Пане Ґрон, та все ви правильно говорите. Чому говорять вивчати якусь мову, необхідно у країні на якій у ній говориться? Домінує та мова, яку використовуєш. Я, наприклад, з сімї, де мама етніча росіянка, тато 50% поляк, 50% українець. У своєму дитинстві у сімї використовували всі мови, але українська домінувала, оскільки навколо була українська мова і до того ж я ходила у українську школу. Зараз, попри те, що мала у школі по рос. мові "5" , насправді НЕ МОЖУ на ній спілкуватися. Бо просто напросто на протязі 20-и років більше не використовувала. До чого це все я, у суспільстві, де якась мова домінує, вона займає провідне місце (це наші східні райони). Хочете, чи ні, але у побуті, між друзями, чи у сімї, ви чуєте російську. Тому для наших російськомовних українців це простіше. Все потрібно побити поступово, головне, щоб було бажання.
Від віку дуже залежить. Чим раніше тим швидше. Також від того залежить чи буде акцент. Особливо стосується анґлійської бо вона фонетично більш віддалена. Для дітей найкраще коли вони побудуть в мовному середовищі. Я російську вивчив десь в 7 років в Росії і дуже швидко, за три місяці. При тому що я нею майже не користуюсь я її не забув. Десь за два тижні можу позбутись легкої ненатуральності і українізмів які таки проскакують від незвички. Ну і граматичних помилок. З письмом трохи довше. Правопис якось швидше забувається. Анґлійську не забуваю навіть якщо нею не користуюсь довший час але акцент помітно збільшується. Плюс це те що анґлійська не засмічує українську. Вона у мене в адер компартмент. ) Французьку я знав розмовну і не достатньо добре тому майже забув. У Франції коли був там останній раз почав пригадувати досить швидко. Але якщо не вивчити мову достатньо добре то вона швидко забувається. Франція мене зрештою дратує останнім часом як і Росія тому навіть немає бажання її згадувати.
Аби їхні діти хотіли знати українську Перший крок на шляху до цього – створення українського інформаційного простору Мені здається дуже простим і природним логічний ланцюжок: Україна – українська мова – українець. Натомість нині навіть україномовні «інтелектуали» виправляють мене: Україна – українська мова, російська мова – українець. Себто українець може бути й російськомовним. Щоб переконати мене, згадують про німецьку мову в Швейцарії та англійську у США. Коли ж я кажу про відмінність ситуації, то ще згадують Ірландію й Англію. Себто, наші інтелектуали вже настільки європейські, що думають, ніби російська пропаганда скаже: о’кей, ви хороші хлопці, якщо прийняли наш «язик», тепер ми вас залишимо у спокої. Але ж такого не може бути. Бо російські ідеологи реально сприймають Україну як непорозуміння. Тому цілеспрямовано працюють на її знищення. Тож нам у жодному випадку не можна розслаблятися. Ситуація з російським окупантством – не цивілізована Європа. Це первіснообщинний лад. І поки вночі більшість із нас спить, частина має бути на сторожі, щоб не прийшли й не убили уві сні. Як би то не звучало «архаїчно», але все-таки, для мене націю, народ визначає мова. Я не кажу, що з російськомовними в Україні треба щось робити. Ні, хай собі живуть. Але треба усвідомлювати, що вони не українці. Скажете, вони люблять Україну не менше? http://zaxid.net/news/showNews.do?abi_yihni_diti_hotili_znati_ukrayinsku&objectId=1331244
Давненько не заходив, вітаю всіх. Слухайте, западенці, вам не здається, що якось ви хєрово бороните Україну від москалів ? Як з зони АТО репортаж - всі російською розмовляють, миколаївці, дніпропетровці. Якось сталося, що Україна до Києва "переїхала" і далі на схід навіть.
А може це корри, які не знають державної ( чи на хвилі, аби яка мова, головне щоб за нас), а бійці підлаштовуються ?
Всі "комбати" російськомовні, Ярош, команда головного жидобандерівця - Корбан, Філатов. Найвідоміші фолонтери - Кас'янов, Тука, Фенікс. Солдати, офіцери.
Бійці армії - то є об'єктивна причина, що російськомовні. Бо 79 бригада, яка тримає аеропорт з Миколаїву, а 25 з Дніпра. Але якось потоку добровільців з Західної України також не спостерігається. ---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ---------- У нас, на київському форумі, такого давно б забанили вже.
Якщо чесно, то власно мені до дупи якою мовою вони розмовляють. Але спитав малого, він каже, 70 на 30 україномовні.( на користь української) Де стоїть не скажу, але себе він визнає як російськомовного, але каже, що крім матюків, росмовою не розмовляє принципово.
О, перфекто. Ось, про що мова і йдеться. Війна більше півроку йде. "Донбас" і "Айдар" воюють з російсько-сепаратистськими військами. А тут опа, два файні галичанина зустрілися - вітаю куме - слава ісу - а ото йдемо з вами до генделику, поговоримо, чи ви то чули, куме, кажуть ті всі Донбас, Айдар, вони не наші, єнакієвські бандити ? - так ото ж, куме, москалі, це ж ясно, файною українською мовою не розмовляють, у неділю до церкви не ходять! - Так, хіба-то українці! Ні! - Не бандерівці, аж ніяк! -ну то, добре, до речі, куме, як ви вашого сина від призову відмазили ? - та звичайно, пійшов до воєнкомату, поговорив, воєнком людина файна, віруюча, наша, все домовились. Десь отак.
Ви ж не черговий троль ? Ви б хоч гілку про допомогу армії почитали. Де Ука, яка не брудниться перепалками з еліками та інш. працює разом із родиною на користь держави. Навіщо ці вброси карамєлі ?
Тобто запасний варіант, що коли Путін окупує Україну, він Львівську, Волинську області і Закарпаття не буде чіпати, щоб дати можливість Польші забрати, ви вже обміркували і він вас повністю задовільняє, судячи з усього. І в Євросоюзі одразу будете, без віз до Італії їздити працювати, і НАТОзахиствідмоскви само по собі одразу з'явиться.
Нє, троляка 89 левела. Чергова, тупа, українською дописує як містеру Педро подобається, але пАлковніком смердить більш ніж від самого пАлковніказ нєвстранцем разом.
Зачіпили ? Багато видгуків ? Чи Ви чекали на шторм від "харківських кулуарів", росіян та толерантних українців з еміграції, та тутешніх ? Я, вам українським бо білому написав, що думають бійці ( ну нехай один з них ), а Ви про проблему. Яка в дупі проблема, російська/ українська, Бендукідзе був білшим патріотом ніж Коломойський, який створив власну армію скориставшись моментом. Але він таке ж смиття як і Ахметов, тільки пофарбований в інші кольорі .
Замислилися, мабуть, всі над питанням. Просто, можливо, ми всі занадто звикли до анекдотівського фольклору про закопаний бандерівський кулемет. І тому факт, що на сході з сепаратистами воюють не "западенці-бандерівці" видався цікавим. Особисто мені подобається, що Україна "рухається на схід" таким чином. Київ став справжнім її українським центром.