Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. metallic

metallic Well-Known Member

Так чого Ви обурилися на працівника УЗ? Могли б попросити, якщо знає відповів би?

Я в своїй державі, а не за кордоном.

І я саме про це. Тому і хочу для російської цього статусу.

А чому за судочинство на українській, платять люди яким це не потрібно?

Я за статус державної, а не регіональної. Якщо західні регіони хочуть мати право все робити тільки на українській. То інші повинні мати право робити все на російській.

А я і не хочу що б хтось комусь поступався. Я хочу рівних прав.

Це відмовка, на всі часи. Хоча зараз і правда не до того.

2. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Я маю у власній державі ПРОСИТИ, щоб до мене державні працівники зверталися державною????

• Подобається Подобається x 1
  3. metallic

Забудьте на хвилинку про державний статус мови. Це в принципі не важливо в нашій дискусії. Просто є країна, в якій майже в рівних пропорціях, спілкуються на двох мовах. І коли Ви кажете: "попросіть що б до Вас звернулися і якщо знають..." я Вам відповім так само. Коли Ви кажете:"регіон або місто, якому не потрібна російська", я Вам знову можу навести точно такий же приклад про українську. І так далі... Саме тому я за рівноправ'я.

4. mrochkizm

Не буду забувати і не збираюся.
    Мою мову з моєї країни Рашостан витісняв століттями, насаджуючи свою. І зрівняти ці дві мови у статусі - поставити хрест на Україні.

• Подобається Подобається x 6
  5. metallic

Ну ось так і в країні. Ніхто не бажає слухати логічні доводи. Всі бажають розмірковувати тільки емоціями. Це ж не тільки Ваша країна.

6. mrochkizm

Я не кажу, що вона тільки моя, і це не емоції, це - факти.

7. metallic

Які факти? Факт в тому, що мова на якій спілкуються півкраїни не має держ. статусу. Факт в тому, що це пояснюють захистом української, при чому "захищають" її, насильницьким насадженням в російськомовних містах. Факт в тому, що ті хто голосніше всього кричать про Європу, не бажають переймати їх досвід у цьому питанні. Факт в тому, що цей містечковий патріотизм, погубить цю країну.

8. mrochkizm

metallic, ініціюйте рух за другу державну російську.

9. Uganka

Uganka Well-Known Member

Не хотіла вступати в дискусію,але ще більше не хочу ,щоб в мешканців західних регіонів сформувалась думка про південні регіони,в данному випадку про Херсонську область,яка буде сформована поглядами одного представника цієї області. Отже,мешканці сіл в переважній більшості своїй україномовні,які спілкуються українською мовою ,дивляться фільми і навіть не замислюються над тим,якою мовою вони дивились ті фільми,чудово все розуміючи.Інша справа в місті. Всі вивчали українську мову в школі,але до неї завжди додавали різні слова типу «бидляча мова» і тому була сформована думка,що це мова другосортна. Так було ,коли я вчилась 80-90 р.р. І коли нарешті з’явились школи з українською мовою навчання,в мене не стояло питання ,куди віддавати дитину. Бо агресивне російськомовне середовище,не бажання спілкуватися в побуті не залишило б ні одного шансу моїй дитині знати державну рідну мову. А люди ,які виступають за російську як другу державну як правило не знають добре ні одної мови,або просто не можуть вивчити державну через відсутність бажання ,а інколи і розуму. А взагалі тенденція серед людей 30-40 років з вищою освітою така ,що державна мова повинна бути одна-українська,діти повинні її знати,і все це не дивлячись на те,що спілкування в побуті відбувається російською. І ніяких утисків російськомовних ніколи не було,а от прикладів утиску україномовних можна навести і не один. І думаю,якщо зібрати мітинг за російську як другу державну,то на нього прийдуть пенсіонери,які свого часу приїхали з Росії на заводи працювати і алкаши. Бо всі,хто себе хоть трохи поважає,той вже давно вивчив українську мову і чудово її розуміє,хоч і не спілкується постійно. А коли постає це питання завжди згадую свою вчительку української літератури,яка на репліку учня(чиї батьки воєнні і приїхали в Херсон недавно)- Я нє панімаю а чом стіх Шевченка- казала :» Ти що – дебіл? Залишишся після уроків і я тобі тоді допоможу стати людиною,яка все розуміє.» І не було в нас в класі ні одного учня ,хтоб напам’ять не розповідав вірші Шевченка,Українки та ін.

• Подобається Подобається x 7
  10. metallic

А я ніде і не писав щось проти української. Села в ХО, ті в яких я був, в більшості своїй - суржикомовні. Є люди які спілкуються українською, є російською, але у більшості - суржик.

Стереотип.

11. Uganka

Uganka Well-Known Member

Та краще вже той суржик (ніж рос.),тим більше чистої української мови пошукати треба по всій Україні.
    А так виглядає,що ви за те,щоб всім добре було.А з російською ми патріотизм до чого будемо виховувати? Може вже треба якось визначитися,ви в якій країні живете,і яку країну любите. І одразу питання мови відпаде.

• Подобається Подобається x 2
  12. metallic

Чим?

До України.

Я народився, живу і люблю Україну. Але я, як і мільйони українців - російськомовний. І завжди буду відстоювати право російської, бути другою державною.

