Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Але ж зі стелі теж не коректно брати данні..

Де тонко-там і рветься:)))

---------- Додано в 16:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ----------

2. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Вельмишановний, як можна ототожнювати взагалі українську, як діалект російської і в той же час гуцульську, як діалект української? Де здоровий глузд, логіка? Адже гуцульський та надніпрянський діалекти - споконвічні, найбільш схожі складові стародавньої української (слов"янської) культури, мовної групи. І до чого тут, дійсно самостійна, самобутня, окрема фіно-угорська мовна палітра, складовою якої є російська мова? Давайте припинемо вже "ліпити горбатого до тину". Так приблизно висловлювався І.С.Нечуй-Левицький на негативний вплив російської неслов"янської літератури на українську мову й літературу..
    Згоден з Вами, що раніше "валуєви" ставили існування української мови, навіть в якості діалекту, під сумнів...:yahoo:

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Добродію,
    тут усе навпаки. Просто дивуюся: москальський троль з усіх глузує, а ви усі його "годуєте".
    Ціла рота таких "допитливих ерудитів" вже зітліла у бані ЛФ.

• Подобається Подобається x 1
  4. Boris_Kiev

А може вони кричать коли чують х**ню з трибуни? Чомусь х**ня звучить виключно "робочою мовою госдуми расєї".
    Цікаво, в Думє хтось сміє в"якнути неросійською?

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А мені цікаво, чи росіяни справді настільки зазомбовані, що не знають ні історії свого народу ні історії виникнення російської мови. Та староукраїнська мова вже існувала тоді, коли ще угрофінські племена полювали в болотах і розмовляли кожне на своїх мовах.
    До речі, під час мого останнього туру по Греції, наш екскурсовод, мудра грекиня, доволі ясно розповіла історію про витоки російської мови, про Кирила і Мефодія, про болгарський діалект, з якого ті добродії розробили церковну мову - базу для майбутньої російської мови.
    Ось чомусь ті історії невідомі росіянам. Цікаво, чому?

• Подобається Подобається x 4
  6. Boris_Kiev

Чи знають росіяни, що Кирил та Мефодій свої переклади Священного писання та слов"янську абетку створювали не для "рускоговорящих" і навіть не для болгар, а... для слов"ян Моравії та Панонії? :)

7. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Вивчити російську, щоб читати ту документацію - просто і легко, як всім слов"янам будь-яку слов"янську. Так що не треба з дитинства ії вчити. З англійською гірше - ії треба, якщо хочеш знати добре.

8. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Існувала старослов'янська, яка не є українською.

Свідомі "мовознавці" не вважають російську слов'янською, ТАК що обережніше у термінології! ;)

9. Forpost

Forpost Стоїк

вже два роки живу з тими звуками ,деколи здається "дах" поїде.Мова агресивна,в основному викликає неприємні відчуття.Про носіїв мови і говорити нічого.Якщо вони викидають з речення матюки ,то їх зрозуміти неможливо.Мене вони не розуміють теж досить часто, так як я будую речення згідно з синтаксисом.Для них це звучить як іноземна.

10. Boris_Kiev

Ше у студентські роки я самостійно вивчив (в обсязі читання технічних текстів) болгарську та чеську.
    Тож, як правильно пише Otsoa - кому потрібно - вивчить будь-яку слов"янську мову.
    До речі: у 1995 поїхав у коротке відрядження до Праги. У тамтешньому відділенні IBM робоча мова - англійська. Молоді інженери російської не знають абсолютно.
    В інших місцях я звертався до чехів українсько-польським суржиком, мене розуміли.

11. -Erebus-

Чим і пишаються?

12. Forpost

Forpost Стоїк

ідіш

---------- Додано в 10:08 ---------- Попередній допис був написаний в 10:05 ----------

ще б повісили на гілляці

• Подобається Подобається x 2
  13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Фошисти?-фошисти,адназначна!
    Всіх іноземців, охочих працювати в РФ, зобов'яжуть скласти іспит з російської

14. Boris_Kiev

А щоби отримати права водія ведмедя, треба скласти іспит з ігри на балалайці.

• Подобається Подобається x 4
  15. iso

iso Well-Known Member

І знову не так.
    Росіяни користувалися два століття граматикою Смотрицького
    Петро спровадив в Росію купу вчених з України
    Ломоносов перехопив в Києві теорію трьох стилів.
    А французька і німецька мова не вплинула на основу мови - граматику. Субстанції, що не змішуються, важко сполучити. Лише були запозичення здебільшого термінологічні - думаю так.
    . Якщо подивитися в історичному розрізі, то в якійсь мірі так. І цей суржик замішаний на староболгарській і здобрений угрофінським матом:mocking:

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

17. -Erebus-

А на практиці, де ми можемо побачити цей вплив? Тим більш в ті часи і українська, і російська були не такими як зараз.
    Мат ніби від татарів прийшов?

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

19. Forpost

Forpost Стоїк

...помножим на 10млн.мігрантів....

• Подобається Подобається x 3
  20. iso

iso Well-Known Member

Історія російської мови не мій фах. Так що розширеного аналізу не буде :) Але увімкнемо логіку. Одна мова використала граматику іншої мови протягом двох століть. Невже після цього вона могла залишитися стерильною? Але далі - цікавіше. Вкінці створили росіяни свою граматику, літературну мову. А тоді - яка на фіг українська мова. Нема, не було ніколи і не буди. Усе Росія!.
    Від татар? Думаєте - східні словяни на свій рідний не спроможні? Основні матюгальні слова мають або древнєсловянську етимологію, або ще індоєвропейську. (Так книжка пише)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)