Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. Lutra

Lutra Well-Known Member

А нащо це робити штучно?

Бо по-доброму асимілюватись, як бачимо, ніхто не хоче, тому і маємо зараз купу проблем із сепаратизмом. Значить будемо робить так, як робиться в Росії. Візьмемо з вас приклад! :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Feba

Feba Well-Known Member

давайте заменим русский язык польским ;) - тоже наши соседи по границе и у многих украинцев, если покопаться, есть польские предки ( даже у меня, хоть я с Луганска) а от русского нам на востоке и так не удастся избавиться..

3. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

З мого спілкування з Севастопольцами, причім не совкамі, я зробив висновок, що саме надто агресивна українізація сприяла їх сепаратистським настроям... Хто знає, якби мовна політика у Києві всі 23 року була іншою до Крима, то може севастопольці самі скрутили тих "зелених чоловічків".
    А що в Росії? В Росії кожна етнореспубліка має свою регіональну мову. Навіть, якщо "титульна нація" у той республіці не складає і 30 відсотків.

4. kjk

kjk Дуже важлива персона

Де? В Севастополі?

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

На заході чи у центрі з цим проблем немає. (Відсоток російськомовних шкіл у Києві навіть менший чим у Львові).
    А от юговосток у цьому відстає.
    Там в освіті російська мова все ще масово присутня, або як мова навчання або як іноземна.

5. -Erebus-

Це слова севастопольця, сам я там не жив і не можу сказати. Ну і мав він на увазі саме офіційні спарви, у побуті нема проблем.
    І це погано?

6. metallic

metallic Well-Known Member

Неа :nea:. Сколько людей у нас в Украине знает полький? А сколько русский? Пол страны общается на русском, а знает его процентов 90. Если не больше.

Так вот именно поэтому и надо учить. Что б не просто уметь, более-менее правильно, болтать на нем. А еще и уметь правильно писать и составлять предложения.

7. kjk

kjk Дуже важлива персона

Так, бо це мова ворожої держави.

---------- Додано в 16:38 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

Що дає інтегрованість в російськомовний простір? Камеді клаб і можливість порозумітися з дагестанцями і казахами? Російська мова неконкурентна, її вчити = марнувати час.

8. Feba

Feba Well-Known Member

учили много лет, учим сейчас, с толку?

;)

думаю Зап. Украина- многие знают польский..

по поводу русского языка и того, что на нем много людей общаются-
    до школы я, живя в основном с дедушкой и бабушкой, разговаривала только на украинском языке.. но в Луганске во времена союза не было ни одной украинской школы и ни одного украинского класса, поэтому мне пришлось перейти на русский и теперь я на нем общаюсь. А теперь мне это русскоязычное общение ставят в упрек- мол многие говорят на русском.. :pardon:

..Але мені однаково якою мовою спілкуватись і щоб перейти на рідну українську досить відкрити рота, а вам..? ;)

• Подобається Подобається x 2
  9. -Erebus-

Українці можуть самостійно розвивати російську, не оглядаючись на Росію. Див. США, які так і не відмовились від мови ворога-метрополії Брітанської Імперії! ;)
    Особисто Вас ніхто не змушує її вчити, хіба нет?
    Хто хоче сам вирішить, яка мова йому корисна.

10. kjk

kjk Дуже важлива персона

По великому рахунку і я за те саме. Прибрати російську мову геть. А там вже хто хоче - хай її і вивчає.
    А нав'язувати її як обов'язковий предмет в школах не потрібно.

11. Lutra

Lutra Well-Known Member

Ога, знаєм ми цей скандал. Українську школу 1 єдину поставили, яку зараз закривають і крику наробили наче геноцид населення. Я вас більш не слухаю. Нема кого. Запитайте краще в пана Севастопольця, у чому ще "українізація" проявлялась.
    Те саме стосується і російської. Питання вирішене. Проблеми нема.

