та москалів тоді ще не було перестаньте мозги засирати ---------- Додано в 15:36 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ---------- во зара олімпіада сі скінчит ,то відригнеться їм вайнахська мова як,діалект русской.... в Волгограді сьоні вже гримнуло
А такі слова, як "прошу" у Вашому словнику не існують? Російська академія наук визнала українську (малоросійську) мову самостійною в 1905 р. А посилання на праці пошукайте в інтернеті
"Труди" по втовкмаченню прописних істин лігвоінвалідам. Я пам"ятаю підручники української мови для російськомовних шкіл 60-х років: "На відміну від російської, це слово пишеться з одним "н"". Ви за такими підручниками вчилися? Якось, вже студентом, попросив у знайомої філологіні-україністки університетський підручник. І зрозумів усю глибину давньої української мови. До речі, дівчина розповіла, що вони вчать за власним вибором, ще й одну із "соціалістичних" мов - польську, чеську або румунську. Вона обрала румунську. І між іншим пояснила, що молдавська мова - це зіпсована совєтами румунська. Слов"янізована шляхом напхання коренів слів та кирилівки. Серйозні лінгвісти молдавською не займалися.
А як саме я уявляю - ви звiдки знаєте? Я не писав про своє уявлення. Зрозумiв. У вас одне пустопорожнє патякання.
О! Ще один філолоґ! А есперанто чи волапюк? Чи навіть молдавська, про яку і Боріс вже писав. Молдавську мову, як і націю створили штучно! ---------- Додано в 11:18 ---------- Попередній допис був написаний в 11:16 ---------- Вплив був... Але менший за французську чи німецьку (її північних діалектів).
Не, шановний Boris_Kiev! Тiльки на пiдставi Закону. Нiчого бiльше - але i не меньше! А "хотєлкi" - у тих, хто хоче щось всупереч Закону!
Хотєлки на підставі "хотєльної" трактовки Закону. І щось зрушило з місця? Чи може група підтримки - громадянин Росії і негромалянин Казахстану домоможуть?
Именно! Именно потому орущие при звуках русской речи депутаты от "свободы" - Закон нарушают! Поскольку пытаются трактовать его именно на основе своих "хотелок". Я рад, что и вы это поняли.
Зрештою зайнялись.. Тепер Молдова перейшла на латинь, перекривши тим самим броунівсько-російський рух в державній мові. На додачу, там на законодавчому рівні існує заборона на радянські символи серпа і молота. Російська мова і нація виглядають набагато штучнішими ніж Молдовська та її нація. Молдова це довела під час бойових дій з Росією у 1992-му... Прошу пана. http://uk.wikipedia.org/wiki/Молдавська_мова#.D0.92_.D0.A1.D0.A0.D0.A1.D0.A0_.281924.E2.80.931991.29 То що ж тоді залишиться "великому и могучему", якщо вилучити всі діалекти?
Цю статтю Ви і написали? Схоже на це Ну що ж Ви? Російська то взагалі не мова у розумінні щирого українця... то просто українсько-татарський суржик! На жаль, шановний, це занадто тонко - Вам не зрозуміти!
Ні. А що Вас засмучує? Стародавня мовна палітра Молдови та її мови чи штучність "великого и могучего"? Дякую.
То, що в Вікіпедію пише хто завгодно і що завгодно... Я би не дивився на неї, як на надійне джерело інформації!