Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А на клинопись не желаете? Может еще вместо распятия в храмах фигуру Будды установить и произвести пигментацию кожи в негроидный?
    А чо, менять так менять... Наплевав на историю, культуру и традиции.

Нет не хочу. Но и не желаю, чтобы мне указывали что и как делать. Чему, в силу своих данных, могу и успешно сопротивляюсь.

• Подобається Подобається x 3
  2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Так тим більш! :)
    У Львові точно. За всі міста України я говорити не буду, бо не всюди був!

Зобов'язує держслужбовців знати дві мови і лише!

• Подобається Подобається x 1
  3. Feba

Feba Well-Known Member

ниче, привыкнем, Молдова привыкла и мы не дурней ;) зато польский читать легче будет, а то пока вчитаешься что там нарисовано букаффками, забудешь начало.. Да и в кирилице явно не хватает букв для наших звуков... ну и ватникам придется таки по настоящему учить украинский, а не вопить что это не самостоятельный язык, а " исковерканный русский" :ireful1:

---------- Додано в 13:15 ---------- Попередній допис був написаний в 13:09 ----------

у нас пока свободу вероисповедания не отменяли, хотите молиться Будде- имеете право, а если следовать истории, культуре и традициям то можно и к тотемизму вернуться )

4. VasMT

С молдавским языком не все так просто.

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

може і не перевести, але створити єдиний стандарт було би не зле
    хоча -- можна і не створювати, достатньо використати словацький правопис

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

ТАК тогда может прямо - в Польшу ехать? Чего там - остановка во Львове? А там сразу латиница!
    Что за комиссия, Создатель... Одним своим землякам намекать на че-вок-росс, другим на че-вок-польш... :)))

• Подобається Подобається x 3
  7. iso

iso Well-Known Member

А чим український не підходить?

• Подобається Подобається x 2
  8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

з кирилицею все гаразд, просто є галузі, де ліпше використовувати латинку
    наприклад: комп’ютери, інтернет, навіть бренди тощо

9. iso

iso Well-Known Member

Тобто - визнаємо неповноцінність укр.мови ...

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

Я мав на увазі не закон (він не такий вже чіткий, але це інша розмова), а практику. Коли укр.мову, яка є конституційно державною, витісняє повсемісно російська.
    І ще стосовно двомовності. Я вважаю, що сьогодні, у звязку з російською агресією, кожен громадянин України для якого поняття Україна має дещо глибший зміст, ніж територіальне утворення з населенням, повинен утримуватися в першу чергу від вживання російського не матеріального продукту, а інформаційного. І в першу чергу від користування російською мовою.

10. VasMT

Мама розповідола, що під час війни і після неї в школах вчили німецьку мову. Мову окупанта.
    Моя думка, що використання російської мови не є показником відсутності патріотизму, як і використання української його наявності. Не по словам, а по ділам....

11. Gron

Gron тафгай

Мені здається що пан iso недарма написав саме так

Бо захист "російськомовних", це за гранню.

12. VasMT

Я теж проти захисту російськомовних. Я за вільний розвиток мови. Моя рідна - російська. В Стрий ми переїхали, коли мені було вісім років. В другий клас. За дев'ять років я мав постійно відмінні оцінки з російської, бо розмовляв із росіянкою без акценту і трійку-четвірку з української. Але мені було соромно, що я пишу з помилками і я самостійно почав вдосконалювати знання мови. Питання: якби мене заставляли, я знав би правопис краще? Гадаю, що ні. Так само я самостійно вивчав англійську, після шкільного курсу і двох років "допроса военнопленного". Вже будучи ротним.
    Тому впевнений, що силовими методами позитивного результату досягти неможливо.

13. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Цілком згоден. Давно пора припинити силові методи нав"язування Україні російської мови як державної

14. VasMT

Достатньо регіональної.

15. iso

iso Well-Known Member

достатньо. При законодавчому (читай - примусовому) розширенені сфери вжитку державної

16. kjk

kjk Дуже важлива персона

Моє бачення того всього - україномовне середовище для українськомовних, двомовне для решти.
    І що принципово важливо - мова міжнаціонального спілкування в Україні - повинна бути українська.

• Подобається Подобається x 2
  17. VasMT

:)))
    Весела Ви людина.
    Як іще більше розширювати, якщо вона і так державна?

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:26 ----------

Так і є.
    А до регіоналівсько-бандитського Закону мовою міжнаціонального спілкування була російська. Отакі вони бандити, нє?;)

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

Вони то розглядають ніби в тих регіонах де вводять регіональну російську, до того російська ущемлялась. А реально навпаки було.

19. iso

iso Well-Known Member

Як розширювати права королеви Британії. Вона ж і так королева. аналогія не прослідковується?

20. VasMT

Абсолютно ні.
    Повноваження Королеви урізані законами. А українська мова застосовується у всіх сферах державного життя. І ця норма теж встановлена Законом.
    Чи Ви пропонуєте встановити застосування мови ще й в приватній сфері?

а де твій аватар? :)