Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

:mocking:"Ты помниш как всё начиналось?.. А.Макаревич..

• Подобається Подобається x 2
  2. Fedir Vygovskiy

Вони, як розселились споконвіку на берегах Дніпра,переважно в середній його частині й нікуди вже не розселялись. Хто ж на тверезу голову попреться в драговини й нетрі верхів"я Волги? Хоча починаючи з епохи "Просвещенства" тобто Катерини ІІ - теж "слов"янки, слов"яни кілька раз "розселялись" и мало не до Берингової протоки доходили їх поселення..

3. ODIN

ODIN Well-Known Member

Вот жил был себе народ (точнее культура, к примеру Трипольская) и была она истинная-истинная, не смешанная ( с Марса они прилетели всем составом). И пришла она на земли новые, плодородные (под град Киев современный), а там... ну ни души... (ну кто там жить то сможет, конечно) Ни скифов, ни кельтов с сарматами погаными... а цыгане шли лесом рука об руку с киммерийцами... Так напасть случилась слева угры, справа финны - русскими обряжающимися. Так и спал древлянин беспокойно, а во сне мозг - кровь омывала славянская...

---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 21:08 ----------

А по теме так в Киргизии на киргизском, в Польше на польском, в Китае на китайском, в Америке на американском а вот в Украине.... ну вы сами продолжите...

4. Locutos

Locutos Well-Known Member

Много лет наблюдал за этим вопросом в Украине.
    Так и не понял...А что мешает вообще эту "двомовнисть" ввести?
    Административных проблем никаких - сейчас локализация программ и документов не составляет проблемы.
    Ну два языка, да хоть пять! Татарский и казахский ещё ввести в пыКУ москалям ;) Чтобы наконец прекратили эти полит.провокации про "ущемление прав русских".

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Locutos
    Вас не розуміють. Напишіть польською.

P.S. Втім, можете не турбуватися. Я вже побачив дві тематики Ваших дописів.

• Подобається Подобається x 1
  6. Locutos

Так есть онлайн переводчики.
    http://translate.google.com;)

Почему не по китайски?

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Отож користуйтеся ними, коли прийшли на ЛФ.

За Уралом уже всі вчать китайську?
    Нінь х*й бу х*й шо чжун го хуа?
    Яку відповідь треба дати?

• Подобається Подобається x 3
  8. Fedir Vygovskiy

Не бажано годувати троля, але змушений..
    Тобто Ви підтверджуєте дослідження Юрія Шевельова, який спростував офіційну совецьку доктрину про існування східнослов"янської єдності - "братньої колиски трьох мов:російської, білоруської й української"? Прошу пана.;)

Американської мови не існує, а українська з прадавніх часів в Україні.:yahoo:

Я до того, що нам усім тре заспокоїтись та зрозуміти, що ніколи не існувало "русских"(пишіть в цьому слові скільки завгодно літер "с"). Це самоназва часів наришкінсько-катерининської епох! Взагалі-то існувала слов"янська держава Київська Русь з неслов"янськими правителями Рюриковичами-норманами,за правління одного з яких і було її хрещено у 988 році. За версією багатьох філологів від естонського слова "роотсі"(швед, шведське) походить ослов"янена форма "русь".:)))

9. Locutos

В правилах ничего об этом нет.
    Тем более это вы меня не понимаете, а не я вас. Хорошо бы знать больше языков ;)
    Все цивилизованные люди учат китайский!
    В конце то концов - цивилизация с 6т. лет истории, постоянный член ООН, и просто 1/4 от всего населения этой бедной, заражённой человечеством планетки :mocking:

10. Top Dog

Top Dog Український Українець

Я вважаю, китайську вчити зовсім не обов'язково. Так, китайців багато. Але! З ким із них ми маємо потребу спілкуватись? Із бізнесменами і науковцями. А вони чудово володіють англійською. Яка вам справа до 99% рабів, що з ранку до вечора працюють на промзоні?

11. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Это уже про молодое поколение.

http://www.unian.net/news/609580-opublikovana-yazyikovaya-karta-ukrainskogo-vkontakte.html

«ВКонтакте» — самая популярная в Украине социальная сеть. Два самых популярных языка в ней — украинский и русский. На карте места, где пользователи указывают украинский в профиле, обозначены оттенками красного цвета, русский — синего.

По подсчетам составителей, в Киеве процент пользователей, владеющих украинским и русским языками примерно одинаков: 17% украинских и 21% русских.

На западе Украины русский язык смог обойти украинский только в части румынских и венгерских поселений. На юго-востоке Украины украинский язык не обошел русский ни в одном из городов. Самым восточным городком, где украинский язык обошел русский является пгт Машевка под Полтавой.

Стоит отметить, что далеко не все пользователи указывают языки, которыми владеют, поэтому в данных по каждому городу общее количество населения «ВКонтакте» всегда больше, чем сумма украино- и русскоговорящих пользователей.

12. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

А дехто вказує декілька мов, якими володіє.
    І плюс не вказана українська зовсім не означає, що користувач не володіє нею.

13. Чернобылец

І плюс не вказана зовсім російська не означає, що користувач не володіє нею.

Бачите як добре, у всіх двомовність. Про що суперечка?

14. Top Dog

Як не крути, більшість контенту у Вконтакте- російською, до того ж не у кращому вигляді.

15. mrochkizm

А з Вами хтось зараз сперечається чи ущемляє Ваші права? :)
    Я рада, що в Україні є значна частина розумної молоді, яка володіє іноземними мовами, і не лише російською, але й англійською.

І так, на буквоїдську демагогію про те, що закони не визначають, що то за звір такий - "іноземна мова" - навіть не збираюся відповідати )

---------- Додано в 08:42 ---------- Попередній допис був написаний в 08:40 ----------

Переходьте на Фейсбук, Контакт - то дитсадочок тролів і розсадник картинок а-ля "я тебе так любила, а ти мені розбив серце" і "тролфейс, братюня, лол, псто, онотолє" :)))
    Мало в контакті хорошого контенту.

16. Top Dog

У мене на фейсбуці аж 3 "друга". Жоден з яких не відповідає на повідомлення. :)

17. Чернобылец

Ну мои права уже ущемить невозможно. Я хоть кого сам ущемлю.

А вот обеспечить желающих необходимого уровня образованием на желаемом им языке государство обязано. А также обеспечить равноправие граждан вне зависимости от языка.

Но вам именно это и не нравится.

18. mrochkizm

:facepalm:

Ви говорите гаслами і далекі від української реальності.

19. Чернобылец

Ви теж говорите гаслами хоч і близькі до української реальності.

Було б набагато краще, якби ви підтримали гідний рівень освіти незалежно від мови навчання. Але вам і це не сподобається.

20. Fedir Vygovskiy

а де твій аватар? :)