Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Неправда, колективізація і репресії, що пов'язані з нею, йшли не через етничну приналежність! Російськомовні жителі Совка постраждали від колективізації набагато більше за Українців - про це у Вашій школі не розказували чи що?.
    Ну і на перших порах, російською мовою користувались, якраз прихильники Рос. Імперії, а більшовіки навпаки підтримували національно-культурні традіції, але потім все помінялось.

Через русіфікацію не загинули. Русіфікація могла нанести шкоду лише культурі україни, але ніяк не людям.

Хто таке і де казав?

Мда...

• Подобається Подобається x 1
  2. Lutra

Lutra Well-Known Member

Ви добре прочитали вікі? Ця передача охоплює лише останні 100 років. Насильна русифікація ж проводилась ще за царської Московщини. Судячи з того, що ви так підтримуєте русифікацію і оправдовуєте злочини Росії - ви обома руками за те, щоб Україна говорила російською. Як того і хотіли кати укр. народу. Скажіть, чи повинна я вважати вас ворогом? Бо для мене - це страшний сон.

Хочете знати, що у цих словах бачу я і чому вас можна назвати двуликими?

Яка різниця, як російська стала рідною для українців? - оправдання російських злочинів. Ціль УЖЕ досягнута незважаючи на способи її досягнення. Яка різниця?

Ми маємо дуже багато прикладів, коли мова імперії, ставала основною мовою її для всіх народів. - підтримка імперського шовінізму. ( А що, нічого страшного же ж не сталося, ну померло пару народів, ну але ж і виживші є, то все просто історія )

заперечення України і українсього народу як цілісної держави. Розмова ведеться як уже факт, який стався, це частина рос. пропаганди. Проте війна триває, життя триває і нічого ще не закінчено. Я б сказала, усе тільки починається.

Свідомо ви це робите, чи несвідомо, але зараз ви називаєте себе українцями і є на боці ворога.
    Єдине, що я можу тут вам сказати, що українізація російськомовного населення України пройде без крові. Язик у вас ніхто виривати не буде.

Ви написали слово "справедливість" у лапках. Чи значить це, що ви несприймаєте мене як особистість взагалі? Чи лише того, що стосується мовного питання? Пане металік а що, якщо я вам скажу, що якщо, не дай Бог, почнеться відкрита війна, я буду хотіти не лише відновлення справедливості, але і помсти? З легкою душею назвете мене нацисткою і підете підтримувати Росію?

Все, на цьому наша розмова закінчена. Ваша думка мені зрозуміла. Думаю, моя думка вам також.

І от ще що. Щоб думати і діяти як справжній українець, вам потрібно перестати думати про себе і про власну вигоду, хоча це круто, якщо не йде на шкоду державі ( як це роблять хохли і росіяни) і почтати думати як частина української нації. Бо у нас, як українців, лише одна ціль - сильна, могутня, багата Україна. І в економічному, і в військовому, і у культурному плані.

Останнє редагування: 8 кві 2014
  3. metallic

metallic Well-Known Member

Це не -Erebus- казав, а я. І це саме так.

Це не виправдання злочинів, це - констатація факту. Російська, на даний час, рідна мова для половини держави. Як вона такою стала, то вже окреме питання.

Пробачте, а це Ви будете визначати "справжність українскості"?

Саме так. І російська, тільки допоможе у цьому.

І я теж саме подумав.

4. Lutra

Lutra Well-Known Member

Я не збираюся з вами сваритися. Думайте, що хочете - ваше право. Мене цілком влаштовує те, що ви говорите зі мною українською. Дякую. :give_rose:

5. iso

iso Well-Known Member

Геноцид за соціально-етнічним признаком.
    Тобто знищення етнічної і духовної самоідентифікації народів і запуск конвеєра із серійного виробництва Homo Sovieticus. А хто погано піддавався "уніфікації"... Про "розстріляне відродження" мабуть Вам відомо. Процес "Спілки визволення України". Висилки і розстріли науковців і літераторів які, до речі за завданням партії, працювали в сфері розроблення укр. технічної мови, українознавства...Це усе жертви русифікації.
    Мета була одна - приборкання аж до знищення українців як потенційно небезпечної для влади рад нації.
    Якщо ми про Україну - то назвіть суто російськомовні райони. Під таке визначення навіть ні кубань, ні Вороніжчина, ні Білгородщина н е підходять...
    Еребусе. Фігню пишете. А Ви не спостерігали, що спеціалістів з Росії направляли в Україну, Прибалтику, а звідти таких самих спеціалістів відправляли в Росію, Азію... Не знаєте про таке?
    І чим закінчилося?
    Це б Вам так хотілося. Користування мовою це ще не значить мати її за рідну. Гкаличина таке вже проходила. Та й Чехія у свій час також

