Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. prius

prius Well-Known Member

Це напевно треба щоб в майбутньому путлер або слідуючий відморозок прийшов захищати російскомовних

---------- Додано в 05:14 ---------- Попередній допис був написаний в 05:11 ----------

Ви забули про ліцензії які видає держава,а повернення в совок це і є те що ви пропонуєте

• Подобається Подобається x 3
  2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

"Тогда мы к вам идём. Защищать."

Зрозумійте, нарешті, що саме російська (як мова нинішньої Росії) служить приводом (не причиною) для Росії втручатися в справи сусідніх країн.

Уявіть собі, що в Україні всі розмовляють лише українською. І жоден не розмовляє російською.
    Тоді немає ніякого "ущемлєнія" російської мови.

Відсутність російської мови на державному рівні - це відсутність приводу до вторгнення.

Російськомовні повинні самі бути зацікавленими, щоб уже їх діти розмовляли українською.
    А російську хай знають на здоров"я. Читають Пушкіна і Войновича в оригіналі.

3. saint george

saint george миється в бані

Ну, так. Ну, так. Зараз йде информационна вийна и троли писати брехню. Брешуть уси. Тому я и разни думки на разних сайтах черпаю. Про наших писак судити найпростише - брешуть набагато бильше, чим пишуть правди (eзжу багато).
    То, що к нам ктось биг – ну цэ чиста бредятина. Ну який дурень до нас зараз попре? У нас верхивка - марионетки, економика - швах, воюємо, убожиємо, перспектив - нияких. У москаля, якщо щось им не до нраву, то опубликують, правда их троли обосрут потомечки в коментах. И нихто не буде переслидувати. Там таких повно. Там иноди таке читаєш, шо у нас би за таке розстриляли - без вариантив. Зайдить на Рамблер и почитайте коментари - у нас и вполовину не варнякають як там.
    Ось даю приклад того, як знаходиться iстина на ворожих сайтах http://www.newsru.com/world/21jul2014/boeing_2.html
    Видкиньте пропаганду. Погляньте чисто технично. И враз станэ ясно - хто збив литак и як. Еще - http://www.vzglyad.ru//society/2014/7/20/696411.html
    Отвори пиддалися повитряному тиску - вони рвани для сплавив алюминию. Тобто вони не могли бути нанесени на земли. Це скаже любый инженер. (Це моя думка - я сам маю перша освита - технична).
    Це найпростиший вариант. Буки ежли шарахнэ – то литак камнем у низ. А не будэ раскыдивати запчастя 20 км по длине лёта.
    У нас такого не пишут. У всякому рази не в центральній преси.
    Часто буваю на захидних форумах - там наши и не наши троли зчепилися на смирть. Ось так я дизнаюся правду.
    Я розумію, що ворог - є ворог. Тільки не розумію хто ворог і кому? Вирхи дилять владу миж собою. А нам брешуть. А шоб узнати правду – треба читати всих!

4. Мікі

Мікі Well-Known Member

Я те зрозумів ще з 5-6 тої перепідготовок, яку я проходив в балтійських дюнах в складі 1-ї Московської ВД дивізії, це та, що на Прагу, а саме на ЦК з Дубчеком ще в 1968 році сігнула...
    Так от, нам була дана команда заритися в дюні. Я оскаженіло заривався так, що дюна, яка постійно засипала мене зверху піском по мірі того, як я заглиблювався, взяла та врешті-решт і завалилася на мою шахту... Весь час поки мене витягали гідравлікой я героїчно матюкався...
    На построєнії "політрук" дивізії потис мені руку за ту яму і будучи добряче піддатим хотів мене взасос поцілувати, але я не отдався...
    Отака, одна з моїх героїчних сторінок на службі в САо_О

• Подобається Подобається x 2
  5. metallic

metallic Well-Known Member

Я не забыл. Но на каком основании будут забирать/отказывать в лицензиях?

