Але ж зі стелі теж не коректно брати данні.. Де тонко-там і рветься ---------- Додано в 16:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ----------
Вельмишановний, як можна ототожнювати взагалі українську, як діалект російської і в той же час гуцульську, як діалект української? Де здоровий глузд, логіка? Адже гуцульський та надніпрянський діалекти - споконвічні, найбільш схожі складові стародавньої української (слов"янської) культури, мовної групи. І до чого тут, дійсно самостійна, самобутня, окрема фіно-угорська мовна палітра, складовою якої є російська мова? Давайте припинемо вже "ліпити горбатого до тину". Так приблизно висловлювався І.С.Нечуй-Левицький на негативний вплив російської неслов"янської літератури на українську мову й літературу.. Згоден з Вами, що раніше "валуєви" ставили існування української мови, навіть в якості діалекту, під сумнів...
Добродію, тут усе навпаки. Просто дивуюся: москальський троль з усіх глузує, а ви усі його "годуєте". Ціла рота таких "допитливих ерудитів" вже зітліла у бані ЛФ.
А може вони кричать коли чують х**ню з трибуни? Чомусь х**ня звучить виключно "робочою мовою госдуми расєї". Цікаво, в Думє хтось сміє в"якнути неросійською?
А мені цікаво, чи росіяни справді настільки зазомбовані, що не знають ні історії свого народу ні історії виникнення російської мови. Та староукраїнська мова вже існувала тоді, коли ще угрофінські племена полювали в болотах і розмовляли кожне на своїх мовах. До речі, під час мого останнього туру по Греції, наш екскурсовод, мудра грекиня, доволі ясно розповіла історію про витоки російської мови, про Кирила і Мефодія, про болгарський діалект, з якого ті добродії розробили церковну мову - базу для майбутньої російської мови. Ось чомусь ті історії невідомі росіянам. Цікаво, чому?
Чи знають росіяни, що Кирил та Мефодій свої переклади Священного писання та слов"янську абетку створювали не для "рускоговорящих" і навіть не для болгар, а... для слов"ян Моравії та Панонії?
Вивчити російську, щоб читати ту документацію - просто і легко, як всім слов"янам будь-яку слов"янську. Так що не треба з дитинства ії вчити. З англійською гірше - ії треба, якщо хочеш знати добре.
Існувала старослов'янська, яка не є українською. Свідомі "мовознавці" не вважають російську слов'янською, ТАК що обережніше у термінології!
вже два роки живу з тими звуками ,деколи здається "дах" поїде.Мова агресивна,в основному викликає неприємні відчуття.Про носіїв мови і говорити нічого.Якщо вони викидають з речення матюки ,то їх зрозуміти неможливо.Мене вони не розуміють теж досить часто, так як я будую речення згідно з синтаксисом.Для них це звучить як іноземна.
Ше у студентські роки я самостійно вивчив (в обсязі читання технічних текстів) болгарську та чеську. Тож, як правильно пише Otsoa - кому потрібно - вивчить будь-яку слов"янську мову. До речі: у 1995 поїхав у коротке відрядження до Праги. У тамтешньому відділенні IBM робоча мова - англійська. Молоді інженери російської не знають абсолютно. В інших місцях я звертався до чехів українсько-польським суржиком, мене розуміли.
ідіш ---------- Додано в 10:08 ---------- Попередній допис був написаний в 10:05 ---------- ще б повісили на гілляці
Фошисти?-фошисти,адназначна! Всіх іноземців, охочих працювати в РФ, зобов'яжуть скласти іспит з російської
І знову не так. Росіяни користувалися два століття граматикою Смотрицького Петро спровадив в Росію купу вчених з України Ломоносов перехопив в Києві теорію трьох стилів. А французька і німецька мова не вплинула на основу мови - граматику. Субстанції, що не змішуються, важко сполучити. Лише були запозичення здебільшого термінологічні - думаю так. . Якщо подивитися в історичному розрізі, то в якійсь мірі так. І цей суржик замішаний на староболгарській і здобрений угрофінським матом
А на практиці, де ми можемо побачити цей вплив? Тим більш в ті часи і українська, і російська були не такими як зараз. Мат ніби від татарів прийшов?
Історія російської мови не мій фах. Так що розширеного аналізу не буде Але увімкнемо логіку. Одна мова використала граматику іншої мови протягом двох століть. Невже після цього вона могла залишитися стерильною? Але далі - цікавіше. Вкінці створили росіяни свою граматику, літературну мову. А тоді - яка на фіг українська мова. Нема, не було ніколи і не буди. Усе Росія!. Від татар? Думаєте - східні словяни на свій рідний не спроможні? Основні матюгальні слова мають або древнєсловянську етимологію, або ще індоєвропейську. (Так книжка пише)