Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Просто факт: англійською більше спеціальної літератури, ніж російською. Що вигідніше вчити? Я не проті, як би було по-другому, і всьой світ вчив би російську, я ії вивчила в мої 7 років, і знаю ліпше, ніж за ту мову, в якої росла, так що могла би давати уроки. Але то не так....

• Подобається Подобається x 4
  2. kjk

kjk Дуже важлива персона

До речі про той закон про мову і мігрантів на минулій сторінці. Країн членів ТС це ж не буде стосуватися? (Вірменію, Казахстан, Киргизію)

3. morze

morze Well-Known Member

Ще 20 років тому спасала російска мова, останніх три - катастрофічно бракує англійської!!!

• Подобається Подобається x 2
  4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Це стосується IBM Praha?
    Якою ж мовою мають спілкуватися у світовому масштабі співробітники IBM? Невже мовою країни, в якій кібернетика взагалі була під забороною протягом більш як 10 років?
    В ті ж часи академік Глушков написав і видав свої фундаментальні твори з кібернетики українською. Не тільки угротатари, але й американці вчили українську, щоби прочитати оригінали книг.

P.S. Як тами почуваються "генерали болотних кар'єрів" у Сколково?
    вони хоч Пентіум 1 спромоглися скопіювати?

• Подобається Подобається x 4
  5. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Тому що 20 років тому СРСР не підписав угоду про інтелектуальну власність, і можна було перекладати і друкувати що захочеш. А тепер ніззззя. Я тільки одну книжку знаю, яка з"явилась перше на російської, ніж на англійської - Бреполь. Основи ювелірної справи. Може і ще є, але то виключення.

6. Полковник

Полковник миється в бані

Ответ в самом вопросе.
    Надо незамедлительно начинать серьезную и кропотливую работу по пропаганде не учения русского языка.
    Начало уже положено.
    Дальше должно пойти легче.
    Ну, и перевод Мовы на латиницу - срочнейшее дело на сегодняшний момент.

• Подобається Подобається x 3
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Запізнились, Полковнику. Вже переведена і люди користуються...
    http://zaxid.net/blogs/showBlog.do?pro_halyynu_2&objectId=1296094

• Подобається Подобається x 1
  8. Top Dog

Top Dog Український Українець

Борисе, без образ, та ви перегинаєте палицю.

---------- Додано в 22:11 ---------- Попередній допис був написаний в 22:08 ----------

Маячня. У тієї людини, мабуть, дуже висока температура.

---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

Чим пишитись, відсутністю знань? :haha:

9. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Навіщо пропаганда і яка пропаганда? Треба вчити насамперед СВОЮ мову. А потім - все остатне. Скажіть, чому треба вчити російську?

10. Полковник

Полковник миється в бані

Украинцам?
    Где я такое написал?
    Нет, не надо учить русский украинцу.
    Даже вредно, я бы сказал.

11. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Ну, не треба, то і не треба :) Як йому потрібно буде - вивчить дуже скоро.

12. Top Dog

Оце привильно! Треба - вчи!

13. Boris_Kiev

Де саме?
    Поза жартами - корисно взяти приклад з Росії. В них екзамен з мови для трудових мігрантів, а як виглядає те, що в Україні співробітник-"контактер" може працювати, не знаючи української мови? Ті ж офіціантки в "Кофе-хаус", про яких тут хтось згадував?

14. kjk

kjk Дуже важлива персона

Пишатися тим що хтось володіє регіональною мовою - російською, а ти світовою - англійською.

15. Top Dog

Російська друга за популярністю в Інтернеті, четверта, з якої перекладають.

---------- Додано в 08:36 ---------- Попередній допис був написаний в 08:31 ----------

Сьома за кількість носіїв, п'ята за кількістю володіючих.

---------- Додано в 08:38 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ----------

Дуже багато інформаційного продукту створено і створюється російською. Не варто відмовлятися від цього надбання. Путін- це ще не вся Росія.

---------- Додано в 08:44 ---------- Попередній допис був написаний в 08:38 ----------

Відмовлятися від російської в користь англійської, це як сказати: "Я ніколи не буду їсти котлети, бо я так люблю морозиво!"

16. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Ось, пане, Ви це розумієте, як і всі розумні люди. Але зараз прийде Боріс і розкаже, що в нього на роботі доплачують лише за англійську і тому російська нікому нафіґ не потрібна...

17. kjk

kjk Дуже важлива персона

Це фейк :)
    Отакі ура-патріотичні статті про ніби-то потрібність рус мови
    Другою в інтернеті вона не може бути.
    % інтернетизації потенційно російськомовного населення ~50%
    ~50% від 180-190 млн
    це набагато менше іспанської, португальської, китайської, японської, французької і тд

---------- Додано в 10:16 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ----------

Знову фейк
    за к-тю носіїв в російській мові їх менше чим в: англійська іспанська хінді китайська португальська французька португальська арабська
    Тобто 9 місце а не сьоме
    За кількістю володіючих пропускає вперед ще і італійську

---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:16 ----------

Якщо стоїть вибір яку вивчати - то слід.

18. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Опустіть очі на клавіатуру та на основні команди на ній. Якою мовою вони виконані? Чи пахтить там російською?

19. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Як би то все було так, то я б роботи мала ну... повно :) Ніхто не хоче вчити російську тут. Тому що непотрібна. Вчать тільки тому, що їдуть російські туристи. Кітайська набагато корисніша.

20. Boris_Kiev

Пригаладлося... Рік приблизно 95-й, пристойний пансіонат в Криму. Дівчата-адміністраторки бідкалися, що якісь документи треба терміново оформити українською.
    Я кажу - візьміть сумісницю - вчительку української мови.
    - Не маємо часу шукати.
    - Я можу витратити день, перекласти "вручну" на компі. Тільки ви мені подаруєте три дня додаткового проживання.
    - Можемо, але без харчування...
    - До побачення...
    - Гаразд, два дні з харчуванням!
    Переклав. Питаю: - Ось, дівчата, якби вам сказали, що з наступного року ви прийматимете виключно поляків або хорватів і для збереження посад вам треба вивчити відповідну мову?
    - Ну тоді ми би вимагали курси за рахунок підприємства...
    - А чому ж ви не вимагаєте вивчення української за рахунок директора? А самотужки вивчити - невже так складно? Газети є? Телевізор є? Вчителі в Ялті є? Отож крутіться!

а де твій аватар? :)