Це Вам нічого не нагадує? Один в один ситуація на сході України в 1941-му році, коли похідні групи ОУН, зі своїми націоналістичними ідеями не знайшли підтримки серед щироких мас українців, що змусило ОУН розробляти окрему програму для сходу України, яка різко відрізнялась від основної. Нариклад Вам відомий такий рекламний трюк ОУН - "За Радянську Україну без диктатури Комуністичної партії"? З однієї серії оте "непіднімання" - моральна неохайність.
Ваша позиція зрозуміла І на тому велике спасибі Регіональна це не офіційна. Тому я був здивований щодо офіційної
Шкільну програму якої держави? У Росії, Україні і Європі буде різний погляд на ті часи, які Ви маєте на увазі. І все ж Ви ТАК і не відповили: "як саме від русіфікації можна загинути?" Чи Вам можна зараховувати злив?
Якби турчинов підписав відміну закону про мови, то в дію би вступив Закон про мови 1989-го року Української РСР, в якому російська мова хоч і не державна, але по спектру застосвання фактично нею являлась.
Я скиглю? То свідомінута братія ніяк не заспокоїться та не змириться із тим, що Україна не моноетнічна та одномовна. І коли в дупу клюнув біло-синьо-червоний двухголовий півень, то швидко позатикали свої пельки. Вже не заважає ні "псєча" мова, ні гундяєвська церква, ні навіть пам'ятники... Двуликі Ануси.
Пані Лютра же пише про людей, які загинули під час русіфікації в Україні, яка активно почалась якраз після Другої Світової і після колективізації, тому від чого загинули "русівікковани" - незрозуміло. Ось сам Бог і велів потролити!
Пане ісо, але який зв'язок між колективізацією, яка проводилась і у суто російськомовних регіонах, і наслідками якої і є мільони загиблих, і "русіфікацією", в який була зовсім інша мета? Ось про це моє питання до пані Лютри! Якщо в першої - знищення класа, потенційно небезпечного для більшовістської влади, то друга передбачала уніфікацію і об'єднання багатонаціонального населення СРСР.
прямий звязок, тільки хронологія і логіка у тебе перемішана було так: колективізація і голодомор українського населення - завезення російського - перетворення регіонів на російськомовні . В підсумку це і є русифікація з мільйонами жертв
Голодомор був по всій країні. Русіфікація на Заході України йшла вже після війни і у більшості по містах, Схід і Південь у містах вже і так був переважно російськомовний. Ті російськомовні люди, які зараз живуть в Україні. часто не мають жодного відношення до тіх подій, бо в Україну (УССР) можна було потрапити зі всього СРСР, бо коли давали розподіл після ВНЗ, якщо не можна було взяти Москву чи Пітер, то Україну чи Балтію часто обирали і через клімат і постачання в вас краще було за деякі регіони РРФСР.
А ось воно "справжне обличчя Moskal Charivnik", тихенько "срати в карму" у безсильній злобі. ЗІ Хєх, сумую я вже за тім рівнем інтелекта у дискусіях, який був у Салуні ще рік-два тому...
це ти де начитався такого? Там де голодомору не було, регіони лишилися україномовними, там де був - русифікувалися
Це той рівень який ви доводили переслідуючі пані Олю по всіх гілках з дурними хамськими дописами, доводячи що ви не чоловік, про хфілолога вже мовчу?
Насправді я просто хотів допомогти пані Олі вдосконалити її знання української, коли вона помилилась, але замість подяки від неї просто була вибухова реакція! І за можливо різкі випади у її бік, я вже давно вибачився! Ось ТАК, пане Ґроне... ЗІ Але ж не Вам мене ввічливости вчити!
При всій повазі але цими словами ви цілком і повністю оправдовуєте вчинки Росії. Оправдовуєте голодомори, розстріли, репресії. Говорячи, що ціль виправдовує засоби.Дійсно, а яка різниця? То що, хіба не гинули українці мільйонами чз русифікацію? І якщо ви живете на сході і говорите російською, ви, фактично, живете на їхніх кістках. На кістках людей, які загинули лише чз те, що говорили українською і були українцями. Я відповіла на ваше питання? У Російської культури і мови є Росія. Для мене вона - чужа і ненависна. Вона ворожа. Я нічого не можу вам сказати. Бо ви, по суті, не є українцем за походженням. Але я є українка за походженням. І якщо ви, по суті, навіть несвідомо, продовжуватимете політику ворога на моїй землі. У мене буде до вас питання. 5 хв. в гугл. http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%84%D1%96%D0%BA%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8 http://www.youtube.com/watch?v=9WzONZ4Wrko