Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Тому що цього навіть не вимагають українці у Росії.
    В Росії немає жодної україномовної школи - ось це проблема, а офіційний статус він не сказати, що і дійсно потрібен.

• Подобається Подобається x 1
  2. Lutra

Lutra Well-Known Member

Так, в Криму он теж скоро вимагати перестануть. Толку вимагати, якщо реакції 0? Позакривають навіть те, що є і скажуть що нетреба. Я не хочу про це навіть говорити. Таке враження наче ви нас тут усіх за ідіотів приймаєте. Здрисніть і заспокойтеся. Хочете буть українцями - вчіть українську, майте повагу до мене і моєї культури інакше я ніяких справ з вами мати не буду. І до тої лікарки із Харкова, яка добивала закривавленого хлопця - на прийом не прийду навіть якщо вмиратиму і приб'ю її якщо побачу.

3. kjk

kjk Дуже важлива персона

Реально треба надати якийсь офіційний статус англійській мові.

4. Nut

Nut New Member

Я за одномовність в Україні. Нехай собі російськомовні розмовляють на тій мові на якій хочуть, але вводити російську другою державною - ні в якому разі, бо за тим ми і державність втратимо... уже власне втрачаємо :sad: Подивітся на французів і італійців - вони пишаются мовами свого народу.. а ми що робимо?
    Не наводьте в приклад двомовну Канаду - бо нема канадської мови ... Нема ні австрійскої, нема австралійскої, і т. д. тому ці держави і користуются мовами інших народів... Найбільше я не розумію людей, які кричать що вони проти російської окупації, і продовжують спілкуватися на російській - це суперечити самому собі... Також не розумію тих хто каже, що говорить суржиком - ви думаєте на російській чисто говорите? Я вивчила розмовну полську за півроку - українську теж можна вивчити якщо ви - словяни, просто треба хотіти...

• Подобається Подобається x 3
  5. Hauptmann

Hauptmann Well-Known Member

в какой стране?

6. Twister

Twister Well-Known Member

Привіт!!!

А от до речі, чому ти не вимагаєш?

---------- Додано в 13:01 ---------- Попередній допис був написаний в 12:44 ----------

Вона не лікарка, а лаборант. Аналізи сечі приймає, порожні баночки здає, з того живе.

Щодо італійців. Мало хто замислюється, що в них досить довго не було єдиної держави, і мови єдиної італійської також не було, хоча мови регіонів і близьки. Італійські регіони об'єднувалися поступово, перед зовнішніми загрозами, і наразі вони пишаються як тим, що змогли об'єднатися, так і кожен регіон своєю самобутністю і несхожістю на інші.

Хоча італійські діти і вивчають у школі стандартну італійську, яка і є державною, кожен регіон зберігає свою місцеву мову, виходять словники сіцілійскої и пармської, неаполітанської і ломбардської тощо. На півночі італії є місцевості, де люди взагалі розмовляють німецькою, румунською, навіть якась слов'янська присутня, сербська здається.

Я до чого: казати, що "італійці пишаються італійською мовою" трошки некоректно. Італійці пишаються італійськими мовами.

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

Власне, я веду до чого. Ми, українці, цілком можемо також пишатися своїми українськими мовами. Стандартною українською, яка є державною. Місцевими українськими. І російською українською, в якій кофе лише чоловічого роду, українська валюта називається гривня, а сусідня держава називається Беларусь.

Я за те, аби усі мови поважати. Але робити російску державною - я категорично проти. Жоден українець не має бути зобов'язаний вчити російську, і на цьому крапка.

• Подобається Подобається x 4
  7. metallic

metallic Well-Known Member

Ми втрачаємо державність, не через мову. А через недолугість керманичів, та через неспроможність держави себе захистити.

Тю, ну добре. Наведу Ірландію.

А Ви суперечите, здоровому глузду. Мова, то мова. Путін, то Путін. Не треба все в одну купу змішувати. Чого це через кримлівського карлика, мільйони людей повинні відмовлятися від своєї мови та культури!?

