових людей, то це їх не вилікує. До хворих треба ставитись адекватно і не слухати їх "откровенння". Тоді вони скоріш вщухнуть.)

Останнє редагування: 4 тра 2011
    • Подобається Подобається x 3
  15. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Спочатку треба поховати його наслідки...А Ви хочете їх зберегти...А я вважаю, що треба проводити політику наполегливої деколонізації України. Інакше український народ приречений на другорядність у власній державі. Не знаю, як кому, а мені таке становище не до вподоби...
    Революція - це не стільки результат діяльності революціонерів, як результат діяльності влади...В демократичних країнах революцій не буває, бо є механізми еволюціонного вирішення проблем...Революція - жест відчаю...Не розумію Вашого постійного глузування з українських революціонерів...Цікаво було б подивитись, як за Сталіна можна було б домогтись своїх прав демократичним шляхом...Та й передвоєнна Польша також не була зразком демократії...Саме через це в українському націоналістичному русі перемогла радикальна течія...Через неможливість діяти в інший спосіб. Чомусь за періоду Австро-Угорської імперії особливим радикалізмом український рух не відзначався...Може я і помиляюсь, тоді доведіть зворотнє.

16. VasMT

Шановний Пане Характерник... Зацікавившись колись питаннями націоналізму, а саме заяви деяких одіозних фігур в його непогрішності, я почав глибоко вивчати історію нацизму, націоналізму і т.з. комунізму... Повірте, я не керуюсь емоціями... Виключно фактами...
    Щодо нацюків, то це не зовсім розумні люди, які в голову своєї діяльності ставлять виключно гасло, емблему, вислів... По суті вони мильні бульки... До таких відношу Інгула, Ганнера, Свято... Це з затятих... Є ще з десяток... Є ще схильні, але вони думаючі... Тобто розумні... Тобто з ними можна розмовляти. Вони не нацюки, а звичайні Патріоти України, як я, Ви, Ярема, Роман, Артобстрел, Дальневосточник і багато-багато інших форумців, звичайних українців, яким байдуже що сталось 13 квітня...

17. Harakternik

А хто вірить в Ідею, що стануть проводити референдум з одного "надважливого" питання ?
    Дурні б були люди, якби не скористались нагодою вимагати референдуму з комплексу питань...

18. VasMT

Не знаю як Ви, а мені більше двадцяти років прийшлось працювати із людьми, з великими гуртами... Я навчився із натовпа робити єдине ціле, кулак, міць... І знаю, що некерована маса - стадо, отара, зграя...
    люди (пишу з маленької) не скористаються ні чим. Натовп повалить за самими крикливим... Тільки ті, хто заставить вірити (не думати) зможе осідлати натовп...
    А той, хто заставить людей думати, приречений на вигнання... Бо Вождь, Цар, Пророк - не ідеальні...

• Подобається Подобається x 8
  19. Harakternik

Якщо робимо відступ від теми, звертаємось до якихось фактів чи обставин то маємо робити і деякі узагальнення (або уточнення).

Отож - і на початку 20 сторіччя і на початку 3 тисячоліття відбуваються(відбувались) помітні геополітичні зрушення. На мою думку - всі національні загострення є реакцією на зміни умов життя. Причому, як наочно бачимо, одному етносу було б досить мати рівні права, а іншому хочеться вищості( але під лозунгом демократії та рівності). Але дурити можна малих дітей, пьяних та легковірних.
    На сьогодні, окрім арсеналів зброї від холодної війни, маємо ще один спадок - надмірна кількість людей, що не проти того аби суспільство їх утримувало(бійці ідеологічного напрямку). Якщо непотрібність збройних надлишків не викликає сумнівів, засоби їх знешкодження вже задіяні - то і гострота питання начебто вже зникла. А от "запас" ідеологів! - це він і виплескується сьогодні на наш форум(як і на інші) !

Щоб це добро не пропало марно, то їх намагаються використати.
    Способів для того є...Один з них - це зіштовхування народів для дезорганізації(це на відміну від Вашого "зібрати в кулак") . А це для чого - спитаєте Ви ? Не дивуйтесь, люди. Потрібне і те, і інше. Цілком певні інституції(ієрархічно вибудувані, професійно спроможні) роблять це щоденно і цілеспрямовано. І досягають результатів.
    Наведу приклад з новітньої історії(практично - сьогодення). Наталя Вітренко "со товаріщі" проводить захід в руслі передвиборчого туру. Вона виголошує промову перед літніми(переважно) слухачами, але є й молодші представники електорату присутні. Якщо перша група слухає і мліє, то молодші ставлять запитання. В тому числі відносно того, як фінансово ця політсила живиться. Отримують щиру відповідь. Зміст такий, що не гребують ніким. Були названі, як відкриті - Бєларусь, Ірак і Куба. Не зовсім однакові країни))) Тобто, моя думка, людина відпрацьовує замовлення боротись(з американським імперіалізмом, з антикомунізмом, з руйнуванням могутнього союзу славьянських держав). Оскільки жінка(Н.Вітренко) метка, за словом не забариться, то все відбувається дуже успішно і органічно. Помічник фіксує на відео. Може - для архіву, може - для історії, а може - для звіту про витрати...
    В тому числі Н.Вітренко там "пояснювала" походження української мови у контексті польського впливу. Там - це в м.Ізмаїлі у сквері біля Покровського собору(коло фонтану).Штурхонула побіжно Вітренко і національно-свідомих.
    ..............................................................
    Так ця політсила , будучи на "вольних хлібах" бореться за своє існування, живлячись не від рідної землі.

Оскільки зараз маємо "динамічну рівновагу", то до пари силі одного напрямку має бути сила , протилежно скерована))

Останнє редагування: 5 тра 2011
  20. Nevermind

Nevermind Просто персона

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)