Вибачте, ось цього я не бачив. Я знаю тих людей про кого кажу. Батьки татари, імена татарські, та й зовнішньо татари відрізняються від слов'ян.
Майже в усіх цих республіках, більшість населення розмовляє російською. Зайдіть на форум Караганди або Астани, подивіться на якій вони мові. Самі не пишіть дурості.
и как отличить украинцев от русских если они на нас похожи? мне достаточно того, что они кричат " я - русский"
Перечисліть республіки крім РФ в яких більшість населення розмовляє російською. В мене поки виходить такий список: 1. Білорусь
и не собираюсь в Украине может быть только один государственный язык- украинский. и всем, что считает своим родным языком русский- придется с этим смириться
Над этим трудились ученые третьего Рейха. Чем кончили - всем известно. Вас и дальше интерисуют отличия между людьми? ---------- Додано в 23:56 ---------- Попередній допис був написаний в 23:54 ---------- Не передергивайте. Разговор идет не о государственном, а о родном языке. Посему поаккуратней...
вы тоже невнимательно читаете? ---------- Додано в 23:59 ---------- Попередній допис був написаний в 23:57 ---------- если ваша мать украинка, как вы можете считать родным языком- русский? на каком языке вам пели колыбельные?
Очень просто. И мать украинка, и отец. И в семье разговариваем на украинском, и в быту и на улице... А родной - русский. Так уж получилось. У Вас же так же?
По-перше, до чого тут більшість розмовляє? Тут важливо, що більшість володіє. По-друге, ось дані вікі про мови Казахстану.
нет )) мой родной язык- украинский.. язык, на котором мне пели колыбельные, язык на котором мне читали сказки.. бабушка в детстве читала наизусть мне Шевченка, чаще всего "Сон".. От я повертаюсь — Аж кінь летить, копитами Скелю розбиває! А на коні сидить охляп, У свит — не свиті, І без шапки. Якимсь листом Голова повита. Кінь басує, от-от річку, От… от… перескочить. А він руку простягає, Мов світ увесь хоче Загарбати. Хто ж це такий? От собі й читаю, Що на скелі наковано: Первому— Вторая Таке диво наставила. Тепер же я знаю: Це той П е р в и й що розпинав Нашу Україну, А В т о р а я доконала Вдову сиротину. Кати! кати! людоїди! Наїлись обоє, Накралися; а що взяли На той світ з собою? Тяжко, тяжко мені стало, Так, мов я читаю Історія України. .... поэтому я украинка и язык мой родной- украинский а на русский я была вынуждена перейти когда пошла в школу- потому что в Луганске не было ни одной украинской школы и ни одного украиноязычного класса при союзе
До речі якщо не рахувати Крим, то етномовний склад України по перепису 2001 виглядає наступним чином: українці 80.66% росіяни 15.02% рідна мова українська 70.59% рідна мова російська 27.02%
Це ще як? Москалям його вирішили подарувати?: Я розумію що він, де-факто не наш зараз. Але ніколи не треба рахувати Україну, без її частини. Краще рахувати ще й з Кубанню.
Навіть якщо і рахувати Казахстан, то виходить дві республіки, а не 13. Але і Казахстан не варто рахувати бо російське населення там вимирає шаленими темпами. 6 млн росіян і 6 млн казахів в 1989, 3 млн росіян та 10 млн казахів вже в 2009. А те що казахське населення володіє російською... Її розуміють, з горем навпіл читають... Казахстан це однозначно казахомовний простір, навіть не двомовний. Російська мова там майже мертва. ---------- Додано в 00:34 ---------- Попередній допис був написаний в 00:23 ---------- І це тенденція російськомовного простору в принципі. Вимирання самих носіїв російської мови, і зменшення їхньої ролі у світовій економіці. Повернення російської мови до статусу локальної північноєвразійської мови це тільки питання часу.
Вважаю так, що всі мови потрібно вчити, найголовніше знати, звичайно свою, проте коли починають насаджувати якусь одну мову суспільство, то це вже не розумно і неправильно!
отак непомітно можна і націоналістом стати) якось розмито) тобто можна вважатися татарином, якщо ти сам себе вважаєш татарином?
тато татарин, мама українка -- дитина хто? 1 дідо татарин, 2 українець, дві баби росіянки -- онука хто? а казали -- не націоналіст)))