13. Uganka

Uganka Well-Known Member

І знову це повторюю. Я написала це не для вас,а для людей з західних областей,щоб вони не тільки вашу думку знали. А любити Україну і відстоювати право рос.мови на державність -це взаємо виключаючі речі.

14. metallic

Виключно у Вашому розумінні.

15. Mathilda

Mathilda Well-Known Member

А разве кинотеатры, вообще-то, обязаны показывать фильмы только на гос.языке? Может быть, с фильмами как-то иначе можно вопрос решить?

Знаете, я сейчас первый канал смотрю по телевизору. Это такой мрак... :facepalm: И опять они твердят, что "народ Донбасса сражается за право говорить на родном языке", и столько опять помоев льют на Украину...
    Кстати, как Вы думаете, "либерал-фашисты" - это что за зверь? Мне кажется, такого просто в природе не существует, фашисты по определению антилибералы.
    В общем, так противно на них смотреть, и слушать их, и так страшно. Главное, что это все еще далеко не закончилось, и насколько далеко они зайдут в реальных действиях - неизвестно. Там какая-то дура несла, что в Одессе весь народ как один - за Одесскую республику, а завершился этот шабаш тем, что "нужно освобождать Украину".
    И как после всего этого русский язык делать государственным в Украине - я не представляю... По-моему, вообще надо сказать украинцам спасибо, что не бьют за русский язык. Это я как россиянка говорю.
    Вы ведь в Херсонской области, из Крыма уехали - может, Вы и не представляете себе всего этого безобразия. А у меня просто голова болит и в глазах темнеет, когда немножко посмотрю какую-нибудь политическую программу по нашему ТВ.

• Подобається Подобається x 3
  16. metallic

Конечно можно. Пусть гос-во, оставит эту советскую традицию контролировать все. Хотят чисто украиноязычных кинотеатров, пуская строят/запускают государственные. Их со времен СССР должно много остаться в гос. собственности.
    А частные, пускай не трогают. Там где украиноязычный контент будет востребован. там сами кинотеатры будут его крутить, без указаний гос-ва. Тоже самое с издателями.

Ну так естественно. Пропагандистский аппарат в действии. Так было всегда и везде. Любая воюющая(даже не оффициально) страна, поливает помоями опонента.

Либерал=антимилитарист=противник анексии/оккупации=враг народа=фашист.

Либерал=антимилитарист=противник анексии/оккупации=пособник хунты=бандеровец=фашист.

Либерал=антимилитарист=противник сильной России=сторонник европейских геев=гей-фашист.

Полагаю, приблизительно такие логические цепочки, выстраиваются в мозгу тех, на кого расчитан этот бред.

Хотелось бы на это посмотреть. Если бы кто-то бил за русский язык, то Украина уже давно бы развалилась. И без помощи России.

Для меня, русский язык не= Россия.

Да.

Скорее всего нет. Я рос. каналы не смотрю. Точнее вообще не смотрю ТВ, ну кроме спорт. трансяций. Но в принципе иногда попадаются на глаза, видео-вырезки с рос. новостей. Т.ч. приблизительно уровень маразма, я себе представляю :sad:.

---------- Додано в 00:28 ---------- Попередній допис був написаний в 00:17 ----------

P.S. Я не знаю почему слово "противник" отображается с пробелом. Оно правильно написано в сообщении.

17. Mathilda

Mathilda Well-Known Member

Наверно, еще и потому, что поскольку российская власть уже довольно давно позиционирует себя как жесткие антилибералы, со склонностью к фашизму, они поторопились приклеить ярлык фашиста всем своим оппонентам. И получается довольно смешно, потому что те же бандеровцы (настоящие, которые раньше были) - ни разу не либералы. А уж гей=фашист - ни в какие ворота не лезет, известно, что фашисты геев преследовали.
    Я иногда думаю, может, луганские и донецкие не так уж сильно виноваты.. Сложно разобраться во всей этой каше, которую людям намеренно и долгое время впаривали. Не у всех критическое мышление достаточно развито, не все достаточно образованы, чтобы разбираться, что такое либерализм, и что такое фашизм, и т.д.

18. Inga

Inga Дуже важлива персона

А Вы спросите об этом у русскоязычных военных, добровольцев, или у русскозычных матерей похоронивших своих мальчиков, или у русскоязычных волонтеров... )))) имхо, закопать бы эту тему навсегда, сейчас Украину спасают патриоты говорящие и думающие на разных языках, там на фронте они прекрасно понимают друг друга, почему здесь этого понимания не может быть? ))))

19. ELiKA

ELiKA Дуже важлива персона

Русскоязычный - это не значит тупой - знают и украинский, и не значит русский (этнический, для которого русский родной).

А Вы в этих странах были или исключительно в вики читали что там и как?

А кто их нарушает?
    Мы точно живем в разных реальностях...

• Подобається Подобається x 3
  20. Gloksinija

Gloksinija Member

Это точно, причина спора таки не ясна. Есть государственный язык который обязаны знать все граждане Украины. Есть миллионы русскоязычных граждан Украины, которые беспрепятственно общаются на русском.... На западной Украине миллионы этнических поляков, которые продолжают говорить на польском... Что за истерика? Не те вопросы на повестке дня стоять должны! Не в это русло направлять надо свою энергию и налоги. Когда уровень жизни в Украине достигнет европейского тогда и разговоры про второстепенное вести можна.

а де твій аватар? :)