Вибачаюся, що вриваюся у вашу глибоку розмову без дозволу... Складається таке враження, що в Україні ще не має справжніх проблем. Кому що, а питання мови найважливіше. Це ще до того, що я особисто розмовляла роійською останній раз у 11-му класі на уроці рос. мови ще у рад. час. Те саме стосується і osavulа. За перелічених харківян заступлюся повністю, оскільки компанія там складається з ПОРЯДНИХ ЛЮДЕЙ і справжніх ПАТРІОТІВ. Ґроне, не хочу вас повчати, дам лише маленьку пораду, постарайтеся бачити в людині перш за все ЛЮДИНУ.
Я навіть більше скажу, тепер і те, що людина рік тому вважала росіян "близьким народом" теж більше не показник. Якщо вона їх влучно криє з міномета.
Коротше всі вважають що російськомовний "Львівський форум" - це нормально. Ну в принципі шо, самі львів'яни ним майже не цікавляться, тільки розділом "Будівництво, господарка".
Ви десь бачили в моїх дописах протилежне ? А за це дякую. Це мудро. ---------- Додано в 22:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:42 ---------- Хто сказав ? (с )
Тоді воюєте не з тими! Дайте спочатку людям відчути себе українцем, можливо деякі східняки відкривають ці почуття для себе вперше. Мовне питання потребує часу, пане Ґроне, і аж ніяк не батога. Який Львів, такий і форум.
Можна поки потримати, а як кількість україномовних персон побільшає - забанити. Щоб знали, так би мовити. Що тут їм не Харків.
Не зрозумів кого саме забанити. Збільшення україномовних не спостерігається тенденції. А от день російської мови у Львові (шоби почути Донбас) - це без проблем. І взагалі пора в переходити в розділ "Мовне питання".
Ви знаєте що таке справжня війна ? Якщо нє єлєйно-"вишукана" думка, щодо міста чи дописа, вважається війною, тоді я пас. Навіть два паса ( прєф згадуєте, нє? ) А взагалі, чого Ви до тафгая докопалися? Без мене, вам би сумно було. Перепост баянів, прогнози щодо краху роісі завтра, злорадство над кримчанами, що ще потрібно щоб спокійно зустріти старість щоб вечор дарма не проїба срати....
А, так форум вимре. Тут три теми живі - "Східна Україна", "Харківські кулуари" і "Доброзичливі дурачки", все.
Мдя. Здається тут було багато лвів'ян. А ну, піду подивлюся, що за харківські немісцеві тут притулок знайшли. Якщо віртуальний, так ніби харківський форум - найбільший і не колорадний. Чи це ті харків'яни, що повтікали до Львову, від війни і русні ? апд. я там одного GR знаю. Інші якісь мутні нові тіпочки. Хоча тут була десь Еліка.
В цій гілці знову почалася війна про мову. Я ЗА українську мову в Україні руками і ногами. І роблю все від мене можливе, щоби популяризувати українську мову і українську культуру не тільки в Україні, а у світі. Але зараз тут то виглядає так само, як було після перемоги Майдану. Першим питанням в Раді "Свобода" поставила питання про мову. Ніби то було питання життя, чи смерті. І взагалі, якось те мовне питання завжди ставиться, за перепрошення, через жопу. Щоби, хто ще не був противником мовної проблеми, то щоби став ним. Схаменіться, українці! Бо так і будете до Другого Пришестя воювати за мову і ніколи не мати її в Україні нормально на державному рівні. Будьте тими, хто на ділі впроваджує її в життя, а не репетує голослівно.
Мені дуже шкода, що ви її бачили...(помиляюся?) людина просто - напросто не народилася для війни. Тому не перекладати "набутий тягар побаченого і пережитого" на інших людей, було би якнаймеше милосердним по відношеню до них. Щодо перепостів і злорадства "краху росії", то ви абсолютно праві...бо ж більшість українців найпростіше "обрадувати" саме таким способом: повідомивши їм про ПРОБЛЕМИ, які зьявилися у їх "сусідів"
Та ні прийшов провокатор і запустив "мовне питання" а купа ніби недурних людей побігли йому відповідати. Ніякої війни не починалось.
Мабудь Ви прави. Але ж ці люди дописують в гілці "війна",а не про кімнатні рослини. Це їх власний вибір, не подобається - в балачки. В реалі страшніше ніж тут, просто внутрішній цензор тримає, щоб не написати всю правду елікамматільдамкулуарам.
Оченята підводять ? Я мовне питання аж ніяк не підіймав. Чи в кого що болить, той про те і говорить ? А у вас тут, схоже, сильно болить. Моє ж питання було про те, що інколи здається, що мешканці західної України не виказують достатнього бажання захищати Україну від агресії на сході. Чи як мінімум, що їх бажання взяти автомат і всипати москалям і сепарам не більше, ніж в мешканців інших регіонів країни. Тобто не виправдались наші надії на онука бандерівця, який за завітами діда поливає маслом ділянку за домом і тільки-но чекає, коли час, курва, настане!
Съездите на передовую, и там, в окопах, скажите нашим воинам об этом. Если, конечно, язык повернется.