ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Прошу звернути увагу на те, що я спитала про причини голодомору в Україні після вашої розповіді про "20 км":
    В голод 33-го года мой отец (5 лет) - и его старший брат (8 лет) - пешком ушли (бабушка отправила) - в Ростовскую область - к родственникам. Спаслись от голодной смерти. Это - 20 км всего.
    Це ж треба! До Росії - 20 км, і там вже голоду нема, нє? :crazy:
    А я писала не про голод, а про голодоМОР. То лише комуняки байки про голод розповідають. Так от, - я наводила вам факти, де ВИМИРАЛИ цілими селами, як і факти, що у містах була карткова система, яка рятувала від голодомору, а селян (виробників хліба) від можливості врятуватися у місті відсікли фокусом з паспортами І якщо я і далі (якщо хочете) можу продовжувати наведення фактів, то ви на користь своєї тези лише - "бла-бла-бла".
    А я не писала, що це єдина причина русифікації. Я лише сказала, що з 1929 по 1991 pp. чисельність росіян зросла в 4 рази. (а ріст чисельності українців був значно меншим). Це - не демографічний вибух. Це поступове явище, що не характеризується масовою міграцією у короткий період часу. Більше того, - це далеко не основна причина русифікації. Основна причина - це лінгвоцид Росії по відношенню до українців, факти якого викладені на першій сторінці.
    Та пов'язуйте собі з чим хочете, але фактом для Сєвєродонєцка є будівництво там потужного виробництва і відповідно інфраструктури та житла, і відповідно швидке перетворення у місто (не за рахунок природнього зростання кількості жителів того поселення), в той час коли тисячі "Малинівок" ніколи не були "Лісхімстроями" і залишилися "малинівками". Тому відчепіться від свого невдалого прикладу, який нічого не доводить. Читайте ліпше статистику, або поїдьте у будь-яке село на 30-40 км від Києва і порівняйте мовну ситуацію.
    http://www.refine.org.ua/pageid-4636-1.html
    Так про сьогоднішній день не йде мова (тим більше не на прикладі сучасного Луганську чи області). Сьогодні у мовно-культурній сфері ми пожинаємо плоди багатовікової руйнації України. Головними носіями національної свідомості, віри, мови, культури, традицій і т.п. були селяни. ГолодоМОР 1933 рр. нищив лише селян, які в основній своїй масі були українцями. Відповідно і русифікація через міграційні особливості вплинула в основному на міське населення. І це є фактом. Але, повторюю, - головна причина сьогоднішньої мовної ситуації і спроб "януковичів" ще більше поглибити цей процес - це багатовіковий лінгвоцид українців спочатку з боку москалів, а потім і їх сподвижників - мовнокультурних хохлояничар.

• Подобається Подобається x 8
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я ТАК понимаю - Вы человек молодой - совдепию если и захватили - то самым нежным возрастом. Поэтому понятие - план - Вам незнакомо. Причем - именно - советский план. У занющих, что это такое - мой рассказ об отце - не вызвал вопросов (20 км - и уже нет голода!) - Предствьте себе - ИМЕННО ТАК. Другая область - и другая республика. Другой план. Я привел Вам ссылку - на неполитический обзор состояния сельского хозяйства в 32-33 годах - но как понимаю - "если факты противоречат моему убеждению - тем хуже для фактов"...:blush:
    Не вмер Данила - болячка задавила.
    Счиаете - умереть от голода - лучше, чем от голодомора?
    Тогда - на ТАКое-же количество людей должно сократиться население РСФСР - что будет вызывать резкое сокращение населения - по сравнению с той-же Украиной. А этого - нет. :pardon:
    Он "ломает" стройную теорию? Сделайте новую. :haha:
    P.S.
    Все - вы победили!
    Я посрамлен, со всеми Вашими доводами - согласен.
    После ТАКих цитат - все сразу мне стало ясно.... :)

А кто не чтит цитат,
    тот - ренегат и гад,-
    Тому на задницы наклеим дацзыбао!
    Кто с Мао вступит в спор,
    тому дадут отпор
    Его супруга вместе с другом Линем Бяо.
    А кто не верит нам,
    тот - негодяй и хам.
    А кто не верит нам, тот - прихвостень и плакса.
    Марксизм для нас - азы,
    ведь Маркс не плыл в Янцзы,-
    Китаец Мао раздолбал еврея Маркса!

В. Высоцкий

P.P.S Вернемся все-же к топику - двомовнiсть.
    У меня дома есть 5-и томник Т.Г.шевченко. 2 тома по-украински, 3-и тома - по-русски. Я - хоть убей - не пойму - при чем тут "лингвоцид" - и "хохлоянычары".... Почему мы отбрасываем опыт своих гениев - и слушаем малокультурное базиканье новоявленных мессий...
    Воистину - нет пророка в своем Отечестве!