---------- Додано в 16:45 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

Поки що навпаки

6. metallic

metallic Well-Known Member

Це так і є. Хотілося б Вам того, чи ні.

Ось це правильно. Нема нам чого сваритися. Тим паче, що у цьому дискусі переможців не буде. У кожного свій погляд, і навряд чи, він колись зміниться.

Нема за що. :give_rose: Завжди намагаюся відповідати співрозмовнику, тією мовою, на якій він до мене звернувся.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я військовий. Мені ваші ігрища в майдани не цікаві. Все одно їх результатом є узурпація влади всяким непотребом. Вам подобається гинути заради чергового партійного перевороту, прошу дуже.
    І випереджаючи черговий закид повідомлю, що у військкоматі моя справа лежить в першій купці. Термін прибуття шість годин. Хоча пропонували призвати ще місяць тому, у військкомат. Папери перекладати.

• Подобається Подобається x 2
  8. Finya

Finya enjoy the silence

Не варто сакралізувати мову. Не визначає вона національність. Знаю багато справжніх українців, з рідною мовою російською, і яка аж ніяк не пов"язує їх з тією країною, і також маса є людей, що говорять українською - і це вся їх "доброчесність".

9. -Erebus-

Знаю, що таке робили серед військових.
    На Дельокий Схід чи Північ відправляли зі всій країни, і їхали з задоволенням, бо за 2-3 рока десь у Норільску можна було купити хату, автівку тощо.
    Небезпечні були не нація, а певні класи. Росіяні від радянської влади постраждали набагато більше за українців чи інші нації СРСР.

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:56 ----------

Закінчилось тім, що в СРСР була створена видимість єдиної нації, принаймні ТАК думали у Політбюро, але у кінці 80-х стало очевидне, що ніякої єдиної нації у СРСР немає, і почались антиросійські погроми, наприклад, у Середней Азії.

10. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Еребусе, Расія - наступник СССР?

galaxy SIII

11. -Erebus-

Офіційно - ТАК.
    Які з цього висновки можна зробити?

12. iso

iso Well-Known Member

Це Ви про українців, виселених на Зелений Клин чи знищених голодомопром, чи про татар киму, може про корейців, далекого Сходу, каказьких народів, поляків...
    Закінчилочь фізичним нищенням української інтелігенції

13. -Erebus-

Російської також, під Сталінський коток потрапили всі. Навіть геній Корольов сидів по лагерях.

Це я про "розкулачених" у ценральній Росії, Сибиру та ін.

14. iso

iso Well-Known Member

я про Вашу тезу, що небезпечними були класи а не нації

15. -Erebus-

Так, небезпечним для більшовіків були вільни селяні, в яких вони забирали хліб і де, м'яко кажучи, широкої підтримки нова влада не мала (нагадаю, що вибори ВКП(б) програла). Тобто в вільних селянах більшоівіки бачили потенційне джерело контреволюції і ризик втратити свою владу, звідти і колективизація, яка перетворювала селян у рабів, а незгідні були знищені.
    І ще - подивитесь, скільки серед більшовіків було "русскіх", а скільки представників скажимо так "інших націй".

16. iso

iso Well-Known Member

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

От і я кажу, ні до чого. Мова тільки біснуватих муляє. А як припече в задницю, то готові і на есперанто щебетати...

18. -Erebus-

Це вже не до мене питання, юо це пані Лютра не хоче розмовляти російською, бо була колєктивізація і розкуркулювання.

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

Не віддамо нашу російську мову росіянам!

http://www.istpravda.com.ua/columns/2014/04/14/142381/
    :dntknw:

20. happylady

happylady New Member

як жеж дратують ті кляті москалі:diablo:
    чомусь в рассеЄ* не вводять другу мову українську як державну

а де твій аватар? :)