• Подобається Подобається x 1
  6. Moskal Charivnik

Moskal Charivnik Комуняку на гілляку!

Нормальна державна політика, яка базується на НОРМАЛЬНИХ правових засадах, а не якихось слюнях аморфних "родинних зв’язках". Кажу ж, екзамен з української потрібен, не здав - вібач, шпали, дороги, комунгосп...

7. prius

prius Well-Known Member

А ви мислите що руські канали будут тримати люди які за Україну,нє,це будуть шуфричі і царьови,як думаєте буде за що не давати ліцензію

8. Moskal Charivnik

Так отож... Абсурд є абсурд, як його не перемальовуй. А все через "полумєри". Сьогодні один хоче мови, завтра за цим приходить тюремна феня, матюки та приказки типу "Работа нє волк...", а потім гадаємо, шо ж воно таке?... Сміття - то біда. Дуже гарно про це О.Покровський написав, хоч й москаль :crazy:

9. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Вчера гудял с собакой- бабушка внучку лет 8-ми вычитывала:
    -Ты что, русский язык не понимаешь?
    -Нет
    -А какой ты понимаешь?
    -Украинский.:)))

• Подобається Подобається x 8
  10. Moskal Charivnik

Перечисли! ПРОСТО ПЕ-РЕ-ЧИС-ЛИ. Жду!

11. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Тому що це - мова Росії. Тюрми народів. Ніні і прісно і навіки віків.
    "Я русский забыл бы лишь только за то, что им разговаривал Путин."

• Подобається Подобається x 6
  12. metallic

medwedo berlogsoni,

13. Moskal Charivnik

Не бачу я необхідності у пушкіні, хоч вбий... :crazy:

14. metallic

Я думаю, їх будуть тримати бізнесмени. І якщо вони вважають, що російськомовний формат, більш привабливий для них, з комерційної точки зору. То вони їх будуть утримувати саме у такому форматі.

---------- Додано в 16:35 ---------- Попередній допис був написаний в 16:31 ----------

15. Moskal Charivnik

Ездили в Крым каждый год, к родне. Между собой на украинском, родня только на русском с нами. На рынке, в магазине, в чебуречной татары ВСЕГДА переходили на украинский. ВСЕГДА. Вон, Матильда и Евгений вообще с пачпортами чужестранными:crazy:, но не слыхать от них претензийили пожеланий о русском языке чегой-то, а тут "свои"...

• Подобається Подобається x 4
  16. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

не мешайте язык, язык тут не причем, адекватность она либо есть либо нету ... от языка не зависит ...

• Подобається Подобається x 4
  17. Коньъ Пегий

Коньъ Пегий Well-Known Member

Все это до дупы, когда под влиянием путинговой флейты у ваты Домбаса просыпается Русишшвайн. Хоть 50 языков будет, хоть 1005000. ДуНР, истаричиския земли, духовныя скрепы, ленточка на пуй и в ОГА бомжевать.

• Подобається Подобається x 7
  18. Moskal Charivnik

Это ДО-ПУ-ЩЕ-НИ-Я. Фантазии. Потому, что НИЧТО не провоцировало психоз на Донбассе, а войну всё равно развязали дауны местные с залётными. И это - факт. И я уже говорил, хотите - за свой счет. Но ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО на правах регионального языка при ТОТАЛЬНОМ деловодстве на Украинском. Эту цацку дать можно населению. Все равно молодёжь подумает и скажет: нах*ра мне этот русский еще учить. И всё. Так что это не аргументы. А чего про "родной" не сказал?:crazy:

19. metallic

о_О Я конечно Вам верю. Но как крымчанин, даже представить такое себе не могу. Видимо, Вам какие то особенные татары попадались.

• Подобається Подобається x 2
  20. metallic

Молодежь, которая так подумает, и украинский особо учить не будет. Нормальный человек, будет изучать язык.

Подумал пяти аргументов хватит.

а де твій аватар? :)