12. metallic

По-перше, до чого тут інтегрованість? Якщо ми про вивчення мови, якою володіє маже вся країна і на якій спілкується половина з неї? По-друге, гляньте на мапу СРСР. Бачите розміри? Можливість вільно спілкуватись, не такій величезній площі, це теж великий плюс. До того ж, російська - міжнародна мова.

А це чим погано?

Тю, з такими поглядами, всім можна переходити на англійську. І нафіг забути свої мови.

А что в этом плохого?

Там многие и русский знают. Но если брать соотношение, то русский самый популярный язык в Украине. Украиноязычных которые не знают русский, очень мало. А вот русскоязычных не знающих украинский - полно.

Кто? Почему?

Мені теж. Хоч рідною для себе, вважаю російську.

13. kjk

kjk Дуже важлива персона

І що з великої мапи? 90% того що на мапі недосяжно бо інфраструктура в постсовку ще з тих ліпших.
    А те що досяжно - в рази програє італо/іспано/німецько/франко/португало... -мовним просторам.
    Фактично як в сучасному світі відбувається експансія мови? Виробництвом продукту. Взяти якусь уявну складну маловідому мову, якщо носії цієї мови виробляють і експортують багато якісного продукту, разом з ним йде і просування тієї мови.
    РФ по великому рахунку не експортує нічого [в 2012 році високотехнологічний експорт РФ більш ніж у двічі менший чим у Польщі].
    Російськомовний простір пустий.
    Мова міжнаціонального спілкування? Мова міжнаціонального спілкування з ким? З Бурятами, Чеченцями і Татарами?
    Та тут навіть знання таких 'малих' європейських мов як шведська чи чеська буде корисніше. Бо чеської чи шведської високотехнологічної продукції набагато більше чим аналогічної продукції всього потенційно російськомовного простору.
    Інтеграція в російськомовний простір це деградація.

---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:49 ----------

Тим що вклад носіїв російської мови в розвиток світу просто мізерний. Іншими словами знання російської мови бесполезное.
    Я не кажу що треба забути російську. Дві мови завжди краще чим одна. Але державі треба замінити російську мову на інші, дійсно потрібні і корисні.

---------- Додано в 18:00 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ----------

Спробую пояснити дуже просто.
    Є два українських спеціаліста з однаковою спеціалізацією і однаковим рівнем знань. Вони родом десь з Кіровоградщини, рідна мова у них українська частково з суржиком. На базовому рівні вони знали і російську (без граматики і правил написання).
    Один за якийсь час вивчив літературну російську і знає її досконало, інший - англійську.
    Хто з них має більші шанси на успішну кар'єру?

• Подобається Подобається x 3
  14. Feba

Feba Well-Known Member

в итоге по соцопросам мы и имеем большинство русскоязычного населения на востоке :pardon:теперь знаю, кому спасибо говорить..

на моей памяти было 2 опроса ( когда ходили по квартирам) первый еще в начале 90, второй - уже в нулевых.. оба раза я и все мои родственники на чистом русском языке ответили, что родной язык- украинский!:diablo:
    :uanew::bandera::uanew:

15. Hauptmann

Hauptmann Well-Known Member

это смотря где жить, в Италии английский мало кто знает, например

16. metallic

Не бачу в цьому, нічого поганого. До того ж, я ніколи не бував на сході, я людина виключно південна.

:good:

17. Feba

Feba Well-Known Member

как кто? вы, уважаемый :pardon: именно вы мне чуть выше рассказываете что половина Украины общается на русском
    хотя я вам уже пояснила, что общаюсь на русском- вынужденно! потому что все обучение при союзе было только на русском и мне пришлось перейти на этот язык...

18. metallic

Я Вам ставлю в упрек, русскоязычное общение??? о_О

Ну, у Вас два выхода:
    1) Переехать.
    2) Общаться в Луганске на украинском.

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Той, чия розкладка розташована ближче до входу ринку.

20. Feba

Feba Well-Known Member

1) отлично.. пусть на мое место приедут еще русские..
    2) это опасно :pardon:

а де твій аватар? :)