Не фантазуйте, а уважно прочитайте мій допис. Я писав про спецальний стан російської мови, що вимагають "почуйтедонбас". Цей гіпотетичний стан, що існує в головах колорадів, перевищує статус, що надається всім іншим мовам.
Как оказалось, могут. И даже запрещали. Вспомните закон пАмаранчей, о запрете использования русского языка во внеурочное время в школах. Так-то. Заставь дурака...
От не треба... Ніякого особливого статусу російській мові! Навіть на регіональному рівні. (с) Можна подумати, що у російської мови є якийсь "особливий" статус. Така сама мова, як і інші. З тими самими правами і сферами застосування.
А хтось таке втiлював? нiхто нiколи, навiть у львiвських школах, не оголошував про "запрет использования русского языка во внеурочное время в школах".
Вибачте, не Закон, а Постанова КМ. Саму постанову знайти не вдалось, а ось її сліди є. http://newsland.com/news/detail/id/419795/
Ну я не знайом з законодавством України, тому й питаю. )) Але важко повірити, звичайно, бо це якийсь російська пропаганда, наприклад, така: http://newsland.com/news/detail/id/419795/
Й щоб вже закрити безглузду тематику про заборону використання мов у побуті (та на запитання, чи то мені подобається українська, чи то я ненавджу російську): в побуті я користуюсь російською, ця мова - нативна.
Найогидніше те, що вибачення за підлу й наглу брехню ми точно від нього не дочекаємо. Бо максимум, що може виявитися - то якийсь беділ дав наказ по школі. Та й те малоймовірно.
ЧьортЪ... він швиденько вивалив якесь.. Я думав він захопиться пошуком надовго... ---------- Додано в 13:52 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ---------- Так аде заборона?
Та це я бачив. Справа вся в тому, що такі статті не дають ссилку на постанову, але будь-яка постанова повинна бути на сайті Уряду. Але там її немає
Вы себе представляете вонь резонанс от такого "закона", если даже во Львове МНОГО русскоязычных? Было что-то там о количестве русскоязычных школ и классов - это да. Но Вы же представляете себе, КАК такой "бонус" обыграли бы в один момент ПР-ы с коммуняками...