ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Ну помилилась людина в мові, якою не користується постійно! Тим більш, що і не всі українці своєї мовою пишуть без помилок, одне лише "на рахунок" замість правильного "щодо" заслуговує уваги - часто на форумі це бачу!

• Подобається Подобається x 5
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

• Подобається Подобається x 4
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Так.

От Вас, наприклад, я кацапом не вважаю. І поки Вас хтось кацапом не назве, я далі буду спокійно читати.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я про Київ.

---------- Додано в 19:13 ---------- Попередній допис був написаний в 19:11 ----------

А я про кого? І що, як не всі пишуть без помилок? Кацапами треба стати?

• Подобається Подобається x 1
  5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Була сьогодні в одному з банків: помилуйтеся на помилки в табличці (спеціально сфоткала на мобільний). Хоча "щодо" вони і правильно написали. :)

• Подобається Подобається x 5
  6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Дивно, що написано "відходячИ"...

• Подобається Подобається x 2
  7. -Erebus-

Нє, ну це взагалі! Невже в Києві немає людини, яка добре знає державну? Не повірю, звичайно є!
    Але то, що на всіх "теплих" місцях у банках, ТБ та ін. конторах працюють знайомі та родичи, причим дуже часто вони навіть трохи не відповідають займаємой посаді - от це 100%! Такого в Росії багато, особливо у регіонах, але і в Москві вистачає, в Україні, виходить все те ж! Вплив Совка - не інакше! Сумно! :sad:

---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:55 ----------

Я про то, що якщо вже людина ТАК хвилюється за життя своєї мови, то і хай пише нею грамотно!
    А ось щодо той людини "в білому креслі": ось людина працює, гроши заробляє, а ось часу нема вчити державну мову! Як варіант, наприклад! І що її ображати ось так одразу??? Не розумію!
    В нас тоже на ринках не всі продавці російську знають добре, і в шашличних теж, але мені то байдуже, головне, щоб шашлик був смачний! :)

• Подобається Подобається x 7
  8. Дальневосточник

Для начала - может просто стать культурными?

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Прикол в тому, що там навіть ніхто увагу на ці помилки не звертає. Я б, напевно, теж не звернула увагу на цю табличку, якби не така груба помилка в слові "чи"... Вже після цього я помітила, що неправильно написане слово "перераховані "... :)

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В мене теж є шедеври з супермаркету. Це все пишуть люди, які не користуються в побуті українською мовою.

11. -Erebus-

А я чомусь впевнений, що це пишуть саме люди, які користуються, як вони думають, українською мовою! Бо, як звичайно буває, де ти не впевнений перевіриш в словнику, якщо щось важливе пишеш! :)

12. Дальневосточник

А мне в глаза бросилось "щодо нестачі"....

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

Недостача - є таке слово в економіці.

http://cyclop.com.ua/content/view/844/58/1/15/

14. Дальневосточник

Слово - есть, но на мой взгляд - это "калька" с русского - "недостача"... В банке все-таки использовался термин именно - нестача.
    Кстати - вот пример официального письма:

ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ

Л И С Т

12.05.2004 N 07-04/959-3875

Про порядок відображення фактичних нестач
    грошових
    , валютних, матеріальних та
    інших цінностей

Державне казначейство України на численні звернення
    розпорядників бюджетних коштів надає роз'яснення щодо відображення
    в бухгалтерському обліку сум фактичних нестач грошових, валютних,
    матеріальних та інших цінностей.

http://www.uazakon.com/document/fpart72/idx72228.htm

• Подобається Подобається x 3
  15. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Захисничкам 2- та 3-мовності присвячюю:
    Законопроект о языках: всё будет Крым?
    "Есть в Украине полигон, на котором реальные последствия принятия подобного закона испытаны уже давно. Полигон этот – Крым. Не опыт Швейцарии, Бельгии или Индии нужно бы в первую очередь изучать нашим законодателям, опыт Крыма – как выглядит официальное многоязычие в отечественных условиях.
    На полуострове три официальных языка – украинский, русский и крымскотатарский. Как же обстоят дела с их равноправием?..
    А как в Крыму с межнациональными отношениями? Может, официальное трёхъязычие привело к невиданному больше нигде межэтническому взаимоуважению и взаимопониманию?"
    http://lb.ua/news/2011/01/21/81464_Zakonoproekt_o_yazikah_vse_budet.html

16. -Erebus-

Звернув увагу на таку фразу зі статті:
    В кримских татар проблеми зі російською? То автор явно перекручує факти, бо може деякі і говорять з акцентом, але російську всі знають! Можуть української не знати - факт!

17. Nevermind

Nevermind Просто персона

Це Ви в глухих татарських селах не були. Я просто колись багато ходила по Криму в походах. І ми заходили в такі села, де дійсно тільки 1 з 5 осіб знає російську мову.

18. Мікі

Мікі Well-Known Member

От зовсім дивно, що написано "чі", замість, як правильно "чи"...

19. -Erebus-

Ну і я не думаю, що вони з того якись проблеми мають! І будь в Криму хоч 10 офіційних мов, в тих селах чи навряд щось поміняється! :)

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Саме про те йдеться, що чиновник на посаді, або контролер в ощадкасі, МУСИТЬ знати ВСІ місцеві мови, а не відвідувач. Навіть не через закони, а з поваги до людей, на що наші держслужбовці геть не хворіють :sad:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)