ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. - правильно, детям лучше адаптировать тексты под их восприятие...

• Подобається Подобається x 2
  2. nora

nora Well-Known Member

Я ще можу купити книжку на російській мові, тому що добре її знаю(вчилася при СРСР), але мої діти(особливо старша;)) купляють книжки тільки на українській мові, і не тільки ті, які потрібні, але й ті, які дуже цікаві. І мені здається, що в першу чергу держава має дбати про видавництво книг саме на державній мові, підтримувати і заохочувати такі видавництва.

• Подобається Подобається x 1
  3. - Конечно! Обязательно! И не только потому, что она единственная "державная", но и потому, что реально в этом нуждается. Однако согласитесь, держава не может и не должна оплачивать полностью весь тираж всех книг, дублирующих российские (ведь главная претензия и от Вас, и от остальных - это то, что Вы украинскую книгу ищете, а русскоязычная в магазине есть! Вот в чём полный алес-то! Не в том, что просто нет украинской, а в том, что при этом есть русская!!! :))) ) Так что, либо делать как Полковник предложил и экономить нервы львовян(ок), либо всё-таки давать детям (особенно старшей) ещё больше денежек на книжки, читобы рынок сам отрегулировал все проблемы... :)

4. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

---------- Додано в 18:57 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

Останнім часом я купляю своїй дочці художні книги на книжковому форумі, є кілька сучасних молодих письменників для дітей (дочка вже прочитала 5 книг одного з таких письменників).
    Щодо книг-енциклопедій, чи пізнавальних, науково-популярних, то дійсно важко знайти добру книгу, бо навіть у таких відомих видавництвах, як "Махаон" укр. переклад трапляється досить посередній, механічний з російської, щоб не сказати гірше.

5. - замечательно, это и называется адаптацией под детское восприятие. Для того же, чтобы сравнить какой перевод ближе к оригиналу, нужно помимо двух переводов прочитать ещё и оригинал - при этом достаточно хорошо зная английский, чтобы сравнить "качество синонимов" и т.д.

6. TesTanya

Останнє редагування: 29 жов 2010
  7. - :pardon:...........

8. TesTanya

А те що російський переклад не такий досконалий, Ви теж визнаєте???

9. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Судя по тому, что Svjato одобрил, он как минимум читал книгу в оригинале, на английском... Я не ошибся? :)))

• Подобається Подобається x 4
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Помилилися, але дуже сподіваюся що своїм дітям я читатиму дитячі твори мовою оригіналу...(сподіваюся українських буде більшість)

11. borkhes

Если ошибся, то тогда на чём основано утверждение, что "російський переклад не такий досконалий"? :)

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Такі да!

на цьому:

---------- Додано в 23:40 ---------- Попередній допис був написаний в 23:39 ----------

Тільки не кажіть, що питання не бувають цікавими...

13. borkhes

Да я уже понял, что это был ответ по типу "Я не читал Пастернака. Но знаю: в литературе без лягушек лучше". :)

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Пастернака не читав. Хто такий? Він щось винайшов?

15. Полковник

Полковник миється в бані

Исключительно на доскональности украинского перевода.
    Ибо мовознавцив на Украине гораздо больше.

• Подобається Подобається x 3
  16. borkhes

Да я тоже не читал...

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Такі да!

Що і "Малую землю" (Брежнєва) не читали?

18. Nevermind

Nevermind Просто персона

---------- Додано в 00:15 ---------- Попередній допис був написаний в 00:12 ----------

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо ви його ще читали....тоді вам плюс! Не знаю за що, але плюс...

---------- Додано в 00:19 ---------- Попередній допис був написаний в 00:17 ----------

Як в воду дивився...

20. Nevermind

Nevermind Просто персона

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)