Жителі Квебеку в більшості погано розмовляють англійською і вибирають в провінційну владу сторонників відділення ,правда відділитись не можуть бо грошей не буде-дотації з федерального бюджету складають велику частину провінційного бюджету.Заробітки низькі,податки високі.Але відтік населення незначний бо мови англійської не знають,професійна сертифікація по величезній кількості професій не признається іншими провінціями і крім того використовуючи федеральні дотації є повно пільг які недоступні в інших провінціях.До 70 років Квебек був однією з найбільш розвинутих провінцій Канади-як сепаратисти почали піднімати голову всі більші бізнеси повтікали до Онтаріо і наступила економічна дупа.Монреаль живе на туристах і перевалці вантажів крім того виробляють електрики багато на річках і лісу досить.Західна Канада би з радістю Квебек відділила бо туди в основному йдуть їхні податки.Але то така політика-Квебек лякає що відділиться і хоче більше грошей але насправді відділятись не збирається.Найбільша корупція теж у Квебеку-соціалісти місцеві наплодили службовців і перерозподіляють гроші не забуваючи свою кишеню.
До чого тут Росія? І тим паче Пу? Дуже легко, всім не згодним, у будь-якому питанні, сказати "чемодан-вокзал-пункт призначення". Але це не вихід. Це - більшовизм, у чистому вигляді. Так, знаю що вивчали. Але далеко не по всій УРСР. І справа не в розуміє/не розуміє. Справа в тому, що російська - рідна мова, для приблизно половини держави. Вони розуміють і знають українську(ну не всі звісно). Але рідна - російська. І це треба поважати. І потрібно біло ще у 1991р, закріпити двомовність. Та що Ви таке кажите ))) А ірландці думають, що вони з 1919 року незалежні від ВБ. Поїдьте просвятіть їх, що вони не праві) До чого тут нацменшина? Ми про мови. І яка в Україні мовленева меншина, це ще питання. Але й не українська. Якщо порахувати кількість слів з різних мов, то ще питання до якої той суржик ближче))) От я особисто не розумію, чим російська заважає українській. Багато менших країн, можуть бути багатомовними, а Україна - ні. Я це вважаю звичайним державним рогульством та не повагою, до своїх співгромадян.
Не потрібно. Я, русскоязычный в быту украинец. Мне нахрен не нужен русский язык в качестве государственного. В Україні є тільки одна державна мова - українська. Якщо якесь тупе одоробло не в змозі вивчити українську для заповнення держ. документів і т.і. - то нехай валить в Магадан. Україні дауни не потрібні.
Це ваша думка і я її поважаю. А Ви будь ласка поважайте мою. Я як Ви бачите, володію українською. Але виступаю, за статус російської, як другої державної. Я теж "тупе одоробло" чи я "розумне одоробло" по Вашому? Російська рідна мова, для половини країни, і я вважаю, що їй потрібен офіційний статус. Це моя особиста думка, і я її буду відстоювати. Я маю на це право.
Ви не одоробло, тому що вивчили украЇнську. Але. В умовах, коли оккупант зі сходу вже відтяпав частину территорії, і погрожує відтяпати далі, розвязавши бойню. Ратувати за россійську мову, як другу офіційну, може скоріше представник п'ятої колони. І неважливо що він володіє українською. Вважаю що тільки всенародний референдум може визначити статус російської мови. Але, зважаючи на окупацію сусіда, цей референдум вже неможливий в найближче десятиріччя як мінімум.
Ну можете вважати мене саботажником та агентом Кремля. Якщо Вам так хочеться. Але я не ставлю знак "=" між РФ та російською мовою. І питання двомовності, я розглядаю поза межами наших стосунків з РФ. А ось тут повністю згоден. Навіть додати нема чого.
Я теж. Але вважаю злочинним підіймати такі питання в умовах можливого вторгнення оккупантів, під приводом "защиты русскага и русскоязычнага населения от озверевших фашиздав"
Та його взагалі випадково підняли. Почалося все з цитати з Севастопольського форуму, у гілці "Крим". Де обговорювалося питання, вивчення кримсько-татарської мови у Севастополі. Ну і як завжди на форумі, одне слово за другим... "Ну и понеслась.."
http://vesti.ua/strana/45663-turchinov-vystupil-protiv-vtorogo-gosudarstvennogo-jazyka Политика Кремля и состояние украино-российских отношений подтверждают правильность выводов Турчинова
Етнічні рускі складають 50%+ відсотків від населення держави ? - нє. Так начорта друга державна мова - втопку. Може рускі складають 50%+ відсотків від населення котроїсь області ? - теж нє. Статус регіональної треба було дати тільки АР Крим. Бо руских там було 58%. І то було виправданно. Але більше нікому. Баста.
Правительство Ирландии предпринимает меры по замене английского языка возрождённым ирландским. Его изучают в школах, он используется на национальном телевидении и радио (RTÉ, TG 4, Lá). В апреле 2005 года принят закон, по которому все англоязычные вывески на западном побережье страны заменены на ирландские. В соответствии с новым законом должны быть переведены на ирландский и не могут быть дублированы английскими названиями топонимические обозначения в Гэлтахтах, территориях, где позиции ирландского языка наиболее сильны.
Ну і що? Як на мене, дуже схоже не Україну. І Ірландський варіант, вважаю для нас доцільним для наслідування.
Розкажіть це росіянам! Після братського набєгу -тільки резервація спасе від блювотини язичної! Навіть по кончині вони забирають два метри землі Української!
До чого тут росіяни? Тут обговорюється внутрішньоукраїнське питання. І що там з цього приводу роблять/думають/вважають росіяни, мене мало хвилює. РФ не = російська мова.
Російська і українська знаходяться у різних вагових категоріях, тому щоб дати шанс українській не просто вижити, а ще й повноцінно розвиватися - їй необхідні преференції. І як мінімум - єдина державна. Якщо Ви цього не розумієте - то правильна відповідь на ваше питання - перша. але думаю, що просто ганяєте ваньку... Неправильно. Російська мова має пряме відношення до наших стосунків з РФ. Хіба не прийняла закон РФ про право застосувати війська для захисту російськомовних за межами своїх кордонів?... Все-таки схиляюся до першої відповідід на ваше питання
Дурня. Ті хто спілкувався російською, будуть спілкуватись російською. Ті хто українською, і далі будуть спілкуватись українською. Ніщо не заважатиме, українській розвиватися. Пфф... і що? У нас мало російськомовних, для того що б їх захищати? Да в Україні напевне і через 100 років, буде вистачати російськомовного населення. І двомовність, тільки урівняє у правах російськомовних з україномовними. Але ніяк не збільшить їх кількість. Це питання було задано не Вам. І задано воно було, у певному контексті. І я отримав на нього відповідь, від того кому задавав. Тому Ваша думка, мене не обходить.