Останнє редагування: 25 лют 2010
    • Подобається Подобається x 1
  3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та ви не плутайтесь у власних гіпотезах і наведених прикладах. Якщо усьому вина - ПЛАН, то причому тут с/г, чи 20км збоку воно теж було інакшим? Виходить винні українські більшовики? А в СРСР республіки мали таку самостійність, що БЕЗНАКАЗАННО втілювали плани, ціна яких - мільйони людських жертв? А плани ці також самі приймали, чи згори їм Москва спускала? :crazy:
    Знову за рибу гроші? Наведіть мені ОДИН приклад масового МОРУ міського населення (споживачів хліба) у 1932-33, бодай ОДИН спогад очевидців, інакше я зараз у приват (щоб тут не баянити) закидаю вам тисячі прикладів масового мору сільського населення (виробників хліба).
    На бла-бла-бла потягнуло? Знову за рибу гроші? Я десь писала про резкое сокращение (увеличение) ?
    Ось читайте:
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Русские_на_Украине
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Російська_мова_в_Україні
    http://www.br.com.ua/referats/Geografiya/28629-10.html
    http://ukrstat.org.ua/05_03.htm
    Факти описані на 1-й сторінці - це не просто русифікація, це такі знущання, яким кращого слова годі підібрати.
    Ви мені нагадуєте комуняк, які пишуть про голодомор як про продовольчі труднощі, та і що про комуняк говорити, коли і ви тут немотивовано бла-бла-блакаєте про масову смертність міського населення в 1932-33 рр.

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Прошу вернуться к теме.
    ТАк что там - с Тарасом Григорьевичем?

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Сформулюйте інакше питання, щоб я про Канів не писала. (а заодно пошукайте хоч один документ чи спогад очевидців про масову смертність міського населення у 1932-33рр).

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

От,що писав Ваш земляк,Олекса Тихий

Історична доля України
    Лист українських полiтв'язнiв
    Спроба узагальнення

• Подобається Подобається x 2
  7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Сьогодні натрапила на одну статтю про двомовність (з голосуванням), але не відразу зрозуміла, що це класний стьоб. Однак, як то кажуть - " і смішно і гірко"...
    http://forum.pravda.com.ua/read.php?4,207133766,207133811

8. UDALA

UDALA Well-Known Member

Я проголосовал...:good:Теперь точно в России появится много украинских школ , запретят разговаривать на русском в учебных и гос. учреждениях , в ВУЗах запретят преподавать и учиться на русском , в кинотеатрах запретят показывать фильмы на русском языке , на телевидении запретят транслировать телепередачи на русском языке!!! Вообщем нам украинцам заживется от этого прекрасно и легко , причем не только в России , а особенно здесь на Украине.:)))

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Надіюсь, ви зрозуміли, що то був гумористичний стьоб над мовною ситуцією в Україні, і що той зміст треба розуміти з точністю до навпаки....

Останнє редагування: 27 лют 2010
  10. premium

premium Well-Known Member

В цілому РСФСР голодомору не було, натомість був постійний приріст населення, тому 1 млн. емігрантів на дисятиліття були майже непомітними для понад 100 мільйонної федерації.

11. Умная

Умная миється в бані

А в чем собственно проблема?
    Мы РУСЬ,значит и язык должен быть русский....а мова-это простой сельский диалект,на котором хорошо петь песни и рассказывать анекдоты...не больше.

12. premium

проблема у вашому шовінізмі і неуцтві (м'яко кажучи)

13. UDALA

UDALA Well-Known Member

В штате "Нью-Йорк"(США), 2 месяца назад был принят закон о придании русскому языку статуса второго национального, так как там проживает много русскоязычного населения.
    Мы ,на Украине ,где большинство людей разговаривают на русском языке , что , дурнее американцев???

14. premium

якщо розмовляють чужою мовою, значить дурніші

*** не більшість, а приблизно половина

15. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

ага, а єгиптяни хай говорять єгипетською :) а іракці хай вчать іракську, нігерійці - нігерійську, індійці - індійську :)
    прекрасна маніпуляція словами! :)

щодо головного питання: думаю, янек рипатись не буде. У бізнесі - так, шороху наведе зі своєю братвою. А от гуманітарні питання чіпати не буде: "єму ета нада?!" Він також не настільки дурний і хоче спокійно побути протягом 5 років на ПОВНОМУ ДЕРЖАВНОМУ УТРИМАННІ. Грати в гольф та стріляти кабанчиків у перервах між робочими поїздками всім світому за кошти платників податків. Ющенко калину садив, бджіл плекав, мед продавав і Трипілля хвалив. Кожному своє...

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось стаття, яка показує як залежать політичні уподобання від мови, на якій розмовляють громадяни України.

Історія та майбутнє електоральної географії України

Станіслав Біличенко, для УП _ Понеділок, 08 березня 2010,

А тепер, найголовніше – карта, яка реально показує від чого залежить українська електоральна географія. Особливо вразливим не раджу читати.

Придивіться до цієї карти, яка вільно розміщена на Вікіпедії.

Бачите, та ж сама картинка, що й під час виборів 2002-2010-тих років. Дивіться – цифри зменшуються із Львівської області до Криму і Донецька

http://www.pravda.com.ua/articles/2010/03/8/4835789/

17. UDALA

UDALA Well-Known Member

Почему чужою, если родители , деды , прадеды разговаривали на русском языке??? они что "дурниши" за ваших?
    И сейчас , походите по Украине(не только по западной), и послушайте , на каком языке разговаривают люди!!!

18. Оляна

Оляна Well-Known Member

Виходячи з Вашої логіки "язык должен быть руським" Значить треба вчити старославянську.
    А про мову -- це Ви від "большого ума" написали?

• Подобається Подобається x 3
  19. UDALA

UDALA Well-Known Member

Не должен быть "руським":))):haha:
    А должен быть русским.
    И вообще , никто и никогда не должен "вчиты" тот язык , который ему навязывают .

20. syavych

syavych копач

Так і запишемо: з філологією у Вас туго...
    Вже ходили. У 2001 (перепис). Результат - 67,5% українців вважають рідною мовою українську. То кокі проблеми?
    Правильно! То чого ж нав'язуєте нам російську, а? :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)