ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

За "молодёжь" - звичайно дякую:blush: Чи то не до мене?

• Подобається Подобається x 2
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

А от тут погоджусь, я б таки залишив російську в школі як другу іноземну...знання російської таки в житті дуже знадобиться...свою малу видно прийдеться самому навчити ))

Хоча признаюсь по секрету просто ненавидів той предмет в школі :)

• Подобається Подобається x 4
  3. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Хіба це спотворення російської мови "гаварить по-масковски"!?о_О Це просто відтворення, письмово, правильної вимови, бо літературна російська мова створена на базі московського діалекту;).
    От же люди...Самі себе залякали і тепер намагаються в своїх переляках переконати і інших...Ну де і коли ви чули про необхідність заборони російської мови!?о_О Крім того знання цієї мови завжди буде в нагоді, коли українець захоче поїхати на заробітки в Росію...Та й маю надію, що російський народ перехворіє, врешті решт, "вєлікодєржавієм", обере нормальну миролюбну і демократичну владу (українці також), і між нашими спорідненими народами, нарешті, встановляться справжні братерські відносини...Всеж по мамі (Русь) ми рідня, хоч і батькі в нас різні:)))...

• Подобається Подобається x 7
  4. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Навіть у Львові в деяких українських школах є російська (наприклад, в моєї дочки в 5кл - 1урок в тиждень, як друга іноземна).

• Подобається Подобається x 3
  5. BLACKER

BLACKER Well-Known Member

Ви праві. Народ тихо вводять в оману. Янукович поки двомовності не запроваджуватиме. Йому дорога його політична посада. Від нього чекають "козирного" ляпу.

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну - хоть ТАК. Ведь доведут дело - до проблем - как у соседей - в Латвии, к примеру.
    А вот что пишут о Чехии

Останнє редагування: 19 січ 2011
  7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Перше, що на думку спадає - чехи молодці.

Хоча друга іноземна мова - вже не така й диковинка, факультативно вчила французьку моя дочка ще на першому ступені.

А те, що ця друга обов"язкова буде німецька чи російська - а яка ж ще, якщо перша французька чи англійська? :)

Ну і крім того, метою буде навчання азів, не повноцінне вивчення.
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/spolecnost/_zprava/819730

8. Дальневосточник

Молодцы - не сомневайтесь. Они стали уходить от политиканства - к прагматизму.Русский язык - это не сталин - и не Брежнев. Наши друзья. живущие в Чехии говорят, что стали часто появляться объявление о работе - с желательным(или - обязательным) знанием русского языка. Бизнесу надо - образование выполняет заказ...Это - правильно. :)

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Та я ніби і не сумніваюсь. )

Давно пора відійти від рівня "Здравствуйте, собака".
    Для мене нічого нового. Я останнє місце роботи отримала завдяки тандему англійська-російська, хоча працюю на Україну.

І шпарю українською кожного дня, не використовуючи практично російську.

Місцеве керівництво до сих пір не розрізняє, практично, ці мови.

• Подобається Подобається x 8
  10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Саме так - через прагматизм. Бо 3/4 росіян швидше почнуть на мигах розмовляти, ніж вчити іноземні мови.

11. Дальневосточник

Снова "притягиваем за уши" абсурдные утверждения? Откуда информация? Опросы? Данные международных организаций? Или - обычная дурня - лишь бы пнуть русского?
    А вот у меня - другие данные. Я работаю в иностранной фирме - подавляющее большинство - русскоязычные (один украиномовний!) - все знают как украинский - так и английский (а есть еще - и иврит!)... Так что - не надо грязи... :)

12. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 6
  13. Дальневосточник

:give_rose:

• Подобається Подобається x 1
  14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Да, согласна, есть такое... Это неправильно...

Бред - называть москалями тех, кто живет в Харькове, Киеве, Донецке, Днепропетровске и т.д. и говорит на русском языке, они ведь с Москвой никак не связаны (тем более и акцент у них не "московский"). :)

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А на дідька вони потрібні, якщо вони в Києві вже перестають розуміти українську мову? Вчора тільки одне чудо мені розказувало що треба казати "вироб", а не "виріб". Зате має білий ноутбук і білі крісла в офісі. Зневажав їх завжди і буду зневажати.

16. Дальневосточник

Вы, шановний, сами себе противоречите. Если бы панi не понимала украинский язык - то как бы она вам подсказывала слово "вироб"???? В русском ТАКого слова - нет. Слово довольно редкое, отличающееся написанием в единственном и множественном числе... Построить на этой ошибке целую теорию заговора... Я - не доктор, тут советы - бессильны...

17. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Задумался. Приезжая в Москву, реально чувствую, что говорю иначе.

18. Nevermind

Nevermind Просто персона

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:46 ----------

А у Вас в Петербурге правильный русский язык, без "аканья" и тянучести гласных. В Украине примерно такой же, только тут, конечно, выплывает "шо" и мягкое "г"... :) Мне нравится питерский акцент русского языка, он близок к идеальному. Как говорят дикторы на телевидении.

• Подобається Подобається x 8
  19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Немає ніякого бажання описувати все і всіх що я спостерігаю, то можна статтю написати. Одне можу сказати - кацапізм дістав уже.

20. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Ой, аж интересно стало! В Ивано-Франковске кацапов сколько штук осталось? 18 или целых 24? Представляю, как такая орда достанет. Точно б на первом суку у городской рады повесился...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)