Перепрошую, статус англійської на законодавчому рівні (де-юре) затверджений як державний в 28(з 50-ти) штатах і двох територіях (Американські Віргінські острови і Пуерто-Ріко. P.S.Якщо виходити з того, що закон про мови(поправки) приймається Конгресом США, а не комунальною службою або російською діаспорою під мостом на Брайтоні,то це робиться де-юре. http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F_%D0%A1%D0%A8%D0%90#.D0.9C.D0.BE.D0.B2.D0.B8_.D0.A1.D0.A8.D0.90
Знайшов. Завоювання: -я, с. 1) перев. кого, чого. Дія за знач. завоювати. 2) перен. Перемога, досягнення, успіх, здобуті у боротьбі, праці і т. ін. Анексія: з лат.: в"яжу., 1.Насильницьке приєднання, загарбання якоюсь державою іншої країни або частни її теріторії всупереч волі її населення. 2.Насильницьке утримування народності в кордонах чужої держави; Насильно приєднувати, захоплювати чужу теріторію. Коли йде мова про "легендарный Севастополь", "город русских моряков," "мужиков из Вологды", звичайно громадянам Росії та деяким російськомовним горомадянам України, тішить орган слуху, більш шляхетне(на їх погляд) поняття "завоювання". Та не тішимось панове. Є маніфест, ухвалений Катериною ІІ, тобто юридичний документ, який називається "Про анексію Криму". Маємо банальне, насильницьке, всупереч волі населення, приєднання суверенної, півтисячолітньої держави, утримування корінних її народів(кримсько-татарських, українців, євреів, інших народів), в кордонах імперії , а потім "нерушимого", відповідно з 1792-го по 1991-й.. Як бачимо , не можна сказати, що анексія це окремий випадок завоювання, оскільки ці два терміни - геть не є тотожними. Прошу пана
Fedir Vygovskiy, я не бачу сенсу дискутувати з Вами, бо дискусію мені цікаво вести лише з людьми з нормальним чи високим інтелектуальним рівнем, на жаль, до них Ви не відноситесь...
Боже, яка хрєнь... ---------- Додано в 12:39 ---------- Попередній допис був написаний в 12:38 ---------- Тобто, як цікаво!
"Слів защщитан". Аргументів забракло. "І нє потому что осознал, а потому что іссяк" (С). Чи контора закриває програму? Пане Федоре, я давно радив Вам не годувати троля.
Ні, просто не дає гроші кому ні попадя на що завгодно! Кожна копійка на рахунку! О! А Ви теж не згодні, що Єкатеріна завоювала Крим?
Мабуть в неї стрем"янка луснула. Тут кажуть про анексію Тобто пенсія чи знову самоіронія? Прошу пана. -
Приїхала, закрутила роман з кримським конем (скоріш за все - з кількома). Треба знайти мемуари її нащадків - кентаврів. Товариство, привітаймо Еребуса з Днем Балакуна, який саме сьогодні. "Птица Говорун обладает умом и сообразительностью!"
Ось у Вашому дусі, замість відповіді по суті Ви пишете якийсь флуд не до теми. Ну ще можете якусь історію з власного життя навести, яка часто теж має мало відношення до теми розмови на форумі! Тому і можна вважати Вашим професійним святом... Головне, Борісе, багато сьогодні не пийте!
Ви сподівалися, що Вас тут сприйматимуть всерйоз? ТОМУЩО русскій? Раджу вступити до якоїсь соціальної групи разом із Хатрексісом. Нам буде смішніше.
Сайт statistika.in.ua зробив чудову динамічну карту, на якій видно, як до 2011 року збільшувався відсоток викладання предметів українською мовою в школах. Придивіться уважно і побачите, що після 2011 політика міністра освіти Дмитра Табачника змінює тенденцію і кількість учнів, котрі учаться українською починає зменшуватися. Нічого натискати не потрібно, дані змінюються автоматично.
Мужики, предположим, что я турист, приехал, ну, скажем, в Дрогобыч или Стрый. Вы мне дорогу не подскажете или в пятак въедете, если я обращусь к вам по-русски? Я 1-2 раза в год приезжаю в вашу страну отдыхать, а работа у меня, поверьте, нервная. И еду я не в Турцию или Таиланд, где одни русские из...(промолчу), а к вам, туда, где русских нет. Фишка у нас в семье такая - Западная Украина, острова Эстонии, Армения и т.д. Вопрос. Вы мне не поможете подсказать, куда идти или ехать, если у меня на роже написано, что москаль? Я прекрасно понимаю мову, але говорю погано, мне в пятак?
Я отвечу. Свидоминутых нациков у нас не так уж и много. Они вписываются в статистическую ошибку. Самые крикливые, они же самые малочисленные. Вот приблизительное соотношение нациков к нормальным людям (плюс-минус естественно, так как вопрос касается только поддержки политсил): За "Свободу" - 5% За КПУ - 7,1 % И если учесть, что те, кто за коммунистов, лояльно относятся к русским, россиянам и русскому языку, то вероятность встретить желающего дать Вам в пятак стремится к нулю. Один из двадцати жителей. Но если учесть, что пускай половина из них женщины, треть стариков, то можете быть спокойны за свой пятак.
Вчіть мову сусідньої держави та не клейте з себе "дурня". От Вас мабуть в Москві за запитання українською обнулили б, як каже пан Кернес.