Просто факт: англійською більше спеціальної літератури, ніж російською. Що вигідніше вчити? Я не проті, як би було по-другому, і всьой світ вчив би російську, я ії вивчила в мої 7 років, і знаю ліпше, ніж за ту мову, в якої росла, так що могла би давати уроки. Але то не так....
До речі про той закон про мову і мігрантів на минулій сторінці. Країн членів ТС це ж не буде стосуватися? (Вірменію, Казахстан, Киргизію)
Це стосується IBM Praha? Якою ж мовою мають спілкуватися у світовому масштабі співробітники IBM? Невже мовою країни, в якій кібернетика взагалі була під забороною протягом більш як 10 років? В ті ж часи академік Глушков написав і видав свої фундаментальні твори з кібернетики українською. Не тільки угротатари, але й американці вчили українську, щоби прочитати оригінали книг. P.S. Як тами почуваються "генерали болотних кар'єрів" у Сколково? вони хоч Пентіум 1 спромоглися скопіювати?
Тому що 20 років тому СРСР не підписав угоду про інтелектуальну власність, і можна було перекладати і друкувати що захочеш. А тепер ніззззя. Я тільки одну книжку знаю, яка з"явилась перше на російської, ніж на англійської - Бреполь. Основи ювелірної справи. Може і ще є, але то виключення.
Ответ в самом вопросе. Надо незамедлительно начинать серьезную и кропотливую работу по пропаганде не учения русского языка. Начало уже положено. Дальше должно пойти легче. Ну, и перевод Мовы на латиницу - срочнейшее дело на сегодняшний момент.
Запізнились, Полковнику. Вже переведена і люди користуються... http://zaxid.net/blogs/showBlog.do?pro_halyynu_2&objectId=1296094
Борисе, без образ, та ви перегинаєте палицю. ---------- Додано в 22:11 ---------- Попередній допис був написаний в 22:08 ---------- Маячня. У тієї людини, мабуть, дуже висока температура. ---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ---------- Чим пишитись, відсутністю знань?
Навіщо пропаганда і яка пропаганда? Треба вчити насамперед СВОЮ мову. А потім - все остатне. Скажіть, чому треба вчити російську?
Де саме? Поза жартами - корисно взяти приклад з Росії. В них екзамен з мови для трудових мігрантів, а як виглядає те, що в Україні співробітник-"контактер" може працювати, не знаючи української мови? Ті ж офіціантки в "Кофе-хаус", про яких тут хтось згадував?
Російська друга за популярністю в Інтернеті, четверта, з якої перекладають. ---------- Додано в 08:36 ---------- Попередній допис був написаний в 08:31 ---------- Сьома за кількість носіїв, п'ята за кількістю володіючих. ---------- Додано в 08:38 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ---------- Дуже багато інформаційного продукту створено і створюється російською. Не варто відмовлятися від цього надбання. Путін- це ще не вся Росія. ---------- Додано в 08:44 ---------- Попередній допис був написаний в 08:38 ---------- Відмовлятися від російської в користь англійської, це як сказати: "Я ніколи не буду їсти котлети, бо я так люблю морозиво!"
Ось, пане, Ви це розумієте, як і всі розумні люди. Але зараз прийде Боріс і розкаже, що в нього на роботі доплачують лише за англійську і тому російська нікому нафіґ не потрібна...
Це фейк Отакі ура-патріотичні статті про ніби-то потрібність рус мови Другою в інтернеті вона не може бути. % інтернетизації потенційно російськомовного населення ~50% ~50% від 180-190 млн це набагато менше іспанської, португальської, китайської, японської, французької і тд ---------- Додано в 10:16 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ---------- Знову фейк за к-тю носіїв в російській мові їх менше чим в: англійська іспанська хінді китайська португальська французька португальська арабська Тобто 9 місце а не сьоме За кількістю володіючих пропускає вперед ще і італійську ---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:16 ---------- Якщо стоїть вибір яку вивчати - то слід.
.. та їзді на самокаті Опустіть очі на клавіатуру та на основні команди на ній. Якою мовою вони виконані? Чи пахтить там російською? Пересоленими сніданками в столовій ФСБ
Як би то все було так, то я б роботи мала ну... повно Ніхто не хоче вчити російську тут. Тому що непотрібна. Вчать тільки тому, що їдуть російські туристи. Кітайська набагато корисніша.
Пригаладлося... Рік приблизно 95-й, пристойний пансіонат в Криму. Дівчата-адміністраторки бідкалися, що якісь документи треба терміново оформити українською. Я кажу - візьміть сумісницю - вчительку української мови. - Не маємо часу шукати. - Я можу витратити день, перекласти "вручну" на компі. Тільки ви мені подаруєте три дня додаткового проживання. - Можемо, але без харчування... - До побачення... - Гаразд, два дні з харчуванням! Переклав. Питаю: - Ось, дівчата, якби вам сказали, що з наступного року ви прийматимете виключно поляків або хорватів і для збереження посад вам треба вивчити відповідну мову? - Ну тоді ми би вимагали курси за рахунок підприємства... - А чому ж ви не вимагаєте вивчення української за рахунок директора? А самотужки вивчити - невже так складно? Газети є? Телевізор є? Вчителі в Ялті є? Отож крутіться!