---------- Додано в 16:00 ---------- Попередній допис був написаний в 15:58 ----------

Тю, так жоден українець не зобов'язаний вчити і українську. Є приклади, коли батьки писали відмову, і дитина позбавлялася уроків української.

• Подобається Подобається x 2
  8. -Erebus-

Привіт! :drinks:
    Бо в тому нема сенсу, українці у Росії не живуть компактно в якомусь регіоні і українці у Росії переважно самі користуються російською. :pardon: Навіть школу у Москві зачинили з приводу, що не було учнев, але школа була незручно розташована.

9. Lutra

Lutra Well-Known Member

Такі наївні люди.

metallic, давай позакриваєм і в Україні всі українські школи, в тому ж немає сенсу - усі українці добре говорять російською ...?

10. metallic

metallic Well-Known Member

:nea: Не треба перебільшувати, я за те, що б у школах України, вивчались мінімум українська, російська та англійська. Та й взагалі, чим більше мов вивчаєш, тим краще.

• Подобається Подобається x 4
  11. -Erebus-

То що в Росії проблеми з українськими школамі в тому головним чином провина українців Росії, а не росіян.

12. Lutra

Lutra Well-Known Member

Ок. Піди в Росію і занеси петицію про відкриття укр. школи. Я подивлюсь на те, якими очима там на тебе глянуть і що скажуть. + В Росії там ще окрім закону є ще й "общественное мненіе" і воно явно ненакористь нац. меншин. А тим паче - Українців. "Да там хахли учатся" - це просто травма для дітей. Їх попросту зацькують. У вас нема елементарної поваги до людей.
    А я неперебільшую. Це така наша реальність. І я непроти вчити російську в українській школі. І англійська теж життєва необхідність зараз.

Останнє редагування: 20 кві 2014
  13. -Erebus-

Якщо на власні гроші - то без проблем! Проблема знайти саме спонсорів, а зробити, щоб она самооплачувалася майже неможливо, принаймні на початку.

Чим більше мов знаєш, тім краще. І українську в Україні знати треба обов'язково!

14. Lutra

Lutra Well-Known Member

-Erebus- мені про Росію нерозказуйте, я чудово знаю що там і як там. Тут у половини українців у Росії родичі, ви нам нічого можете і нерозказувати.Та й мене це ,власне, нецікавить, зараз мене хвилює лише Україна. І Україна без Росії. Тому, що наших з вами подальших стосунків особисто я взагалі неуявляю.

15. kjk

kjk Дуже важлива персона

В Україні.
    Так чи інакше необхідність знання англіської мовою це тільки питання часу.

16. -Erebus-

Значить знаєте, що у Росії діє, наприклад, русько-літовська школа http://www.sch1247.ru/node/4 Відкрита при посольстві потім отримала державній статус і зараз частково фінансується на гроші міста. Ніхто й Україні не заважає відкрити свою школу, а потім розвити її.

17. kjk

kjk Дуже важлива персона

Треба не видаляти російську з освіти, а замінити її.

18. -Erebus-

А нащо це робити штучно? Якщо російська в Україні стане непотрібною, то її викладання і використання природньо припиниться. Але поки що на Сході і Півдні тенденції до ТАКого немає. Все ж російською купа інформації, менш за англійську — факт, але все одне багато!

19. kjk

kjk Дуже важлива персона

Бо Росія ворог.
    Міняти російську мову на суахілі 'аби на зло москалям' - це нерозумно.
    Але замінити російську мову на яку якусь більш потрібну в сучасному світі (англійська, німецька, іспанська) - чому б і ні?
    Інтегрованість в російський простір плюсів не дає жодних.

20. -Erebus-

Тим більш - мову ворога треба знати з тактичною метою! :)))
    Заміняйте. Чи хтось заважає всім в Львові вивчити, наприклад, іспанську? ;)

а де твій аватар? :)