Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. Bambook

Bambook Persona non grata

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Бо знаю вашу (бо якщо не помиляюсь - ви теж журналiст) - кухню "з середини"
    Саме тому моя донька пiшла з "полiв" до аспiрантури.

Тим, хто сам мислити не вмiє, або нема чим.

Я бачу - шановне панство переймається моєю особою...
    З редагування - у Львiвськiй академiї друкарства.
    I син, i онук.

• Подобається Подобається x 3
  3. Bambook

Bambook Persona non grata

А ви по собі не судіть.
    Якщо ви - людина непорядна, то не значить, що всі, хто знає ту кухню "з середини" - теж непорядні.

• Подобається Подобається x 2
  4. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Слава Україні і Вашій донечці!!.:give_rose:

5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

є така приказка - хто вміє, той робить, хто не вміє - той вчить інших :)

ну і, взагалі то, я декілька років тому теж пішов з тих полів, правда не в аспірантуру, а просто в трошки інші, сусідні поля :)

загалом, маєте в дечому рацію, професія значною мірою здескридитована, але всіх під одну гребінку таки не варто

• Подобається Подобається x 4
  6. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

И свои 5 копеек добавлю.
    Живешь в стране, уважай титульную нацию.
    Процент подонков одинаков везде.
    Главное, не всех под одну гребёнку.
    Так и Освенцима с Майданеком можно.
    Но НЕЛЬЗЯ. Я СКАЗАЛ(С).

• Подобається Подобається x 1
  7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Продолжу логический ряд: - а нетитульную нацию можеш не уважать, а всякую другую азиатскую нацию ненавидь и всячески унижай...

8. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Меня уважать учили.
    А учился я неплохо.
    Хоть и нациком, как тут пинято ярлыки вешать, но русским националистом, уважающим мир вокруг.
    С Вас, Михалыч, минус, я его заработал.

9. VasMT

Можно уважать или ненавидить человека, но не нацию.
    Можно уважать немцев за Бисмарка ли Шумахера, а можна ненавидеть за Гитлера или Гимлера.
    Можно уважать русских за Менделеева и Чайковского, а можно ненавидеть за Ленина и Горбачова.
    Нет.
    Отсюдова мораль - любое разделение по етническому признаку притянуто за уши, любой национализм - путь в пропасть.

10. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Сучасний націоналізм має головне завдання: зберегти ознаки ідентичності окремого етносу. Неприйняття, а інколи і ненависть до іншого народу є лише у окремих соціальних груп (за рівнем освіти). Людина свідома і освітчена розуміє, що політика "повзучого" знищення іншого етносу, це політика КЕРІВНИЦТВА держави, а не її громадян, які підпали під вплив своїх "вождів". Свідомий націоналізм є нормальним станом будь-якої людини, що ототожнює себе с окремим етносом. Нацизм сприймається більшістю населення легше, бо не потребує напруження мозку і саме він, а не націоналізм, є дорогою в нікуди.
    Треба не ототожнювати, а протиставити нацизм і націоналізм.

• Подобається Подобається x 6
  11. Romko

Romko Дуже важлива персона

В краткам курсє савсєм по другому пішут....:dntknw:

12. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Ех, Ромчику! Ви знаєте, за твердженням деяких маститих вчених-істориків, у "Повєсти врємєнних лєт" реальних дат та описів подій лише 5-6%...Захочеш добре жити, або жити взагалі, напишеш будь-що, аби вождеві сподобалось...

13. VasMT

Оп-па...
    Вже, виявляється, націоналізм еволюціонував до чогось іншого, крім нищення ти пригнічення представників інших етносів?
    І хотів би, але в це щось дуже важко повірити, спостерігаючи намагання деяких представників всіх соціальних груп (до чого тут освіта? :dntknw:) крокувати в титульну ногу під крики фельдфебеля.

14. Fedir Vygovskiy

:facepalm:http://youtu.be/tGIjuGq1MYI

---------- Додано в 11:54 ---------- Попередній допис був написаний в 11:49 ----------

Можна й концтабори Мордовії, Комі АРСР, Воркути, Колими, продовжуйте..:)))

---------- Додано в 12:00 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

А це щиро?:)

15. Fedir Vygovskiy

• Подобається Подобається x 4
  16. Forpost

Forpost Стоїк

може в мене ще і збереглося невірне наголошення,а ось словниковий запас в аборигенів Россії дійсно малюсінький в порівнянні з моїм,деколи вони навіть мене не розуміють, тому приходиться дещо перекладати на матєрний,Баальшой русскій язік

---------- Додано в 14:02 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

то відколи Ульянов став руським?

17. kjk

kjk Дуже важлива персона

Це просто чудово.
    Компартія так і каже прямо - люди з радянськими, проросійськими поглядами - тупа неосвічена худоба.

---------- Додано в 15:46 ---------- Попередній допис був написаний в 15:45 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=Y22PHlxeLi8
    :)))

---------- Додано в 15:48 ---------- Попередній допис був написаний в 15:46 ----------

То не логічний ряд, то якийсь дибільний ряд.
    Не можна всі декілька сотень мов прирівняти у правах.
    Завжди буде одна, деколи дві чи три головні мови які будуть мати більше права чим решта мов. Для України доцільно мати саме одну - українську мову як головну.

18. VasMT

Ви тормоз?
    Де там про мову?
    Там про повагу до титульної, що за дебільне слово, нації...
    Будьте уважні.

19. kjk

kjk Дуже важлива персона

Що значить повагу? В побуті всі рівні. Але наприклад в освіті ні. Я маю набагато ширший вибір вищої освіти на своїй мові чим нацменшини. Деякі нацменшини (румуни, богари, гагаузи, татари) взагалі не мають вищої освіти на своїй мові. Враховуючи тенденції до вимирання, міграції росіян - права нашої найчисленнішої нацменшини будуть тільки зменшуватися. І це ніяка не дискримінація, це нормальний порядок речей. Нацменшини на то і нацменшини, що мають менше прав чим етнічна більшість. І так практично скрізь.

20. VasMT

Наш пітербуржець видав
    А НЕтитульну тоді що, необов'язково?
    І облишмо цю казуїстику.
    Бо мова йшла саме за побутовий рівень, а не доступність освіти, медицини чи культових споруд.

а де твій аватар? :)