В такому аспекті? Тут Ви маєте рацію. Аналогічні дискусії пройшли стосовно і хорватської мови, і словацької... Але караван іде...
За Сводешем хорватска і сербська так взагалі одна мова. Але все ж їх дві і тут вже на першому плані саме політика.
Звісно, як належне! Просто тема ж така. Висловлюємо свої думки про свою мову, про чужі. Наше відношення до них. До речі, на харківському форумі найгарячіші теми - про мову і гомосексуалістів
„Москвин у брехливості не знає ні меж, ні сорому. Ошуканство він вважає за мудрість, спритних ошуканців шанує. Москвин складе в церкві на хресті кривоприсягу за пару рублів“ J. G. Korb. „Diarium“, 1701.
Тому що Росія була метрополією, а ми - колонією, а не навпаки. Тому що найкращі голови від'їзджали до Москви, тому що в усьому світі ми, українці вважаємося "russian". А коли ти пояснюєш, що ти "ukrainian", то чуєш "what's different?" ---------- Додано в 08:53 ---------- Попередній допис був написаний в 08:45 ---------- Ми уже нічого не змінемо. А от наші діти та онуки - дуже навіть! Тому усі наші зусилля мають бути спрямовані не на докази з піною біля рота, а на патріотичне виховання наших дітей.
До революції 1917 року. Ось з результатів перепису 1897 р. Чому саме українська діалект російської, я думаю, здогадатися не важко, приблизно з тіх ж самих причин, що і гуцульський варіант української не є державною!
Де ви по світу їздите..... Я таке чула ТІЛЬКИ за часи СРСР. Але тоді і "грузін" був - "то що таке, руссіан?" Згідна на всі сто. Мої тут в Іспанії груди випинають, мовляв, вони не тільки баски, але ще і українці Вони тут народились, і батько їх не українець ---------- Додано в 08:43 ---------- Попередній допис був написаний в 08:42 ---------- Нюанс - під впливом української мінялася російська....
Те що російська змінилась за останні 100-200-300 років, це факт. Можливо і під дією нашої мови. Зі збільшенням ролі комунікацій проходить все більший вплив на мови. В основному з боку англійської.
Українська ніколи не вважалася діалектом російської, пане нікчемний брехун. малоросский (нинішня українська) та великоросский (нинішня російська) вважалися рівними між собою діалектами русского (зараз цьому терміну найбільше відповідає назва давньоруський). Але тільки убогі закомплексовані недолюди тільки й чекають нагоди щоб десь підкреслити свою неіснуючу зверхність, і перекрутити факти щоб показати, от же, руССкій язик єдиний правдивий, а ваша мова - це діалект нашої. На щастя вашу шовіністичну і нацистську русскую народность в обозримом будущем виживуть азіати. Крим, Ставропілля і Кубань вже можна вважати землями де росіяни за два покоління з абсолютної більшості стають меншинами. Активно віруючих мусульман у вас вже зараз більше чим активно віруючих православних. Серед новонароджених к-ть росіян вже балансує на позначці 50%. Так що успіхів у інтеграції з народами центральної Азії та Кавказу. Пробуйте їм розповідати що узбецька і чеченська це діалекти роССійської.
Не рівними. Великоросский діалект вважался головним. Тому і де-факто можна сказати, що українська у ті часи вважалась діалектом російської. Ось це все на що здатні у спілкуванні "культурні" і "європейські" українці! Дивлячись з пана kjk Україні ще до Європи йти і йти...
---------- Додано в 13:30 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ---------- У Ваших мріях він вважався головним. Українська мова повноцінна і самодостатня. ---------- Додано в 13:31 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ---------- До росіян в Європі аналогічне ставлення. Взагалі майже скрізь до росіян таке ставлення.
Та годі вам! Хіба можна по дещо нестриманому пану кейджейкей судити про всіх українців? ---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ---------- Звісно українська мова самодостатня. А ще вона найкраща. Бо наша.
Вважався! Власне ж тут Ви і Ваші друзі самі любити наводити приклади тиску на інші діалекти русскої мови. В сучасному стані - так. Чи я казав щось проти? Я бачу, що бачу... як Ви спілкуєтесь, і як я. З нашої розмови можна зробити деякі висновки про виховання в Росії і в Україні...
Расєянам віднєє. На їхню думку, українці - це "самозароджений" біологічний вид, який несподівано виник на території Малоросійського краю у 19 столітті. Якось несподівано до мене звернувся немолодий казанський татарин з проханням пояснити "голу правду" щодо виникнення та розвиок укр. та рос. мов. Залишився дуже задоволений коментами про "староболгарські компоненти" та відрив новояза від джерел, які мають підживлювати мову. Він відчував дивну "бінарність" російської мови, але сам не міг впорядкувати свої відчуття.